Tvåa i serien

Vi avslutade fotbollssäsongen med sammandrag i Ystad och två matcher. Första matchen spelade vi mycket bra mot seriesegrarna Halmstad BK. Hamnade i underläge med 2-0 men vi lyckades reducera till 2-1. Ett mål som förövrigt var Halmstads enda insläppta denna säsong. Efter reduceringen hade vi chans på kvittering men ett stolpskott var det närmaste vi kom. Istället gör HBK 3-1 på frispark. I andra matchen och säsongens sista match mötte vi Blekinge och lyckades vinna med 13-2 efter 6-1 i paus. Segern innebar att vi tog hem sliverplatsen i serien på 19 poäng och 44-18 i målskillnad. Nu är det bara träning ikväll och sedan är utomhussäsongen slut för 2013.

Höstlikt

Temperaturen sjunker och det blir kallare på dagarna. Idag har ändå solen hållt sig framme och värmt oss så gott den kunnat.

Idag är det också bara tre månader på julafton.

Sista träningen utomhus för denna säsongen, sedan blir det förmodligen innebandy hela hösten och vintern.

Guldstriden går vidare. Malmö i topp före Göteborg och HIF. Göteborgs 1-0 igår inte bara luktade offside. Det var offside också. Känns som att detta med domslut jämnar ut sig i slutändan. Att påstå som AIK:s Goitom påstod igår att citat "linjemannen kostar oss guldet" slut citat. Är en en enorm överdrift och något som slunkit ur munnen kort efter slutsignalen. Det sistnämnda är också bara en känsla jag har.

Imorgon börjar en ny omgång med det heta Skånederbyt Helsingborg-Malmö inför en cirka 16 500 på Olympia. Blåvitt möter Gefle. Sedan är det både Smålandsderby Öster-Kalmar och Stockholmsderby Djurgården-AIK.

I elitserien fortsätter Leksand och Örebro att överraska. Och i hockeyallsvenskan fortsätter Karlskorna sin succe. Och Rögle går det inte sådär överdrivet bra för. Kanske dags för första segern ikväll hemma mot Oskarshamn.

Läste en artikel i Aftonbladet av Wennerholm som ansåg att man skulle slopa straffavgörandet i hockeyn. Tydligen är det inte bara jag som tycker detta.

Sena tankar

Satt ochfunderade ikväll efter att jag varit och lirat innebandy på kvällens elitserieomgång. (Jo jag vet det heter SHL, men tänker aldrig använda det ordet). Förutom att det är en vacker tabell med AIK och Växjö på sina rätta placeringar. Så kom jag att tänka på det med Rögle. En ny säsong och denna säsong skulle bli så rolig. Men frågan är hur rolig den är nu?? Jag vet det bara gått tre omgångar, men det är skitsamma. För man ska vara redo när säsongen börjar.

Rögleseger borta mot Malmö ger 3.10 på oddset. Lite snålt tyckte jag. Svar får vi cirka 18:30 på lördagkväll.
Och så ta bort straffläggningen på all serie nivå. Snälla.

Domarnas hårdare bedömningar kommer inte att hålla i längden. Illa redan nu.

Jag är inte speciellt förvånad att man INTE bryter Hammarby-GAIS ikväll.

När Elfsborg förlorar borta mot Österikiska Salzburg med 4-0 förstår man hur illa det är med svensk klubblagsfotboll.

Måste avsluta med roligt. Jag tänker på ett sådant Kinderägg som barnen brukar få. tre saker i ett. Godis överraskning och leksak. Mitt Kinderägg är sen söndagkväll. Och heter Ett fall för Frost. Brittisk kriminalserie på kanal 5. Den innehåller spänning, action och mycket humor. Handlar om kriminalkomissarie Jack Frost på Dentons polisdistrikt som ständig löser nya fall. Den kan jag rekomendera er att se.

Nu säger jag god natt!

Lite av det mesta

Hösten är här med stormsteg och först idag kände jag hur kallt det var ute. Tittade på temperaturen och den visade +13. Positivt är i alla fall att det är solsken och någorlunda gott väder i övrigt.

Något som också inte är så hett är Rögles inledning i hockeyallsvenskan. Tre raka förluster och två mål framåt. Nu vet jag att ni läsare kommer att reagera men det skulle inte förvåna mig om Rögle åker till Malmö och vinner derbyt mot MIF. Idrotten är aldrig logisk.

Kanske var det av den anledningen som Malmö förlorade hemma mot Djurgården i fotbollsallsvenskan och nu är guldstriden stekhet. Ofta går det inte bara att ställa ut skorna och låta det gå som en dans.

En dans hade för övrigt med min fd grannes fru, natten mot onsdag. Alltid trevligt att ta en svängom. Det hade jag gjort natten mot måndag också i drömmarnas värld och jag höll på att dyka mitt upp i en väntande polisrazzia. När jag kom på det skyndade jag mig därifrån. Drömmar är lustiga.

En annan sak som också är lustig är dom gånger jag är ute och dömer fotboll. Rätt ofta för jag höra: "Amen domaren, det är ju liggande spel" Ja det är mycket möjligt, men inget som är bestraffningsbart. Tror det kommer utav att innebandyn växer och i innebandy är det inte tillåtet med liggande spel utan hade renderat i en två minuters utvisning. Gäller att hålla isär sporterna.

Fotboll är det i alla fal på söndag. Sista serieomgången i Ystad. Vi ska möta Team Blekinge och Halmstads BK. Får vi bra resultat med oss säkrar vi andra platsen i tabellen. Halmstad rår vi inte på. Då dessa har full poäng (21 och målskilnnad på 57-0).

Något jag kan göra åt är att uträtta ett par ärende på stan och återlämna boken Den ofrivilliga monarken.

Ha en bra dag i semptembersolen!

RSS 2.0