I föraresätet efter derbysegern

Nu sitter Rögle i föraresätet igen efter derbysegern mot Malmö med 5-3 borta i Malmö Arena inför hela 12 800 åskådare. Stor hjälte blev backen Erik Martinsson som stod för tre mål i matchen. Även Kelsey Tessier var med sina två mål (varav ett på straff) en bidragande orsak till derbysegern.
Det blev varsitt power play och två dubbelutvisningar. Rögle var hundra procentiga i både BP och PP, även om Malmö gjorde 1-2 i efterdyningarna av sitt numerära överläge.
I sista perioden hade Malmö 15-2 i skott, men Lindskog och Rögle lyckades freda sitt mål, trots spel 5-6 då MIF tagit ut målvakten dom sista 3.40 av sista perioden.

Nu är Rögle tvåa i serien med en poäng till Djurgården och två och tre poäng ner till Malmö respektive AIK med två omgångar kvar.

Jag säger Grattis till Örebro som förnyade sitt elitseriekontrakt via 4-2 borta mot Djurgården på ett fullsatt Hovet. Verkligen värdiga kvalseriesegrare. Nästan stått i en klass för sig.

AIK bortaslog Västerås med 4-1 och tog sista chansen att kunna bli topp två.

Nästa omgång på fredag enligt följande: Rögle-Västerås (På TV10 19.00) Malmö-Djurården och AIK-Örebro. Och sista omgången på måndag 19.00 Rögle-AIK, Djurgården-Västerås och Örebro-Malmö.

En sak är säker i alla fall. Serien lever till sista omgången som så många trott. Denna den sista kvalserieupplagan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0