Slutet av hockeyn

Med en omgång kvar av kvalserien så har Rögle "bara" ett plusmål på Djurgården att gå på. Man förlorar hemma mot Västerås med 2-1 på straffar och den strafförlusten kan bli dyrbar. Man såg nervösa och tröga ut och ingenting stämmde. Jag trodde själv det skulle släppa efter 1-1 målet som videogranskades (men helt korrekt godkändes) men så blev inte fallet.

Djurgården vann över Malmö på övertid 4-3 vilket gör att både Rögle och Djurgården har 14 poäng. Örebro slog AIK på straffar med 2-1. Blev övertid i alla tre kvalseriematcherna denna omgång.

Sista omgången imorgonkväll möter Rögle-AIK, Djurgården-Västerås och Örebro-Malmö.

Känslan är den att strafförlusten mot Västerås och 0-6 i poäng mot Djurgården kommer vara avgörande. Rögle kan mycket väl slå AIK men jag tror inte det räcker, då jag har känslan av att Djurgården kommer slå Västerås med ett antal mål, typ sex eller sju. Ska också bli intressant att se om Västerås är lika motiverade och spelar lika bra som mot Djurgården.

Det återstår att se.

Björklöven behöll sin plats i allsvenskan i hockey. Troja/Ljungby får börja om i ettan efter att förlorat mot just Björklöven borta med 3-0..

Skellefteå stormar mot sm final och har 3-0 i matcher mot Linköping. Mellan Färjestad-Växjö så turas man om att vinna borta.
Färjestadseger igår med 4-1

Önskar en skön söndag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0