Två sketna mål

Så nära men ändå inte. Rögle är två mål ifrån att gå upp i elitserien, man vinner hemma mot AIK med 4-3. Tyvärr hjälpte inte detta i och med Västerås förlorade (la sig??) mot Djurgården med 6-2.

Ärligt talat man kan vara besviken på Västerås och man kan gå runt och vara bitter, MEN hade Rögle vunnit på övertid eller straffar mot Västerås så hade man varit ett elitserielag idag. Dessutom så anande jag att 0-6 i poäng mot Djurgården skulle bli avgörande. Sen är ju frågan också varför inte Rögle brukar allvar direkt från matchstart utan ska vänta tills allt mer eller mindre är kört. Varför spelar man inte som man gjorde i tredje perioden direkt från matchstart? Och slutligen varför låter man AIK göra både 3-2 och 3-3 så enkelt för. Det håller liksom inte.

Men Rögle har gjort ett fantastiskt kvalspel. Obesegrade i play off och en rätt bra insats i kvalserien. Och man stupar på mållinjen eller på målfoto med flaggan i topp.

En annan sak. Jag har varit emot att man ska lägga ner kvalserien innan. Men nu förstår jag. 17 poäng ska inte räcka till en elitserieplats och har du elva och tolv poäng som Malmö och AIK hade så ska du inte ens ha en chans att kunna ta en elitserieplats.

För Rögles del tror jag det dröjer innan man får en sådan här chans igen. Det blir inte lättare nästa säsong och då lär det inte räcka att vara bra den sista månaden bara.

Men grattis Djurgården till avancemanget.

Sedan måste jag gnälla lite också. För det håller inte att spela kval till elitserien med sådan ojämn domarestandard. Det brukar vara en helt annan nivå på domare säsongerna innan. Vill poängtera att det var inte därför Rögle stupade på mållinjen. Absolut inte.

Kommentatorerna på TV 10 igår var ju dessutom också allt annat en objektiva. Gick ju inte att undgå Jihdes leende när Djurgården avancerat. Och annars en så bra Harald Luckner. Han gjorde inget annat en satt och kritisera Rögle hela matchen. Matchen hann knappt börja. Och så detta tjat om tabelläget i parti och minut. Jösses. Något som var bra? Ja det är det. Jag har kunnat se fyra Rögle matcher och upplösningen på TV. Och lägg därtill att Rögle spelade bort både Malmö och AIK från avancemang, det är ju alltid något.

Medan Djurgården firar för fullt får Rögle ta nya tag i allsvenskan kommande säsong.

Tack för ett underhållande kvalspel Rögle!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0