Resa och utflykt

Kom på mig själv i veckan att jag inte skrivit på ett bra tag. Nästan en och en halv månad. Så nu är här mycket att berätta.

Jag min moder och lillebror var på bussresa via färja till Riga i Lettland. Vi åkte via E4:an upp till Stockholm och cirka17 timmar över med båt till Riga. Färjan avgick 17.00 och vi ankom Riga ungefär 10.00.

I Riga blev det en guidad stadspromenad innan det blev fika på en kaffebar och några timmar på egen hand. Vi var i Riga tre dagar mellan måndag och onsdag och bodde på en kanon hotell med två rum, två TV, badkar och balkong. Fin service och bra hotellresturang med bra mat.

Dom dagar vi bodde i Riga var vi mest runt i stan och kollade, gick på marknader, shoppade, åt, fikade och besökte kyrkor. Var som så att man fick betala entré för gå in i stadskyrkorna.

På onsdagen checkade vi ut och efter ett sista stadsbesök rullade vi mot färjan. Vi handlade lite på båten, åt lite gott och hade allmänt trevligt. Vid 10.30 på torsdag förmiddag ankom vi Stockholm och tids senare var vi på väg mot Skåne igen. Vid 20.00 tiden var jag åter hemma igen. Nöjd och belåten.

På måndagen efter ringde en kompis till mig, mitt under en halvtråkig allsvensk fotbollsmatch. I samtalet framgick att han och hans bror skulle till Bakken i slutet på veckan. Jag ville inte vara för påflugen och fråga om jag fick följa med och kompisen trodde att jag inte orkade efter min fem dagars semester. Så när jag nämnde det för honom, så föll det väl ut. Vi hade haft tanken båda två. Och jag har inte varit i Bakken på 19 år. Men under torsdagen var det dags för nytt Bakkenbesök. Det var lyckat. Hästabanan, radiobilar och fläskastek. Detta var ett sätt att avsluta julimånad. Lyckat och bra på alla vis, men om det var så genomtänkt låter jag vara osagt...

RSS 2.0