God fortsättning

Jag önskar god fortsättning till er alla. Då var julen 2014 avklarad och nu får vi några dagar att återhämta sig på och kanske fundera på kommande nyårshelg.
Jag personligen mycket nöjd med julen och med allt vad det innebar. Jag/vi fick vår julresa i år igen och det var lite så vi smygstartade julen på. Nästa år ska jag sikta på att även besöka julmarknaden i Göteborg och Köpenhamn om tillfälle ges.
 
Jag håller på att avverka två stycken böcker. Jag började på Slutkört av Björn Hellberg. Sedan hade jag en kompis 1 som pratade gott om Den sanna historien om Pinocchios näsa av Leif GW Persson så jag kunde inte låta bli att börja på denna bok också, trots att jag höll på med en redan. Båda är deckare och jag är ett stort fan av deckare. Nästan varje dag efter frukosten brukar jag ta med mig boken ner och sätta mig på gården och läsa några sidor, med undantag av dagar då det regnar. Vid kyla så brukar jag klä mig varmt och ha en dyna att sitta på, så det brukar funka även när det är kallt. Vad det gäller böckerna så kan jag rekommendera båda dessa, trots jag inte läst ut någon av dom.
 
På tal om böcker så hittade jag en riktig klassiker på Fyndhuset (loppisbutik) nämligen Dostojevskij med innehållande bland annat Brott och straff, Idioten och Onda andar. Jag köpte dock inte boken men fick tankarna tillbaka till svensklektionerna med litteraturhistoria på Komvux för ett antal år sedan.
 
Och när jag ändå är inne på klassiker så inhandlade jag en annan klassiker dagarna innan jul, filmen Pojken med guldbyxorna från Det är för mig lättare att sitta still med en bok än var det är att sitta still med en film. Lite av den anledningen så slukar jag böckerna jag köper eller lånar lättare än filmer. Det innebär också att jag har en del filmer i min hylla att beta av. Så som sagt, god fortsättning och nu är det måndag igen...

God Jul

Önskar en riktigt God Jul!

Hamburg

Jag har varit iväg på julresa till Hamburg över helgen.

Vi var på stadstur och researrangören visade oss runt i stan med såväl Jungfernstieg, Reeperbahn, St Michaels kyrka, boulvarden och det majestätiska rådhuset. Vi var även på julmarknad och shopping i och runt Hamburg.
Vi åkte själva pendeltåg mellan Bergedorf och Hamburg och fick se vilken enorm järnvägsmetropol Hamburg är och vilken fin järnvägsstation med dess fina byggnader man har.

Helgens sista utflykt blev till Fichmarket i Altona vid 07.00 på morgonen. Här såldes frukt, fruktkorgar, mackor, grönsaker, bröd, leksaker och lite fisk. En marknad som höll på mellan 05.00 och 10.00. Det smakade med en rejäl frukost när vi kom tillbaka till hotellet.

Vi åkte med Ölvemark och jag kan rekommendera denna resa oavsett om man varit i Hamburg eller inte.

RSS 2.0