Parodi och annat

Idag säger jag grattis till min broder som fyller år idag och dessutom har namnsdag. Det blev kaffe och tårta hos honom ikväll.

Såg repriser på elitseriehockeyn igår när jag kom hem från min innebandy. Matchen mellan Brynäs-AIK så gör AIK mål och målet godkänns. Man ska återuppta spelet med tekning på mittpunkten, då Brynäs försöker påverka domaren angående målet. Parodi uppstår och det blir snacketolva domarna i mellan. Mål döms igen och man förbereder ny tekning i mittzon, då Brynäsbänken protesterar igen och det slutar med att domarna beslutar sig för videogranskning. Detta slutar med att målet godkänns för tredje gången. Varför diskuterar man överhuvudtaget målet när man ändå beslutar sig för att videogranska målet. Lika bra att granska målet direkt. Och motståndarna ska inte påverka domarna till en videogranskning. Detta var ytterst märkligt att skåda. Att målet godkändes var helt rätt enligt min personliga uppfattning.

Nu är det väl klart att det blir AIK och Örebro som hamnar i kvalserien..... Kommentatorn i matchen Luleå-Leksand, sa under matchen att Leksand kunde säkra elitseriekontraktet i denna matchen. Och av den anledningen (bland annat) var det roligt med lite bortasupportrar. Nu är det väl bara som så att Leksand säkrade sitt kontrakt för länge sedan. Förvisso 21 poäng att spela om ändå, men att dalmasarna skulle riskerar hamna i kvalet är lika långsökt som att Malmö skulle spela champions League final i Berlin nästa år.

MoDo:s tränare Anders Forsberg måste vara elitseriens mest sympatiska tränare. Alltid lika vänlig i sina intervjuer.

I helgen blir det både innebandy och fotboll. Start imorgonbitti. På kvällen blir det nöjen.

Önskar en fin helg!

Så spelas hockeyslutspelet och lite annat

Satt en kväll och funderade på hur slutspeleti ishockey skulle spelas. Den nya grejen denna säsong var att det skulle vara tio lag till slutspel och dom två sista till kvalserien. Allt för att serien skulle leva enda in i omgång 55. Nu blev det inte riktigt så. Serien är mer avslagen än en kräftskiva i början av december. Visst det skiljer nio poäng mellan Linköping och Örebro, men så länge båda förlorar så lär ju inte Örebro kunna hota. Men man ska aldrig säga aldrig.
 
Slutspelet spelas så här. Lag 1-6 är klara för kvartsfinal och det högst placerad laget möter det lägst placerade. Lag 7-10 spelar "play in till kvartsfinalerna" Och där möts lag 7 och lag 10 och lag 8 möter lag 9 i bäst av tre matcher, enligt modellen B-H-H. I NULÄGET Linköping-Leksand och HV71-Brynäs (Lag 7 och 8 börjar alltså borta). Med start 2014-03-10
 
I kvartsfinalerna möts sedan seriesegrarna och det lägst placerade laget och lag två möter det näst lägst placerade lag och så vidare. I nuläget kan inte ettan Skellefteå möta tvåan Frölunda. Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher, där högst placerade lag spelar enligt H-B-H-B-H-B-H. Med start 2014-03-15.och 2014-03-16
 
Semifinalerna som enligt ovan, högst placerade mot lägst placerade och så vidare och H-B-H-B-H-B-H med start 20140331 och 20140401. SM finalen inleds 2014-04-15 och spelas också i bäst av sju.
 
 
När det gäller play off till kvalserien till elitserien (krångligt det där) så inleds den 2014-03-06. I den möts lag fyra till sju i hockeyallsvenskan i dubbelmöte, hemma och borta. Och det blir tätt mellan given, för kvalserien till elitserien börjar 2014-03-17. Sex lag gör upp om två elitserieplatser. Tjo det var mycket att bena ut.
 
Ën annan sak jag funderade på var att gårdagens semifinaler i spanska cupen mellan Real Madrid-Atletico-Madrid och Barcelona-Sociedad, som slutade 3-0 till Real och 2-0 till Barca. Av dom fem målen i dessa möten var hela tre självmål. Otroligt. Atletico gjorde två och Sociedad ett.
 
Fotbollspremiär utomhus för egen del på lördag med matchen ÄFf-Hässleholm. Härligt vårtecken.

RSS 2.0