mamma och fotboll

Idag gratulerar jag lilla mamma som fyller år idag. Senare ikväll blir det kaffe och tårta med familjen.

Så har då midsommarhelgen passerat. Det blev en rätt så lugn midsommar helg med familje och vänner. Lite god mat, trevligt sällskap och lite fotbolls VM på TV.

Fotbolls VM pågår för fullt. Igår satt jag och funderade på hur Sverige hade klarat sig i detta mästerskap. Nu när det verkar som lite av skrällarnas VM. Spanien och England är redan utslagna och inatt var Portugal 15 sekunder från att gå samma ödes till mötes.

Och nu är halva VM spelad. 32 matcher av dom 64. Överlag är det bra fotboll som presteras och mycket mål. Tyvärr har domarna lite för ofta hamnat i centrum. Nu senast Bosniens 1-0 som borde ha godkänts då Dzeko är onside. Det som är positivt är den nya teknilogin med målkamera. Det har blivit rätt lyckat. Dock bör inte fotbollen bli för datoriserad vid bedömningar.

Nya matcher ikväll och ser framemot Brasilien-Kamerun, dels för att jag är nyfiken på brassarna och dels svenska domaretrion med Jonas Eriksson i spetsen. Vill gärna se det svenska domareteamet längre fram i tuneringen.

Själv har jag att göra, genom att vara hundvakt på dagarna och följa VM på kvällarna. Och dessutom har det blivit sommareuppehåll med mina egna dömningar. Avslutade vårsäsongen med sju matcher på tio dagar. Räknade ut att jag hade ett snitt på 7.17 mål i snitt på mina 17 matcher.

Nu ska jag ta och göra lite mat. Hörs igen!

Sjung om studentens lyckliga dar...

Ja jösses vad tiden går. Nu är det snart 20 år sedan man tog studenten. Ändå minns jag det som igår. Det var en underbar dag, från tidig studentmorgon tills jag kom hem klockan sju morgonen efter.

Mössan har jag kvar och den är jag stolt över.

Så jag säger grattis alla studenter, passa på att njut av dagen.

Jag säger också grattis till pappa som har namnsdag idag och så säger jag grattis till oss alla. För det är ju nationaldagen imorgon.

Det jag hoppas på är att det blir en bra dag och bra väder.

Och inte ett inlägg utan idrott. Nu är det sju dagar till fotbolls VM i Brasilien. Invigningsmatchen blir mellan Brasilien och Kroatien.

Man kan nog räkna med att dygnsrytmen blir sådär. Vissa matcher har avspark 03.00 svensk tid, men det får man ta.

Nu önskar jag en trevlig nationaldag och en trevlig pingsthelg!

Avgjordes allsvenskan 2014 idag?

Första Juni idag och första sommardagen. Blandat väder med både regn och solsken.

Idag besegrade Malmö FF Elfsborg borta på Borås arena med 1-0. Och frågan är om inte allsvenskan 2014 avgjordes där och då. Nu har man sex poäng ner till tvåan Elfsborg med tolv omgångar av dom trettio. Sex poäng kan vara mycket att ta in. Vi får se.

Samtidigt tog HIF väldigt viktiga poäng då man vann hemma mot Falkenberg, även här blev det ett mål 1-0. Accam fortsätter att frälsa HIF.

Nu är det dags för VM uppehåll till början på Juli.

RSS 2.0