Fotbollscup i Eslöv

I lördag var Kick Off i Eslöv och spelade inomhuscup i fotboll. Cupen spelas enligt "five a side" Vi var sex lag i andra gruppen och det var srent gruppspel så att säga utan slutspel.

Vi mötte i första matchen FIFH Malmö. Det tog ett tag för oss att komma igång. Men efter knappt halva matchen placerar Victor in 1-0 på frispark. Vi håller tätt bakåt och lite senare gör Niklas 2-0. Ett resultat som står sig matchen ut.

Nästa match blir tuffare då vi möter kommande cupsegrarna Lund. Matchen är väldig jämn men våra misstag blir avgörande. 0-1 är ett rent självmål och deras 0-3 en rejäl bjudning av vår sista man. Det är bara deras 0-2 som är svårare att försvara sig emot. Vi förlorar matchen med 0-3.

Sedan blir det ett uppehåll på närmare två timmar och då passar vi på att äta lite, kanske inte det allra nyttigaste men ändå mat i magen.

Match tre möter vi Trollenäs. I denna matchen både skapar vi chanser och gör mål. Niklas gör 1-0 på en målvaktsretur och sedan fortsätter vi skapa framåt innan jag själv placerar in 2-0. Något anfall senare gör Patrik K 3-0. En minut efter så styr jag själv in
4-0 innan Niklas gör 5-0 på ett friläge. Vi skapar så pass mycket framåt att vi kunde gjort en tre, fyra mål till. Innan matchen är över har Patrik K även gjort 6-0.

Då återstår det två svåra matcher och båda mot danskt lag. Vi spelar femte matchen mot Engahaven från Odense. På plan ser det lite smålustigt ut då danskarna har lite mörkgröna tröjor och vi själva har lite ljusare gröna. Detta är också en jämn match. Chanser på båda håll innan Engahaven tar ledningen efter ungefär tre minuter. Sedan blir vi lite stressade av baklängesmålet, trots att det är gott om tid till att kvittera. Och här kunde danskarna ha gjort något mål till. Istället kvitterar vi på 1-1 på hörna genom Niklas. Och då återstår det fem minuter. En poäng är alltid en poäng. Men med mindre än två minuter kvar så bjuder vi danskarna på deras segermål 1-2. Så efter fyra matcher har vi två segrar och två förluster.

Inför sista matchen mot LUI så är vi tvungna att vinna med två mål för att bli trea i cupen. En chans som försvinner nästan omgående, då danskarna är bättre än oss. Och efter ungefär sex minuter så ligger vi under med 2-0. Matchen är rätt fysisk och det smälls på bra i närkamperna. Och efter tio minuter så ligger vi under med 4-0. Men vi krigar enda in i slutet och så slutligen reducerar vi till 1-4 när Niklas gör sitt femte mål för dagen. Och förlust med 1-4.

Vi blir fyra i cupen av sex lag. Lund vinner cupen före Engahaven och LUI blir trea. Kick Off har FIFH Malmö (femma) och sista laget Trollenäs bakom oss.

En händelserik cupdag är över för denna gången.

Innebandy

Så har HIK Kick Off varit ute och spelat sitt andra seriesammandrag. Denna omgång var utspelades i Lagaholmshallen i Laholm.

Vid ankomsten till hallen möttes vi beskedet att spelschemat var kraftigt försenat. Vår första match skulle ha startat 13.30 men startade inte förrän cirka 15.30. Men så kan det vara och vi fick god tid till förberedelse och uppvärmning.

Vi mötte Klinten från Hässleholm första matchen. En match som inledningsvis var jämn och det skapades chanser på båda håll. Efter ungefär fem minuter tar vi ledningen med 1-0 genom lagkapten Victor. En stund senare får vi ett boxplay emot oss, då vi tar två rätt så onödiga utvisningar och vi får spela 3-5 i två minuter. Innan dom två minuterna tickat av så ökar Mattias på 2-0. Och lite senare är vi återigen fulltaligt. Tolv minuter in i första perioden gör Benjamin 3-0, vilket är Benjamins första mål i Kick Offtröjan. Fortsättningsvis så saknas inte chanser från något håll men målen uteblir. Tills sekunder innan periodvilan då Victor gör sitt andra mål och ger oss en 4-0 ledning till andra perioden. I paus är ställningen 4-0. Andra perioden börjar ungefär som första. Jämnt och med chanser på båda hållen. Sedan spelar vi rätt så avvaktande och en aning defensivt. Vi går till anfall när tillfälle ges annars är det stabilt bakåt och riskerar inget. Vi vinner matchen med 4-0. Denna match där Benjamin har fått göra sitt första mål och Niklas i målet har fått hålla sin första nolla.

I andra matchen möter vi FIFH Malmö. En match som inleds i högt tempo och med några utvisningar. Men 0-0 står sig tills Mattias trampar loss och gör 1-0. Lite senare sitter samma Mattias och undertecknad utvisad samtidigt och vi får återigen städa av ett box play i 3-5 i två minuter. Men vi håller tätt på nytt och reder ut det. Senare gör Patrik K 2-0 innan samma Patrik K också gör 3-0. Denna match är förryckt av många utvisningar och domarna har svårt att sätta någon bra nivå, vilket också våra 54 utvisningsminuter (varav ett matchstraff och en tia) mot deras 7 minuter visar. Siffror som inte speglar det på banan och inget ont om domarduon denna sena söndagseftermiddag. Innan paus har Malmö hunnit reducera till 3-1. I andra perioden fortsätter utvisningarna hagla. Först klarar vi av en femma och vi har alltjämnt en 3-1 ledning. Sekunder senare efter denna femma åker vi på en ny femma och ett rött. Under dessa minuter gör Malmö både 3-2 och 3-3. Med fem minuter kvar av matchen då vi börjar bli trötta så gör även Malmö 3-4. Men vi fortsätter att kriga och ger aldrig upp. Med ungefär tre minuter kvar så kvitterar Mattias till 4-4 och det känns ärligt talat rätt bra. Och bättre skulle det bli då Mattias med drygt en minut kvar av matchen även gör 5-4 och vi har vänt 3-4 till 5-4. Med 49 sekunder kvar av matchen får vi en solklar utvisning emot oss och vi får avsluta matchen med fyra man. Men vi håller tätt mycket tack vare Patrik M och Kalle på backplats och Mattias relativt sena avgörande mål. Två matcher och två segrar denna dag och det är ett bra facit att ta med sig hem.

Nu dröjer det tills efter årsskiftet innan nästa seriesammandrag spelas och denna omgång kommer att spelas på hemmaplan i Ängelholm.

Kick Off innehar en fjärde plats i tabellen efter fyra matcher.

Innebandy, seriespel

Det var dags för seriesammandrag för Kick Off i innebandyn i lördags. Vi spelade i Söderslättshallen i Trelleborg.
Vi åkte iväg elva spelare, två ledare och en trogen supporter. Många av spelarna var debutanter för dagen. En målvakt en back och en forwards,

Första matchen mötte vi arrangörslaget Palmstaden. En till en början jämn match, då vi spelade defensivt. Efter ett tag så får vi ett par billiga baklänges och gör felet att hänga med huvudet. Vi slutade inte att kämpa men trots detta sluta det med förlust med 8-0. Ett plus till debutanterna och även matchens domareduo.

Andra matchen mot Karlshamn blev en småtuff grinig historia. I denna matchen var fokus på allt annat än vad vi skulle. Och tyvärr var vi utan chans och förlorade även denna. Siffrorna skrev till 0-9. I denna matchen spelade vi som mest stabilt med en man mindre.

Nya tag kommande söndag i Laholm, då det är serieomgång två.Nu får vi träna på och komma igen i kommande matcher.

RSS 2.0