Come back i fotboll

Igår var det dags för min come back i fotboll. Vi åkte till Ystad för två matcher mot Malmö och Ramlösa. Jag gick in som mittback i den fyra manna backlinje som vi ställde upp med.
 
Vi hade bara sju man tillgängliga och således inga avbytare denna matchdag. I första matchen mötte vi serietvåan Malmö. Och Malmö tar direkt tag i taktpinnen och skapar ett par lägen på oss. Men tackvare bra försvarsarbete så lyckas vi freda oss i inledningen. Vi får fortsätta försvara oss och med tanke på hur defensivt vi sjunker så blir anfallsspelet obefintligt och Malmö har stort bollinnehav. Med tanke på detta så kommer Malmös 1-0 ganska logiskt och föga förvånande. Trots baklängesmålet så är det ingen av oss som deppar eller så utan fortsätter hänga i och spela bra i defensiven. Tyvärr lyckas vi inte ta tag i bollen och vårda den då vi vinner bollen utan stressar iväg passningarna eller nästan på mer eller mindre slänga bort bollen. Så Malmös press på oss fortsätter och dom kommer i anfall på anfall. Med några minuter kvar till paus gör dom mycket riktigt 2-0 ett snyggt mål som är omöjligt att försvara sig mot. 2-0 står sig till halvtid.
 
Andra halvlek fortsätter med att vi blir tillbaka tryckta och 3-0 kommer rätt omgående via markeringsmiss. När man får så många och långa anfall på sig och får jaga så orkar vi inte riktigt matchen ut. Så innan slutsignalen ljuder så gör Malmö även 4-0 via ett flytmål men dom räknas som bekant också. Så vi förlorar med 4-0 och får ladda om till andra matchen som spelas tätt på varandra.
 
I andra matchen möter vi Ramlösa och vi får föresvara oss även i denna. Men i denna match har vi lite mer boll och anfall. Tyvärr så gör Ramlösa 1-0 ganska omgående. Men inget vi hänger läpp för utan kämpar på med våra sju man. Och läget med stort L ska komma i mitten på halvleken. Ett så gott som friläge men deras målvakt lyckas rädda denna chans. Och nu är det små marginaler. För i anfallet efter så gör Ramlösa 2-0 och målet kommer tyvärr som "ett brev på posten". Underläge med 2-0 i paus men humöret på alla är fortsatt uppåt..
 
I andra halvlek får vi ett par anfall på oss men lyckas hålla tätt och vår målvakt gör ett par bra räddningar. Vid en frispark i mitten på halvleken gör Ramlösa 3-0. Vi får sen några avslut och chans till reducering, men lyckas inte förvalta dessa. Och inte nog med det så gör även Ramlösa 4-0 och det blir ny 4-0 förlust. Trots detta har vi kämpat bra och gjort vad vi kunnat.
 
Nu är det två veckor till nästa matchsammandrag som även blir säsongens sista. Så nya tag bara

RSS 2.0