Kultur och en annan sida av fotboll

Det finns lite fotboll också vid sidan om dömning och skrivande. Och det finns även lite kultur i mig. Jag tycker om att börja dagen efter frukost med att läsa och ta en kopp kaffe på gården hemma. Senaste boken jag läste ut var Mörkertal. En av Arne Dahls deckare om A gruppen som är kriminalpolisens specialenhet. Tycker även det är intressant att läsa böcker som man också kan se som film eller TV serie.
 
För tillfället läser jag boken En man som heter Ove. Boken är skriven av Fredrik Backman. Det är en roman med kärlek, ordentliga vertyg och vikten och vikten av att alltid köra saab. Det var mamma som tipsade mig att läsa den och varför inte aholm och Ängelholm har slagit sig samman med varandra. Började i vintras med innebandy, då ett lag hoppade av och jag och en tjej slog oss ihopa med några killar från vårat andra innebandylag och vi övertog namnet Putins Pågar.
I våras då en ny fotbollssäsong inleddes anmälde vi oss till fotbollsserien som heter Ängelska Ligan. Det är min broder, ovannämnda tjej och en tio till tolv nya bekanta som spelar tillsammans med laget som fått namnet Korpen city A laget. Vi spelar mestadels i Ängelholm men gör även några roadtrips till Laholm och Rabbit Ground. Som nu på söndag ska vi över åsen och spela mot ett Laholms gäng. Namnet Rabbit Ground uppkom eftersom planen var en gammal kaninhåla, så det första korpengänget fick göra innan match var att ta fram sand och spade och täppa igen kaninhålen. I Ängelholm spelar vi på idrottsplatsen på söndagar klockan 19:00. Spelas även matcher 19:50. Matcherna i Laholm spelas också på söndagar med avsparkstiden 16:30. Fotbollen spelas 2*20 minuter.
 
Vi tränar torsdagar. Innan träna vi klockan 19:45-20:45. Men i och med det skymmer fortare nu så tränar vi 18:30 och vi brukar lira minst en timme. Ikväll har det även varit ny träningstid och dag som måndagar 18:00. I Laholm tränar man på onsdagar klockan.
 
Det är två omgångar kvar av spelet utomhus, sedan fortsätter det med spel och slutspel inomhusoch Maxi cup. Den 13 september i Laholm i Lagaholmshallen och den 17 september i Ängelholm i Nyhemshallen startar även innebandyn på nytt med en serie med spel 3-3 utan målvakter och en serie med spel 3-3 och 1 målvakt. Speltiden är 2 * 15 minuter.
 
Laholms korpen erbjuder förutom fotboll och innebandy, även bordtennis, badminton och cykling.
 
Ängelska La Liga leds av Red Army på 32 poäng. Tvåa är Armans XI på 26 och trea är Calles RE cykling på 21 poäng. Vårt Korpen city A laget är på femte plats med 18 poäng.
 
Våra matcher hitills:
KPC-Murphys 2-7, Shit Manhattan-KPC 4-1, KPC-Brainarps 3-5, KPC-Pappis 4-1, Shockwave-KPC 2-4 (I Laholm), KPC-Six Pack 0-1, KPC-Red Army 2-3, La United-KPC 1-3 (I Laholm). Höstsäsongen: KPC-Armans
0-4, Calles R C-KPC 3-5 och slutligen KPC-Shit Manhattan 4-0. Två omgångar återstår och för oss är det Shockwave-KPC och Murphys-KPC. Det spelas även två topp matcher som tvåan Armans-Calles och ettan Red Army mot tvåan Armans.
Vi har vunnit sex och förlorat sex matcher och gjort 32 mål och släppt in 34. Roger toppar interna skytteligan med 14 mål och interna assistligan leds av Simon på 11 assist.
 
Det som också varit spännande och en utmaning har varit att jag själv dömt fyra matcher.
 
Är ni intresserad av att läsa mer så gå gärna in på www.laget.se/LAHOLMSKORPEN
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0