Full fart på Rögle och på innebandytuneringen

Jag hoppas julen har varit till belåtenhet och önskar god fortsättning.
 
Och god fortsättning var precis vad Rögle fick efter juluppehållet. Man besegrar Örebro hemma med hela 7-2. Man inledde med att hamna i underläge både med 0-1 och 1-2 men Rögle lyckades rätt omgående att kvittera Örebros båda ledningar och dessutom så kom 2-2 målet rätt psykologiskt med 1.17 kvar av första perioden. I andra perioden förlorar man skotten med 5-11 men vinner perioden med 2-0 och leder med 4-2 inför period 3. I tredje perioden skjuter Rögle 14 skott och gör tre mål och fastställer slutresultatet till 7-2. I ärlighetens namn så ska väl tilläggas att slutresultatet kanske inte speglar matchbilden, men o andra sidan när gör det det.
 
Patrik Cehlin svarade för två mål och Victor Lindgren gjorde sitt första mål för säsongen och sken som en julstjärna. Örebro och målvakt Hudacek har förmodligen mardrömmar om Rögle och Ängelholm. 12 insläppta i Ängelholm på två matcher och utbytt i lagens tredje möte. Rögle vinner inbördes mot Örebro med 3-1 i matcher och 19-12 i målskillnad. Nu har Rögle sex poäng upp till Örebro på play in plats, en poäng upp till rivalen Malmö och sex poäng ner till Modo under strecket med 28 omgångar spelade.
 
HV71 slog Malmö med 2-1, Modo besegrade Växjö med 4-3 efter straffar och Karlskrona torskade med 6-3 hemma mot Frölunda och är dyngsist.
 
Ny match på måndag, då man möter Linköping borta. Hoppas man nu är ödmjuk så man inte skenat iväg efter den stora segern, så Rögle slipper komma ner på jorden med en "käftsmäll"
 
 
 
 
I mellandagarna spelades innebandytuneringen 24 H Floorball Intens i Ängelholm och Kungsgårdshallen. En innebandytunering som spelades 24 timmar i sträck och med 65 lag och cirka 500 spelare. Jag var och kollade på tuneringen under lördagskvällen och det var full aktivitet både på och utanför planen. Ett roligt event som är väl värd att besöka.
 
Segrande lag var:
 
Klass B13 FC Häst, klass B14 Windfeldts bönder,klass B16 IBF Stolpskott, klass dam senior Blueballs, klass G14 De 7 Dvärgarna och i klass Men A så segrade FC Speed
 
 
Nu önskar jag en bra och skön vecka.

Julafton

Ja då är det julafton idag och det lustiga är att det är vår i luften. 7 plusgrader hade jag hemma i förmiddags. Så grannen och jag unnade oss en kopp kaffe på gården. Dom andra dagarna har hållit mellan 10 och 12 plusgrader. Otroligt med tanke på jultider.
 
Jultider innebär också biopremiär och nöjeskväll (på juldagen), hockey elitserien, allsvenskan och junior VM annan dagen. Full omgång i elitserien och allsvenskan klockan 16:00 och 18:40 och Juniorkronorna har VM premiär mot Schweiz klockan 15:00.
 
En av höjdpunkterna på julen är julmaten. Gillar julmat och har förmågan att äta för mycket. Allt för att hålla matchvikten till fotbollen i Korpen. Och så kan man hävda att man tar en portion extra bara för att vara artig, då visar man att tyckte om maten.
 
 
Nu önskar jag GOD JUL till er alla. Var rädda om er.

Tankar om hockeyn

Efter fem raka förluster var Rögle tillbaka på vinnarespåret igen efter seger hemma mot HV71 med 5-3. Tyvärr blev segerraden kort efter att ha förlorat hemma mot Färjestad med 4-2.

När offensiven börjar lossna så är lite som om defensiven klickar istället. Rätt så slappt agerat innan åtminstone 3 av Färjestads mål. Och då har även Dansk i målet svarat för ett par vassa räddningar och hållit Rögle kvar i matchen. En kompis till mig messar följande "skit också, men rättvist" Jag svarar med följande "rättvist är när båda lagen tävlar på samma villkor" Med det menar jag utan att skylla förluster på domarekvartetten, så i denna matchen har Rögle ett PP och bortalaget 3. 2 av dessa är om inte felaktiga så mer eller mindre horribla. Jag syftar på Bibic och Cehlins tvåor. Lägg därtill att icingavblåsningarna känns som ett mindre lotteri eller slantsingling om det är att föredra. Och dessutom såg nästan hemmalaget ut att ha tillträdesförbud i anfallzon då det kändes som varje gång Rögle klev över blå linjen. Så var naturligtvis inte fallet och Rögle förlorar inte på domarna. Men ska ta fram några siffror här som är rätt intressanta.

Luleå vann båda back to back mötena med Modo. Hemma blev det 2-0 och i Örnsköldsvik blev det 6-2. Karlskrona förlorade båda mötena mot Växjö med 4-1 och 4-3. HV71 som ligger i nedre regionen förlorade andra raka med 0-2 mot Linköping.

Andra resultat som följer. Torsdags: Färjestad-Malmö 4-2, Frölunda-Skellefteå 6-3, Djurgården-Brynäs 4-1 och Örebro-Linköping 3-4 efter sudden. Fredag: Luleå-Modo 2-0 och Karlskrona-Växjö 1-4. I lördags: Modo-Luleå 2-6, Växjö-Karlskrona 4-3, Djurgården-Skellefteå 2-1 och Brynäs-Örebro 3-2.

Frölunda toppar tabellen på56 poäng. En poäng före Skellefteå med 55 poäng. Trea är Växjö med 48 och sedan Brynäs och Linköping, båda på 44 poäng.

Längre ner har vi HV71 på 33 poäng. Sedan Rögle på 26 och Malmö på 25 poäng. Under strecket har vi Modo på 22 och Karlskrona på 11 poäng. 

Notera att Malmö och Frölunda har en match tillgodo, dessa möts i Malmö den 22 december.

 

 

Så var det dessa siffror. Efter 25 omgångar har Karlskrona dragit på sig totalt 199 utvisningsminuter, Modo 213 minuter, Malmö 257 och Rögle 281 utvisningsminuter. Karlskrona har 87 två minuters utvisningar, Modo 87, Malmö 91 och Rögle hela 118 st. Det är mellan 27 och 34 fler tvåor än bottenkollegorna. Det tycker i alla fall jag är anmärkningsvärda siffror. Åtminstone när det är runt 30 stycken fler än konkurrenterna. Spelar Rögle så mycket "fulare" än till exempel Karlskrona?? Tveksamt.

 

I allsvenskan toppar nykomlingarna och överraskningslaget Tingsryd på 60 poäng, fyra mer än tvåan AIK på 56. Den andra nykomlingen Pantern är på åttonde plats med 41 poäng. 1 poäng före Leksand på 40. Och den tredje nykomlingen Sundsvall ligger på plats 14 med 29 poäng. Det har spelats 28-29 omgångar av hockeyallsvenskan.

 

Ettan och tvåan får kvala direkt till elitserien. Lag 3-8 får också kvala, men via ett play off spel först

 

Ja man kan se hockeyn på många olika vis och vad man än tycker och tänker så engagerar hockeyn i alla fall.

 

Ha en trevlig andra advent!


RSS 2.0