Att reagera

Ja god natt denna måndag. Sitter uppe extremt länge idag och det var för jag sov över elva timmar under natten dygnet senast. Så är det med sömnbrist.

Jag måste nämna några ord om krogen Harrys. Vi har Harrys i Ängelholm och när denna öppnades var man positiv till detta och tyckte det skulle bli spännande med denna krog i stan. Nu några månader senare så är jag inte lika positiv längre. Anledningen är dålig service, dyra priser och dålig kvalité. Höjden var ju förra måndagen när vi skulle boka bord till Skånederbyt i hockeyn och killen i telefonen bara försvann och sedan hör jag killen säga till en kollega något i stil med att du får två handikappade gäster där uppe idag. Hockeyn skulle sändas på ovanvåningen.
I lördags var jag på Ullared med några kompisar och vi åt mat på Harrys i Ullared. Men tvi det var ingen hit. Jag hade förväntat mig stekt kycklingfilé men denna var smaklös och kokt.
Nej så än så länge detta Harrys varit en stor besvikelse.

Och på tal om hockey så lyckades ju Rögle vinna borta mot Södertälje med nöd och näppe. Vid ställningen 1-3 så säg det stabilt ut när 2-3 kommer som en blixt från klar blå himmel och man tänker: nej inte nu igen...... Nej 21 sekunder senare så kommer 2-4 i tom kasse. Ja då tänker man. Skönt. Nej inte riktigt ändå. Då kommer 3-4 också. Det var väl f*n tänker jag. Hur långt är det kvar?? Sex sekunder. Då funderade jag på vad som hänt om 3-4 målet kommit tidigare? Nu kom det 19:54 i tredje perioden. Men om det kommit, låt oss säga 18:54?? Stabilt? Nej inte riktigt men väl en seger.

Trots allt är chansen till en topp två placering borta och förmodligen även en tredje plats. Men håll nu fjärde platsen.


Jag satt och messade med en kompis nu rätt sent. Och det är väldigt sällan jag reagerar på vad folk skickar till mig. Men denna gång blev jag, om inte ledsen så en aning förbannad.

Citat " för sist vi umgicks väldigt mycket med dig så trodde dom att man var ihop med dig och så var det ju inte" slut citat.

Det hade jag inte påstått heller och messade följande fråga till henne: "Vilka är då dom?" Något svar på den frågan kom aldrig.
Mycket ska man se och höra innan öron och ögon ramlar av en.

Nu har vi en knapp vecka kvar av februari. Jösses vad tiden går. Än så länge ingen jättevinter här i Skåne.

Idrotten engagerar.....

Som det inte räckte med att tappa 4-0 i torsdagens match mot Västerås och sedan förlora en svag derbymatch mot lillebror Malmö och chansen till topp två försvann med buller och bång. Nej då kom nästa kollaps. 2-6 hemma mot Vita Hästen och fan vet inte om chansen till topp 3-4 snart också är borta. Man orkar knappt bry sig längre och Rögle (om ni ursäktar språket) pissar sina fans rätt upp i facet, eller i alla fall känns det så. Jag fick en liten blick av målvakt Ridderwall efter andra perioden, då min frustration var påtaglig. Ridderwall och dom andra borde istället kanske rannsaka sig själva. Och även om det man förutsätter att spelare gör så gott man kan så tvivla man igår.
 
Det som är mest anmärkningsvärt är när tränare Bogren tar time out med elva minuter kvar av tredje perioden och rycker målvakten. Jag förstår den ironiska applåden och samtidigt visar det hur osäker Bogren är. Han vet inte riktigt vad han gör. Eller det känns så om inget annat. Och vad håller Gath på med? Snackar upp sig på läktaren. Ok det var en domaretrio under matchen som inte hade en siffra rätt, det blev fel mest hela tiden. MEN Rögle förlorade inte på grund av domareinsatsen och ärligt talat det skulle vara fyra domaresystem i allsvenskan också.
 
En hemmamatch kvar. Kan inte Röglespelarna skramla ihop och bjuda deras hemmapublik på gratis entré. Lite allvar och lite skämt.
 
Rögle svarade för en katastrofal insats igår mot Hästen. Det lustiga är att om några veckor kan man vara klara för elitserien. Så ologisk kan hockeyn vara.
 
Jag hade fel om Bibic. Han slapp förmodligen avstängning efter tacklingen i derbyt.
 
En annan sak jag tänkte på var hur Luleås 2-2 borta mot Örebro kunde dömas bort. Luleås Ledin stör inte målvakten så pass att det borde underkännas. Men målvakterna håller på att bli fredade inom hockeyn. Sett en del mål som underkänns på grund av någon incident i målgården.
 
Innebandy ikväll. Eller inte? Känns som föreningen och dess ansvariga jag spelar för håller på att urarta. Vet inte riktigt vad som pågår. Allt verkar handla om pengar och så kommer det kränkande brev till någon.Och så ska vi gå ut och äta en vardagskväll. Vi medlemmar gör så gott vi kan, glöm inte det.
 
Jag är ledig i helgen. Då blir det utflykt med en kompis. Avfärd på lördagmorgon 06:15. Spännande. Tar den nya Leif G W boken jag börjat på med mig att läsa.
 

Solen efter derbyt

Det är sent. Fortfarande vaken. Efter torsdagens debacle för Rögle så tänkte jag skriva något positivt i stil med att solen går upp imorgon också (läs fredag). Och så gjorde den. Men vad fan skriver man nu?
 
Jo man får tänka positivt och det är ändå bara idrott. Ändå sitter man i soffan när man kommer hem och bara stirrar in i sin dator. Man ser ut som man sålt smöret och tappat pengarna. Man hänger läpp på ren svenska. Men efter lite sömn, en god frukost och en kopp kaffe och ett besök av hunden sen så är man på humör igen. Och jag skulle inte bli förvånad om man dyker upp på nästa hemmamatch. Eller är en av dom fyra eller fem i bilen till Oskarshamn om en vecka. Nej det är lite så man fungerar, för det är mer än för hockeyns skull man engagerar sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår på förmiddagen blev jag hämtad av en kompis och vi begav oss till arenan för att se Rögles matchvärmning. Och innan derbyt ikväll var jag hos en annan kompis och käkade. Efter maten gick vi ner i stan på en av krogarna och följde Skånederbyt som tyvärr slutade med 2-1 förlust. Och nu känns topp två väldigt avlägset men allt kan hända. Och man hoppas ju.
 
Men tar man inte chansen, som den Rögle fick att spela 5-3 i ungefär 40 sekunder och sedan dom efterföljande 80 sekunderna i spel 5-4 utan att göra mål. Då blir det svårt. Inte heller målvakts Voldens straffräddning kunde bidra. Malmö hade tre powerplay och gjorde två mål. Rögle hade också tre, varav ett 5-3 utan att mer eller mindre skapa något som likna målchans. Och inte ens i detta derbyt kunde ledarestaben kosta på sig en time out. Den uteblev och det blev även Rögle poängmässigt. 
 
Bibic klarade sig undan utvisning när det gällde tacklingen på Malmös Persson. Personligen tycker jag inte det var någon utvisning heller. Och vissa tycker checking to the head och skallning och fan vet allt. Sånt kan man alltid diskutera. En sak är jag dock övertygad om. Att tackligen hamnar på disciplinnämndens bord. Det är lite svensk hockey fungerar, både på gott och ont. Och Widing i Skellefteå blev avstängd för sina osmakliga gester, vilket är trams i sig. Men som spelare eller ledare vet du aldrig var du har denna nämnd.
 
På tal om derbyt och avstängningar. Nu måste snart någon domare, nämnd eller annan person på förbundet sätta ner foten mot Malmös tränare Lust. Han beter sig hur vidrigt som helst och får tydligen göra det också. I förra derbyt kräkte han ur sig galla mot domare Winge. I detta derby var han inte mycket bättre och mer eller mindre beträdde isen. Utan någon som helst erinran. Det får som sagt tydligen pågå. Tyvärr.
 
Det var en fin publiksiffra i denna derbymatch. Över 12 800. Och uppladdningen för derbyt var också bra med supporta laget på matchvärmningen och maten inför matchen. Det finns positiva saker att ta med sig också. Det är ju ändå bara idrott, vilket i och för sig inte är så bara för den mest rabiata supportern. Men som sagt, solen går upp idag också. Var så säker.

Ingen är felfri

Jag skulle sent igår provat att blogga via mobilen, men det slutade med att jag somnade med mobilen i handen och texten försvann. Så kan det vara.

Jag läste på expressens hemsida att ishockeyns domare bas Thomas Thorsbrink var oroad av den i riksidrottsnämnden friade Ole Christian Tollefsen. Som av disciplinämnden stängdes av fem matcher, varav två omvandlades till böter för anklagelserna om att ha hotat en linjeman. Tollefsen frias från dessa anklagelser och det gör att Thorsbrink oroad. Dels över att nämnden inte går på linjemannens linje och dels tycker beslutet är beklagligt och menar att spelare indirekt kan göra vad som helst mot domarna och även kan påverka rekryteringen av nya domare.

Men vänta nu lite...... Som spelare innehar du både respekt och disciplin mot såväl medspelare, motståndare, domare, publik eller funktionärer. Alla spelare vet att man inte får "hota" eller på annat sätt kränka andra annan part. Men i detta fallet så har det ju framkommit att Tollefsen inte har uttalat hos mot linjemannen. Av den anledningen har han friats. För det är skillnad på få matchstraff på grund av osportsligt uppträdande eller regelbrott än att rent ordagrant uttala hot mot domare.

Sedan så ska man vara klar över att inte heller domarna är felfria, vilket man skulle kunna tolka Thorsbrinks uttalande. Det vet jag själv personligen, och en anledning till att jag själv började döma idrott. Och jag dömer "bara" på ungdomsnivå. Alla människor kan göra fel, så väl domare som spelare.

En sista sak jag tycker om hockeyn. Det är att ta bort 3-3 spelet i förlängningen. Jag tycker nästan spelet blir parodi. Men det är en personlig uppfattning.

Jag måste ju också säga att det är nästan vårvärme i Skåne så här i början på februari. Skönt men å andra sidan kan det vända rätt fort.

Nu ska jag återgå till hunden, brodern och fikan.

Aktiv helg och mitt i centrum

Det blev en aktiv helg för mig, helgen som gick. Från fredagsmorgon till sen söndagseftermiddag.
 
Det började med att jag var hundvakt under fredagen. Hunden kom till mig tidigt på fredagsmorgon och jag hade honom hela fredagen tills hans ägare kom hem från jobbet. Men det är kul att vara hundvakt och ger en mycket glädje.
 
Jag hann även med ett besök på vårdcentralen för att lämna blodprov på fredags eftermiddagen.
 
På kvällen var jag och några lagkamrater och även våra ledare och såg innebandymatchen i division 1 södra mellan FBC och Röke. En match Röke vann med 9-3.
 
På lördagen spelade jag själv innebandymatch. På hemmaplan och denna gång i Rönnehallen.
 
Så slutligen söndagen. Under söndagen var det fotbollspremiär utomhus på Valhall på F10 området. Jag dömde en sju manna match för pojkar 12 år mellan ÄFF och Bjärred. Bjärred vann med 8-3.
 
Direkt efter denna nästan fortsatte jag att döma en elva manna match för pojkar 13 år mellan ÄFF-Vallåkra. Denna match blev jämnare och ÄFF vann med 2-1.
 
På eftermiddagen var jag i Strövelstorp och dömde innebandy för flickor 12 år. Det var matchen mellan FBC och Falcon. En match som slutade 3-4. Men det är inte detta det snackades om efter matchen utan istället snackades tyvärr om mig personligen som domare. För med ett par minuter kvar av matchen är ställningen 3-3.Vi domare ska hålla diagonal mellan varandra, så om min kollega är på andra planhalvan till vänster så jag hålla andra planhalvan åt höger. Vid ett FBC anfall där bollen går ner i den högra rundeln följer min kollega med, vilket gör att jag rör mig åt min vänstra och nu går hela situationen snabbt. När jag når nästan ut mot den vänstra så inser jag att min kollega förflyttar sig åt andra hållet. För att korrigera det hela så försöker jag återvända till min högra. Då händer det som inte får hända för mig som domare. När jag är mitt framför FBC:s mål kommer det ett långskott och olyckligtvis så skymmer jag hemmamålvakten, vilket jag hinner inse innan bollen passerar mållinjen. Och när bollen passerar mållinjen vill jag bara försvinna långt ifrån hallen.
 
Jag och min domarekollega diskuterar, lugnt och sansat. Vi kommer fram till att min position påverkat spelet och lite på grund av det varit anledningen till att bollen gått i mål. Beslutet blir att "ta bort målet" och det blir tekning på högra tekningspunkt och ställningen fortsatt 3-3. Falcons ledare, vars lag inte får målet tar det riktigt bra och tacksamt nog blir det inte mycket palaver utan spelet återupptas rätt fort. Men inte för jag har någon, men jag kan nästan känna dumstruten på huvudet. Någon minut senare gör Falcon mål igen och denna gång blir det mål dömt. 3-4 blir också slutresultatet. Och inte för det förlåter mitt misstag, men känns ändå lite lättare i och med det resultatet. Slutsatsen av detta blir att hålla sig vid sargerna och ska man byta kant så ska detta ske bakom mål.
 
Min granne som är med och tittar och jag åker tillbaka till stan igen. Den aktiva sporthelgen var nu över för denna gång.
 
 

Hemmamatcher för Kick Off

I helgen var det seriespel med vårt lag Kick Off i innebandy igen. Denna gången skulle vår förening själva arrangera sammandraget.
 
Första matchen mötte vi serieledarna Karlshamn som inför matchen var obesegrade. Det är en jämn match och Karlshamn blir nog lite tagna på sängen med tanke på vår solida defensiv. Bra defensiv och ett bra målvaktspel av Niklas i buren. Som grädde på moset, så efter ungefär halva första perioden, när Henrik får bollen från Victor. Så från vänsterinner position chockar vi Karlshamn och en hel del till, när Henrik gör 1-0 via ett dragskott högt upp i hörnet. Vi fortsätter spela bra defensivt och ligga tight. Vilket man märker på bortalaget som uppträder mer och mer frustrerande. Vi håller 1-0 till pausvilan.
 
Vi börjar andra perioden som vi avslutade den första och 1-0 står sig till 6 minuter har gått. Då kvitterar tyvärr Karlshamn till 1-1. Men vi låter inte oss nedslås för detta utan kämpar vidare. Två minuter efter kvitteringsmålet kommer vår replik då comebackande Martin rakar in ledningsmålet till 2-1 efter pass från Patrik M. Sedan fortsätter matchen med att båda lagen skapar chanser. Närmast är ändå vi att även göra 3-1 men en aning ineffektiva.
 
Så istället för 3-1 så gör Karlshamn 2-2 på ett mål som är svårt att försvara sig mot. Och nu är frågan om vi ska rasa eller vi ska få en poäng. Med minuter kvar av matchen gör Pierre det enda rätta. Han tar time out. För det är en aning stressat och försöker lugna oss med att, "kom igen vi har ju i alla fall X"
 
Jag vet inte om det tände oss eller vilket. För med endast elva sekunder kvar av matchen gör Martin sitt andra mål, vilket även blir segermålet. Kick Off ger Karlshamn sin första förlust och skrällen är ett faktum. Och glädjen är stor bland oss ljusgröna spelare. Wow så häftigt.
 
Sedan blir det två timmars paus till nästa match. Det blir lite fika och lite gott snack. Försöker ladda batterierna till nästa match mot serietvåan Palmstaden.
 
Då var det dags för ny match och det börjar lite avvaktande. Vi har någon målchans och Palmstaden har någon. Vi spelar fortsatt bra defensivt och visar även upp en positiv offensiv. Segern mot Karlshamn har gett oss energi och självförtroende. Efter fem minuter så tar vi ledningen med 1-0. Och på nytt är det Martin som slår till. 1-0 står sig och det är en aning överraskande.
 
En två tre minuter senare så inträffar något märkligt och får anses som anmärkningsvärda förhållande. Palmstadens ledare hamnar i dispyt med dagens domarepar. Och denna ledare är upprörd över något domaren sagt eller gjort. Efter diskussion med våra ledare och domare så vägrar han att hans lag spelar vidare. Så Palmstaden lämnar banan till halva egna lagets förvåning. Det blir WO med 5-0 och vår andra seger.
 
Och om skrällen var ett faktum efter första matchen så efter detta är antiklimaxet ett faktum. Skönt kanske att vinna men inte på detta sättet. Tråkigt också med tanke på att vi hade hemmamatch som vi inte har så ofta. Men vi går från sex poäng till tolv poäng och behålller vår tredje plats på sämre målskillnad till just Palmstaden på andra plats.
 
Två matcher och sex poäng (om än något paradoxallt) är mer än godkänt.
 
Nästa omgång är i slutet på Mars. Vilken även är Skåneseriens sista omgång för 2014-15.

RSS 2.0