Ball on dór och ishockey

Jag såg på sportnyheterna imorse vem som fick ballon d´or guldbollen som världens främsta fotbollsspelare 2014.
 
På damsidan blev det tyskt genom Nadine Kessler som var med och förde Wolfsburg till champions leaguetiteln.
Årets  tränare på herrsidan blev Tysklands guldcoach från sommarens VM Joakim Loew. Dessa utmärkelser tycker jag helt rätt.
 
När det gäller priset på herrsidan så gick priset till Ronaldo. Ok jag kan till viss del förstå att Ronaldo får priset, med tanke på sina målrekord och att han var med och förde Real Madrid till champions leaguetiteln. Men ändå. Ärligt talat. Hur gick det på landslagsnivå. Han och Portugal hade ingen större framgång under VM och Portugal försvann snabbt i gruppspelet.
Med tanke på vilka motkandidaterna Ronaldo hade i form av Argentina och Barcelonas Messi ochTyskland´och Bayern Munchens burväktare Manuel Neuer. Och så hade inte utmärkelsen varit så förutsägbar. Ungefär som när man slängde in Frank Ribery av dom tre för något sedan. Man får ibland känslan att Ronaldo eller Messi ska hade priset oavsett. Messi hade ändå en bra säsong i Barca och var med och tog Argentina till VM silver. Och Tysklands Neuer har varit i världstopp ett par år och var med och bidrog till Tysklands VM guld i somras. Det skulle också varit rätt häftigt att en målvakt och en aning oväntad skulle få priset.
 
När det gäller årets mål gick Puskas Adward till Colombias James Rodrigues. Vilket i och för sig är ett snyggt mål, men personligen känns ju inte som det snyggaste. Jag hade föredragit Stephanie Roches mål för Peamounth mot Wexford Youths i damernas irländska liga. Det fanns många vackra mål att välja på så, det kan inte varit så lätt att utse. Och smaken är som bekant olika. Så lite ishockey.
Det tightar till sig i hockeyallsvenskan med 13 omgångar kvar att spela. Malmö som dragit ifrån har både hunnits ifatt och förbi även om man tog tillbaka serieledningen direkt igen. Ikväll blir den 39:e omgången komplett med toppmötet Västerås-Rögle. Viktiga poäng står på spel. Ettan Malmö har 72 poäng och tvåan BIK Karlskoga har 71. Karlskrona på tredje har 69 och fyran och femman Rögle och Västerås har 65 med en match tillgodo att spela. Ingen självklar etta och tvåa i nuläget. Lär bli ett race ända in på mållinjen i sista omgången med hög drammatik.

Vädertankar

Då har vi kommit drygt tolv dagar in på det nya året. Det mesta är som vanligt. En 7, 8, 9 plusgrader grått och ibland disigt. Dom flesta dagarna i min kalender där jag noterat vädret innehåller följande molnigt, molnigt och åter molnigt. Jag tror vi har haft en dag med sol på dessa tolv dagar. Och jag ljuger inte om jag påstår att av dessa tolv dagar så har det av tyvärr regnat åtta eller nio av dessa dagar. Imorse när jag skulle gå morgonpromenaden och kom ut så tänkte jag: Vad ända in i glödheta?? Det regnar ju inte. Wow. Detta skrev jag även i ett sms till en kompis ungefär en timme senare. Men när jag sedan öppnade balkongdörren, så jo då. Ett nytt regn. Förvånad eller vad då?? Tråkigt och man är ganska trött på detta regnande. Och helst ska det ju blåsa halv storm ute också. Allt för att spä på det januaritrötta humöret. Ok jag vet man inte kan påverka vädret någonting, det är ju klart som korvspad. Men man kan få tycka till i alla fall.
 
Kunde varit lite minusgrader, blå himmel, solsken och lite sånt här vitt på marken... Vad är det nu det heter?? Just det snö, där har vi det. För tänk att gå en promenad i ett par minusgrader, kallt,blå himmel och solsken. Efter stegen man tar och till en viss del plumsar i snön eller det knarrar så gott i snön när man går och vid andningen så ryker det lite smått ur munnen, ungefär som när man smygröka via munbloss i ung ålder. Efter någon kilometers promenad med kylan som biter i ens rosafärgade kinder, så tar man sin puda och slår sig ner på någon valfri bänk. Tar upp en färdigbredd ostmacka med tomat och gurka och tar fram sin termos och häller upp en varm kopp choklad som man med god aptit äter ute i den fria naturen. Håll med om att det smakar bra. Detta saknar jag och även möjligheten till åka skidor, åka pulka och annan vinteraktivitet som är desto svårare på barmark och evigt regnande.
 
Det är som jag brukar säga med viss ironi på rösten. Det är ungefär samma väder på midsommarafton som julafton. Ja ni vet ungefär tio plusgrader, lite vind och regnskurar.

Gott nytt

Gott nytt år och god fortsättning.
 
Nu har det blivit 2015. Nytt år nya utmaningar och nya möjligheter. Men inga nyårslöften och sånt. Ingen ide. Det är lika bra att ta en dag i taget och gå på sin magkänsla.
 
Mycket fyrverkerier under nyårsnatten. Mycket folk ute och så. Först läste man "lugnt nyårsfirande i hela landet" för att sedan läsa efter att jag ätit frukost, "stökigt nyårsfirande i hela landet" typ. Hur ska dom ha det?? Eller har skribenterna också varit inne i "dimman" på nyårsnatten? Nej skämt o sido. Så kan det vara.
 
Men lustigt väder. Skönt i förmiddags och kaffe ute. Sedan i eftermiddags när jag drack kaffe ute igen. Började det blåsa till och stänka lite. För att sedan regna nästan hela kvällen.
 
Idag är det skönt nog vanlig vardag igen innan helgen och det är också junior VM kvartsfinal mellan Sverige och Finland. Får småkronorna revansch på Finland?? Återstår att se.
 
Gott nytt och god fortsättning på nya året.

RSS 2.0