Sveriges hjältar

Vilken bragd det svenska U 21 landslaget i fotboll stod för i tisdagskväll. Wow vilken spänning. Milda makter.
 
I finalen börjar Portugal bäst och tar kommandot. Har ett skott i virket efter sex minuter. Sedan växer Sverige in i det, även om det är Portugal som har iniativet och är spelförande. Sverige skapar någon chans i första och även Portugal har chanser men 0-0 står sig i halvtid.
 
I andra halvlek ser det ut som i första till en början. Men sen tar Sverige över ett tag och har chanser att spräcka målnollan. Men det är en rätt jämn match och i mellanåt svänger det en aning. Matchen förblir mållös och matchen går till förlängning.
 
I förlängningen så har lagen varsin kvar, Sverige första och Portugal andra utan att det resulterar i mål. Matchen går till straffläggning framför den "gula väggen" som dom svenska supportrarna kallas.
 
Straffläggningen:
Guidetti sätter Sveriges första, 1-0. Portugal kvitterar på sin första. Kiese-Thelin sätter andra 2-1, Portugal kvitterar turligt på sin andra.Jag vänder mig om till brorsan och säger: Ska Portugal missa någon så får den gå utanför, över, stolpe eller ribban. För Carlgren lär inte ta någon. Och sen gör Sverige genom Augustinsson gör 3-2. På Portugals tredje får jag äta upp vad jag sagt. Carlgren gör en mycket bra räddning och nu har Sverige greppet. Sveriges fjärde straff ska slåss av Khalili som sett oförskämt pigg ut trots över 120 minuters spel. Han skottfintar målvakten, men Portugisernas målvakt läser den lama straffen och 3-2 står sig. Gick chansen där tänker vi?? Portugal sätter sin fjärde och 3-3 inför femte omgången. Sveriges femte straff slåss av Nilsson-Lindelöf och bankar in 4-3 och nu ligger pressen på Portugals stjärna Carvalho. Och han MISSAR eller Carlgren gör en svettig RÄDDNING. SVERIGE ÄR EUROPAMÄSTARE I FOTBOLL för U21.
 
Fantastiskt. Hela det svenska laget som delvis gick på knäna och hade krampkänning i förlängningen, gör nu alla maxlöpningar bort till målvakts Carlgen. Inga trötta ben där. Glädjen är total. Bragden är ett faktum.Så imponerande av detta lag och av förbundskapten Håkan Ericsson (son till legendariska Åby Ericsson) Alla är hjältar.
 
 
 
 
 
 
I dam VM blir det final mellan Japan och USA. Och en repris på förra dam VM. USA vann sin semifinal med 2-0 mot Tyskland. Tyskland hade chans att skaffa sig grepp men bommar straffen och en stund senare gör istället USA 1-0 på straff. Och med cirka fem minuter kvar kommer även 2-0.
 
I semifinalen mellan Japan och England stod det 1-1. Japan tog ledningen efter en tveksam straff. England kvitterade på ännu mer tveksam straff. I ärlighetens namn var det mer filmning än straff, men den Nya Zeeländska domaren blåste straff. 1-1 stod sig till 92:a minuten av av dom tre tilläggsminuterna. Då engelska försvaren Basset möter det overkliga grymma ödet och gör självmål. Och Japan vinner med 2-1. Stackars tös säger jag bara. Ibland är idrotten grym.
 
Det blir Tyskland-England i bronsmatch. Både bronsmatch och final sänds i TV4.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0