Allsvenskan med mestadels fotboll

Då har det spelats en ny omgång av fotbollsallsvenskan med matcher tisdag, onsdag och torsdag. Totalt har vi fått se 67 mål i allsvenskan 1 0-0 match, 140 gula kort, 6 röda kort och 11 straffsparkar som alla resulterat i mål. Av dessa 67 mål så har 17 gjorts på nick och två självmål.

Denna omgången innehöll 7 matcher, 1 bröts (och en annan var också nära att brytas), 27 mål, 2 på straffspark och ett nickmål, ett rött kort. Allsvenskan har haft 474 630 besökare på våra fotbollsarenor. Snittet efter 6 omgångar ligger på 9888 åskådare per match.


Norrköping besegrade Hammarby i tisdags med 3-1. Norrköping gjorde 1-0 genom Linus Wahlqvist i minut 20 och Bajen kvitterade i den 22 genom Erik Israelsson. I andra halvlek återtog IFK ledningen, 2-1 genom Anders Blomqvist och i 88 minuten fick Norrköping straff och Hammarby en utvisning. Då valde folk ur bortaklacken att kasta saker på funktionärer och matchen fick avbrytas ungefär tio minuter. 

När spelet återupptogs satte Arnor Traustasson 3-1 på den avvaktande straffen.

Dagen efter var det klassikermöte mellan Göteborg och Malmö. Matchen var mållös i 77, 78 minuter. Sedan får MFF:s Tobias Sana och även assisterande domare ett knallskott kastat mot sig, en så kallad banger. Sana valde att i chock och rädsla kasta en hörnflagga mot Blåvittklacken innan matchen i första hand avbröts och ett matchmöte med matchdelegat, domare, polis och annan säkerhetspersonal tog vid. Efter 35 minuters möte meddelades att matchen bryts och kommer inte att återupptas igen. Ärendet kommer att lämnas över till disciplinnämnden. Som inte det var nog så valde en guldfirande Rosselli Olsen i Frölunda att storma planen och springa ner och skjuta in en boll i det tomma målet. 

Det är för sorgligt att detta ska få hända i allsvenskan 2016. Men det verkar som inget händer eller görs. Det beror väl lite på svensk lagstiftning också vad jag förstått. Därför blev man hoppfull när inrikesminister Anders Ygeman och idrottsminister Gabriel Wahlström sammankallar SEF för ett möte och kunna få stopp på dom här skandalerna. I tisdags i Norrköping och i onsdags i Göteborg. Beklämmande och två gånger för mycket.

Det lär väl bli tre poäng till Malmö och 3-0 i disciplinnämnden. Och när det gäller Frölundaspelaren så hoppas jag han får saftiga böter. 

Det spelades fotboll också på onsdagskvällen. Falkenberg kryssade 1-1 mot Jönköping efter att Zlatan Krizanovic hängt 0-1 på en härlig frispark och sedan bjöd FFF på 1-1 när Jönköping kvitterade genom Daryl Smylie.

Örebro besegrade Östersund med 4-2 efter fyra vrålsnygga mål. Rent fotbollsgodis. Simon Gustafsson svarade för två och Kalle Holmberg för två. I ÖFK svarade Walid Atta för båda hemmalagets mål.

Och så igårkväll så spelade Sundsvall och Kalmar 1-1. Lars Krogh Gerson satte 1-0 på straff och Marcus Antonsson satte kvitteringen.

Elfsborg fick äntligen vinna och ta tre poäng efter 3-0 hemma mot Djurgården. Detta var Elfsborgs blott andra tre poängare. Målen gjordes av Lars Nilsson 1-0, Victor Claesson 2-0 och Viktor Prodell 3-0. Djurgårdens tredje raka förlust.

Helsingborg besegrade AIK på Olympia med 2-1. Båda HIF:s gjordes av Jordan Larsson. Det andra är en riktig godbit på en frispark. Men känns ändå lite som Carlgren i AIK målet står lite fel. På tal om Jordan, jag undrar inte om han trivs att möta AIK. Förra säsongen gjorde han också två mål i hemmamötet mot AIK i 3-1 segern. AIK:s 1-1 sköt Carlos Strandberg. HIF har tre raka segrar och har klättrat.

Häcken fullkomligt körde över Gefle hemma på Bravida genom att vinna med hela 6-1. Första set till BK Häcken. Rene Makondele och Demba Savage svarade för två mål var. Kari Akivou och John Owoeri varsitt. Gefles mål gjordes av Johan Bertilsson (0-1 i den 4 minuten).

1. Norrköping 6  +6  12
2. Örebro         6   +2  12
3. Sundsvall    6   +2   11
4. Jönköping   6   +2   11
5. Helsingborg 6  -2   9
6. Djurgården  6  +2   9
7. Malmö         5  +2   9
8. Göteborg    5  +2   8
9. Hammarby 6   +1   8
10. AIK              6   -1    8
11. Östersund 6     -2   8
12. Elfsborg     6     +2  6
13. Gefle           6    -6   5
14. Falkenberg 6    -9   4


En match damallsvenskan. Eskilstuna-Linköping 1-3. Linköping toppar tabellen på 9 poäng.

Det spelades två matcher i söderettan under fredagskvällen. Oskarshamn-Huskvarna 2-2 och Qviding-Utsikten 0-1. Utsikten toppar tabellen på fem poäng. Resterande matcher spelas i helgen.


Fotboll för hela slanten

Så ny dag och nya insatser. Tisdag eftermiddag och det påminner nästan mer om att hösten är på ingående än skånsk vår. Kallt så in i hundan som det heter på skånska.


Igår tog Skånes stolthet Helsingborg andra raka segern i fotbollsallsvenskan då man besegrade Kalmar på "fågelburen" (Guldfågeln arena) inför cirka 4900 åskådare. HIF vann med 3-2 efter att legat under både med 0-1 och 1-2. Kalmars mål gjordes av Marcus Antonsson och Tobias Eriksson. Och Helsingborgs mål gjordes av Darijan Bojanic 1-1, Carl Johansson 2-2 och Linus Hallenius med det avgörande 3-2 målet efter ett anfall via en snabb omställning och det var ungefär som en gaffel på en Det som var mindre bra var att dom rödblå drog på sig fem gula kort mot KFF:s enda. 

Ja jag vet den är långsökt men måste ju försöka. Så på tal om antal kort och tendens till kortspel och eventuell tur så hade AIK lite flyt med tombolan. Båda AIK:s mål såg inte helt otagbara ut i segermatchen mot Elfsborg 2-1. Målskyttarna var Alexander Isak och Anton Salet'os medan Elfsborgs målskytt hette Viktor Prodell. Elfsborg hade bollinnehavet på 55-45% och även avsluten 13-10. 4-3 i gula kort inför ungefär 13 400 åskådare.


Örgryte vann enda matchen i superettan genom att besegra Degerfors med 3-1.


Jag ska även berätta att min moderförening Skälderviken i division 5 herrar nordvästra, har inlett med förlust mot Hais 1-3, seger mot Grevie 2-0 och 1-1 mot Helsingborg city och med det innehar man en 

Skälderviken har också startat upp damlaget pånytt denna säsong i division 4 nordvästra. Man har inlett på ett imponerande sätt. Man har vunnit tre av tre. Mot Hais 6-0, Allerum 4-0 och senast mot Röstånga med 6-0. Man har full pott, nio poäng och målskillnaden 16-0.


Ny omgång av allsvenskan tisdag, onsdag och torsdag medan det är ny omgång i superettan till helgen.


Böcker, filmer och blomsterlökar

Jag ska nu skriva ett inlägg och denna gång utan det handlar om idrott.

Solen skiner och det är relativt varmt. Men i förmiddags haglade det och blåste rejält. Men vinden har mojnat och för tillfället är det skönt ute. 

Vi besökte havet igår jag och några vänner. Hunden fick också hänga med på en tur. Rätt avkopplande att gå vid havet och hunden gjorde vad han kunde för rasta oss.

Jag lånade en typ femtioelva böcker i torsdags på biblioteket. Om allt från 5:2 diet till sjukvårdsböcker. Jag har tittat i alla och läst men det var väl ungefär allt. Ska återlämna dessa igen.
Jag har börjat på en ny bok. Ännu en Anne Holt deckare. Denna utspelar sig i Norge och den handlar om det allra värsta, det att ett barn blir mördat. Eftersom barn både är försvarslösa och oskyldiga som strider detta mot all vår starkaste tabu. Seriemördaren som Inger Johanne Vik (en kvinnlig akademiker som är bra på profilering)  och polisinspektör Yngvar Stubö jagar är både galen, intelligent och skicklig (om man nu kan sätta seriemördare och skicklig i samma mening??). Det blir en hård kamp för dom båda huvudpersonerna. Inger Johanne Viks karaktären som ensamstående mamma till en förståndshandikappad och före detta trevlig man är väldigt intressant. Boken är välskriven och spännande.
Den förra jag läste var också en Anne Holt och en annan deckare som hette Död skugga. Den handlar om fredagen den 22 juli 2011 då den norska huvudstaden av ett terrordåd. Samtidigt genomlever Jon och Ellen Mohr en privat katastrof: deras åttaåriga son dör i en tragisk olycka i familjens vardagsrum. Bara den unga polisen Henrik Holme fattar misstanke om att allt inte står rätt till i det välmående hemmet i ett av Oslos bästa bostadsområde. Utan erfarenhet men med stor viljestyrka och engagemang lyckas han dra in kriminalpsykologen Inger Johanne Vik i utredningen om Sanders död.


Den första boken är något bättre än den andra. Men båda är läsvärda.Jag har funderingar på att försöka dra igång en bokklubb. Men har lite annat att prioritera men jag tycker det skulle vara intressant och skulle vara kul om att få med sig någon när man startar upp.

Möt Paul Bart en godhjärtad familjeman som arbetar som säkerhetsvakt på en galleria i New Jersey. Men Paul har drömmar. Under flera år har han sökt jobb som polis men fallit på sin fysiska hydda. När ett gäng skurkar intar hans galleria får han chansen att visa sina färdigheter i denna actionkomedi.

En film med både humor, kärlek och allvar. En höjdpunkt är när Paul gömmer sig i en målvaktsutrustning och överrumplar gangstern med en slashing med målvaktspaden som fått en föredetta Röglespelares slashing att blekna i jämförelse. En annan sida visar vilken konsekvent alkoholen kan få vid för högt intag. Väldigt sevärd.
Efter snuten i varuhuset såg jag en annan komedi som heter: 13 snart 30. Denna handlar om tonårstjejen Jenna som blir totalt förödmjukad på sin 13 års dag så hon önskar hon var vuxen. Nästa morgon har hennes önskan gått i uppfyllelse. Jenna har förvandlats till en framgångsrik 30 årig journalist. Men samtidigt har Jenna en hel del att lära sig om livet och om sig själv, i denna romantiska komedi.

Denna film är både rolig, spännande och kärleksfull. Jag tycker även denna är sevärd.Nu när det börjar bli vår ute så måste jag se till att plantera mina blomsterlökar jag köpte i Holland. Enligt trädgårdsmästaren med adhd så skulle det vara ganska enkelt att plantera och sedermera lättskött.


Tabeller för ungdomslagen i innebandy

Här kommer tabellerna för ungdomslagen i innebandy i Ängelholm säsongen 2015-2016.

Innebandyn säsongen 2015-2016

F12 serien

1. Lund                   20  +157  55
2. Hofterup             20 +152 53
3. Helsingborg       20  +52  44
4. Landskrona        20  +38  40
5. Engelholm          20  +75   35
6. Åstorp/Kvidinge  20  -1     27
7. Röke                     20  -2     26
8.  Häljarp                20  -52   18
9. Gårdarike            20  -50   18
10. Lomma                20  -46   11
11. Palmstaden        20  -323  0

P12 serien

1. Engelholm svarta 16  +72  45
2. Munka Ljungby    16  +70  39 
3. Engelholm vita     16  +65  36
4. Engelholm             16  -5  24
5. Helsingborg          16  -39  16
6. Willand                  16  -35  16
7. Hjärnarp                 16  -31  15
8. Röke                        16   -39   15
9. Osby                        16  -73  6

F13 serien

1. Åstorp/Kvidinge 20  +54  51
2. Landskrona         20   +93  49
3. Stanstad              20  +70  44
4. Engelholm            20  +43  43
5. Lund                      20  +110  40
6. Svedala                 20  -23  22
7. Munka Ljungby     20  -69  19
8. Bjärred                  20  -104  13
9. Höllviken              20  -134  6
10. Kävlinge               20  -214   0

P13 serien

1. Viljan                  16  +85  41
2. Munka Ljungby 16  +71  37
3. Åstorp/Kvidinge 16  +36  32
4. Förslöv                16   +26  32
5. Örkelljunga         16  +27  24
6. Osby                    16  +4    21
7. Engelholm           16  -30   17
8. Röke                     16   -63  6
9. Perstorp/Bälinge 16  -150  0

F14 serien 

1. Lund                   16    +37   39
2. Åkarp                  16   +31    37
3. Häljarp                16   +29    35
4. Engelholm           16  +54    34
5. Viljan                    16   -11     21
6. Helsingborg        16   -11     21
7. Hofterup              16   -5      17
8. Perstorp/Bälinge 16   -49    9
9. Gårdarike             16   -70    0

P14 serien

1. Munka Ljungby 12   +84  36
2. Lönsboda           12    +12   25
3. Åstorp/Kvidinge 12  +46   19
4. Emmaljunga       12   -23   16
5. Helsingborg       12    -25  13
6. Röke                    12    -41   7
7. Engelholm           12     -53  7

F15 serien

1. Åstorp/Kvidinge 12   +56   33
2. Engelholm          12    +32   28
3. Höllviken             12    -32   11
4. Bjärred/Åkarp     12    -21    9
5. Röke                     12    -35   7

P15 serien

1. Lund                   16      +55     42
2. Åstorp/Kvidinge 16     +32     37
3. Landskrona        16      +25    33
4. Munka Ljungby  16      -8       24
5. Helsingborg       16       -8      21
6. Örkelljunga         16      -8      17
7. Malmhaug          16      -16     16
8. Engelholm          16      -22     11
9. Höllviken             16     -50      7

P16 serien

1. Helsingborg        14    +26    29
2. Åstorp/Kvidinge  14    +15    29
3. Willand                 14    +13    29
4. Malmhaug            14   +23     25
5. Lund vit                14    -14     18
6. Engelholm            14    -6       13
7. Lund grön             14    -28     12
8. Skurup                  14    -29      7

Herr/Junior 18

1. Malmhaug     16      +47   39
2. Helsingborg  16     +44   34
3. Lund               16      +21   32
4. Höllviken        16      +22  30
5. Malmö            16      +9     27
6. Landskrona    16     +16    21
7. Bjärred            16     -27    14
8. Engelholm      16      -46    10
9. Stanstad         16      -86     3

Därmed lägger vi innebandyn till handlingarna och återkommer till hösten.

Frölunda mästare och Engelholm mästarinnor

Frölunda blev idag svenska mästare i hockey efter att ha besegat Skellefteå borta med 5-3 i final fem. Därmed 4-1 i matcher till Frölunda.

Frölunda gick upp till en 3-0 ledning efter första perioden efter mål av Arturri Lehkonen (2) och Niklas Lasu. I andra perioden reducerade Skellefteå till 1-3 genom Sebastian Aho i powerplay, innan Frölunda ökade på till 1-4 genom Lukas Bengtsson. Med en drygt elva minuter kvar av mellanronden så reducerade Skellefteå i boxplay till 2-4 genom Pär Lindholm. En minut senare ökade Frölunda på ännu en gång och målskytt är Ryan Lasch och det innebar ställningen 2-5 med en period kvar.

Efter 10:58 in i tredje perioden reducerar Skellefteå till 3-5 genom Martin Lundberg. Fler mål blir det inte och jublet kan bryta ut i Frölunda lägret och i Göteborg. Frölunda helt klart värdiga mästare. Skotten blir hela 43-16 och utvisningarna var 3-4 till antalet. Grattis Frölunda!


I damernas volleyboll blev EVS från Ängelholm svenska mästarinnor efter att ha vunnit med 3-0 i matcher och alla tre matcher vann dom med 3-0 i set. Andra raka SM guldet för EVS. Grattis Engelholm!


Fotboll.
Malmö tog andra raka 1-0 segern efter att ha besegrat Djurgården efter nickmål av Carvalho i 62 minuten inför över 18 000 åskådare.

Sundsvall besegrade Häcken borta med 1-0 efter straffmål av Lars Christian Krogh Gerson i matchminut 18 inför 2022 åskådare.

Örebro slog Göteborg hemma med 3-2 efter två mål av Maic Sema och ett av Robert Åhman Persson. Göteborgs mål av Sören Rieks och Mikael Boman. 8451 på Behrn Arena.


I superettan vann Dalkurd med 1-0 mot Trelleborg. Åtvidaberg slog Assyriska med 2-1, Varberg slog Syrianska med matchens enda mål och Värnamo och Sirius blev 0-0.


Igår vann Ängelholm borta mot Frej med 2-1, Halmstad slog Gais med 2-0 och Atlethic U besegrade Ljungskile med matchens enda mål 1-0.


I allsvenskan igår spelade Hammarby-Jönköping 1-1. Bajen kvitterade via ett självmål i den 94 minuten. Tommy Theorin gjorde 0-1. Gefle och Östersund blev 0-0 säsongens första mållösa matchen.


Norrettan: Piteå-Akropolis 1-1, Luleå-Brage 0-2 och Vasalund-Carlstad 1-0. Brage och Brommapojkarna toppar med sex poäng.

Söderettan:
Kristianstad-Oskarshamn 1-1, Landskrona-Qviding 2-0, Mjällby-Trollhättan 2-2, Utsikten-Norrby 2-2, Huskvarna-Prespa Birlik 1-2, Oddevold-Höllviken 1-1. Öster, Landskrona, Kristianstad och Prespa Birlik i topp med fyra poäng.

Damallsvenskan:
Umeå-Piteå 1-1 och Vittsjö-Eskilstuna 1-0. Linköping och Rosengård toppar på sex poäng.


Heja lagen på F

Är det guldläge för Frölunda nu? Man leder nu med 3-1 i matcher efter 3-2 segern igår mot Skellefteå. Inför ett fullsatt Scandinavium 12 044 i Göteborg. Huvuddomare Patrik Sjöberg Gävle och Sören Persson Lidköping. Linjemän Jimmy Dahmén Enskededalen och Tobias Haster Jönköping.
 
Första perioden slutade 0-0. Men 2:57 in i andra perioden tog Skellefteå ledningen i powerplay genom Patrik Zackrisson. Assist bland annat av målvakt Hanses. 0-1 stod sig tills det återstod ungefär fem minuter av andra perioden. Då kvitterade Frölunda genom Ryan Lasch. 44 sekunder senare fick hemmalaget chansen i powerplay. Det tog 26 sekunder av detta powerplay sedan tog Frölunda ledningen med 2-1 genom Johan Sundström. Klockan visade då 36:09. Efter 18 sekunders spel av period tre så kvitterar Skellefteå till 2-2 genom speciella målskytten Erik Forsell. Ytterligare 8 minuter och 17 sekunder senare så återtar Frölunda ledningen genom backen Elias Fälth. Tid 48:35. Det enda som händer dom resterande 11 minuterna är en time out och uttagen målvakt av bortalaget. #-2 står sig matchen ut. Skotten i tredje 5-5, totalt 29-28 och Frölunda har två stycken utvisningar och Skellefteå tre stycken
Som sagt 3-1 i matcher till Frölunda. Femte matchen i Skellefteå på söndag.
 
 
Fotboll. Hoppsan. Årets allsvenska är lite häftig på det viset. Falkenberg hade fyra raka förluster och 2-12 i målskillnad medan Norrköping hade tre raka segrar och målskillnad 11-6. Så då kan det väl bara sluta totalt ologiskt och Falkenberg tar sin första tre poängare genom att besegra Norrköping med 2-1 och detta med tio man dom sista 28 minuterna. Tibor Joza fick sitt andra gula och blev utvisad i 68 minuten och matchen hade sex tilläggs minuter. FFF kvar på jumbo plats med tre poäng och -9. Norrköping tvåa med nio poäng och +4.
 
 
Norrettan: Forward-BP 1-2 Västerås-Nyköping 2-3.
 
Grattis Car-Filip och Sofia till barnet. Dom tre i familjen blev fyra. Carl-Filip, Sofia, Alexander och Siri (hunden)
 
Nu önskar jag en trevlig helg!
 
 

Hemma bra men borta bäst??

Då har det blivit lillördag som en del säger. Och lite mitt i veckan. Under tisdagen var det blåsigt värre här nere på Skånes framsida. Men soligt. En 7-8 grader och hade det inte varit för vinden hade det nog varit runt 15.


SM final tre avgjordes på tisdagen. Det blev en ny bortaseger. Frölunda vann med 3-1 i Skellefteås hemmaborg. Tre matcher tre bortavinster. Finalen säsongen innan så slutade fem av sex matcher med bortaseger. Skellefteå vann sina två borta medan Växjö vann tre borta och säkrade guldet i match sex hemma. Det var enda hemmasegern.

Frölunda gjorde 0-1 efter 10:58 av Joey Crabb, 0-2 efter 16:22 i boxplay av kapten Joel Lundqvist och 1-3 efter 57:38 i powerplay av Artturi Lehkonen. Skellefteå reducerade till 1-2 i PP genom Janne Pesonen efter 36:20. Lite imponerad av Frölunda att dom vinner trots nio boxplay. Förvisso släppte man in ett (och det enda) i BP, men och andra sidan så gjorde man ett framåt också. Så boxplayet gick så att säga plus minus noll. Men varför blir det helt plötsligt en annan bedömningsnivå av domarna i final tre som inte existerat innan. Det var nästan så att kvällens match blev på gränsen till sönderblåst.
Men samtidigt så alla gör sitt bästa inget snack om det. 2-1 i matcher till Frölunda. Nu åker väl Skellefteå ner och vinner i Scandinavium. 


Säsongens första Stockholmsderby inför 24 900 på Tele2 Arena. Hammarbys brasse Alex svarade för två mål och Erik Israelsson som nätade tre gånger senast, gjorde Bajens tredje. Sam Johnson gjorde mål för fjärde matchen i rad för Djurgården. Djurgårdens första förlust denna säsongen.

På måndagen bröt Malmö en dyster svit med två raka noll poängare. Seger mot Elfsborg i Borås med 1-0. Det går fortsatt dåligt för Elfsborg.

Sundsvall besegrade Örebro hemma med 3-1 efter 2-1 i paus. Pa Dibba svarade för två av målen och Sigurjonsson ett. Robert Åhman Persson målade för Örebro.I superettan så vann både Trelleborg och Dalkurd på måndagskvällen. TFF besegrade Athletic U med 2-0 och Dalkurd slog Sirius på Studenternas med 2-1.Så ett tecken på att man kommit upp i ålder. I och för sig ett program för alla oavsett ålder. Såg på SVT:s fråga doktorn igår. Tycker programmet är intressant emellanåt och programmet tar upp mycket vesentliga ämnen. Och programledare Susanne Bexell verkligen brinner för sin uppgift och leder tittarna igenom programmet med stor glädje och inlevelse och vid sin sida har hon med sig sin kollega doktor Gunilla Hasselgren som är både kunnig och vältalig och även hon sköter sin roll i programmet på gemytligt sätt. Så fortsätt gärna med detta intressanta program på den inslagna vägen.
När fråga doktorn var slut började nästa program. Det var SVT:s nya komediserie Vårdgården. Och när jag hade svårt att se SVT kunna överträffa TV4 med usla programprojekt, så var det precis det SVT lyckades med. Jag tyckte programmet var så fruktansvärt dåligt att jag tyckte det var pinsamt. Frågan känns ju befogad men är det till sådant mög våra tv licens pengar går till? Jag såg ett program. Ett för mycket. Någon som sett komediserien? Tyck gärna till om programmet eller vad ni tycker. Får gärna dela med övriga åsikter också.
Massor av fotboll

Ängelholm fick inkassera sin första förlust för säsongen i superettan då Halmstad vann på Ängelholms idrottsplats med 1-0 efter mål i 92 minuten inför relativt bra pubiksiffra 912.

Ljungskile-Åtvidaberg 2-2 och Assyriska-Örgryte 0-1. Fyra lag i toppen med sex poäng. Därav både ÄFF och Halmstad.


I allsvenskan vann Norrköping med 4-1 mot AIK inför 14 150 åskådare på Östgötaporten. Jönköping slog Gefle med 1-0 inför 3482 åskådare och Göteborg-Kalmar spelade 1-1 på Gamla Ullevi och 11 871 på läktaren.

En match i fredags som jag glömt redovisa och det är Östersund-Häcken 2-1 inför 4524 på Jämtkraft Arena.

Nykomlingarna Jönköping och Östersund ligger på tredje och femte plats och lag som Helsingborg, Malmö och Elfsborg på plats 12, 13 och 14. Förvisso efter knappt fyra omgångar men ändå.


Division 1 serierna och damallsvenskan fortsatte sina premiärmatcher idag. Norrettan: Team TG-Västerås 0-4, Brommapojkarna-Piteå 2-0, Brage-Sleipner 2-0 och Enskede-Forward 3-1. Söderettan: Trollhättan-Kristianstad 0-1 och Tvååker-Oddevold 3-3.

Damallsvenskan: Kvarnsveden-Vittsjö   1-1, Örebro-Umeå 1-1, Piteå-Göteborg 2-0, Linköping-Mallbacken 4-2 och Eskilstuna-Djurgården 2-1.

Damallsvenskan hade 18 mål och en publiksiffra på 6758, ett snitt på 1126 åskådare per match i premiäromgången.

Och så hade elitettan för damer också premiär under söndagen med följande resultat:

Älta-Kungsbacka 0-1
Holmalund-Alingsås-Limhamn-Bunkeflo 2-3
AIK-Sundsvall 3-1
Växjö-Hovås-Billdal 1-1
QBIK-Hammarby 0-1
Kalmar-Östersund 3-2
Sunnanå-Sirius 0-1


I andra SM finalen kvitterade Skellefteå till 1-1 i matcher genom att besegra Frölunda i Göteborg med 4-1. Det blev 0-1 efter 9:40 genom Erik Forsell, 0-2 efter 25:17 av Erik Forsell, 0-3 efter 29:17 av Sebastian Aho, sedan 1-3 genom Artturi Lekonen efter 47:15 och slutligen 1-4 genom Pär Lindholm 54:19. Utvisningsminuter blev 2-10 och skotten 26-22. Publik 12 044.

Nästa match spelas i Skellefteå på tisdag.

Det var allt denna sportsöndag.

Sport

Så då är min årspremiär i fotbollen avklarad. Jag dömde ÄFF-Lödde en ungdomsmatch för tjejer i kompisligan som det numera kallas. Det blev slutade 0-4.


I innebandyn vann Pixbo SM guld på damsidan efter att ha besegrat Mora med 6-5.

På herrsidan blev det Storvreta som i sin tur besegrade Linköping med siffrorna 4-3 och tog SM guld.

I superettan var det tre matcher idag. Varberg-Värnamo blev 0-2, Degerfors-Frej 2-2 och Gais-Syrianska 1-1. 


I allsvenskans enda match vände Helsingborg 0-1 till 3-1 mot Falkenberg på sju minuter. 0-1 David Svensson, 1-1
Linus Hallenius, 2-1 Adam Eriksson ett riktigt snyggt mål och 3-1 Darijan Bojanic på straff.

Division 1 serierna och damallsvenkan hade premiär enligt följande, norrettan: Carlstad U-Umeå 3-2, Nyköping-Vasalund 1-1 och Akropolis-Luleå 2-2. Söderettan: Prespa Birlik-Öster 0-0 Oskarshamn-Landskrona 0-0, Höllviken-Utsikten 2-2, Norrby-Mjällby 1-1 och Qviding-Huskvarna 2-2.

I damallsvenskan vann Rosengård premiären hemma mot Kristianstad med 2-1.


I första SM finalen vann Frölunda borta mot Skellefteå med 4-3. Skellefteå tog ledningen med 1-0 genom Andrew Calof. Frölunda kvitterade till 1-1 genom Tom Eriksson innan hemmalaget gjorde 2-1 genom Erik Forsell. Sedan vände Frölunda med tre raka mål, 2-2 av Joey Crabb, 2-3 Lukas Bengtsson, 2-4 Anton Axelsson i tom kasse och så reducerade SAIK till 4-3 genom Martin Lundberg. 

Skotten slutade 35-38 och utvisningsminuterna 6-8. Efter en match där mycket blev konstigt och en del omdiskuterat. Nästa match i Göteborg imorgon

Hemma igen

Vår sista etapp på resan gick genom Tyskland på motorvägen. Idag var det inga köer och under färden så visas filmen Pärlörhänget från 2003.

Det kommer blev ett stopp på Calles i Puttgarden för flytande souvenirer. Men för oss blev det mest godis vi handlade.

Mm karamellerna som är så goda.
Ville visa er denna som såldes i butiken. Kallades för guldskon och är en en flaska som sko och innehållet är whiskey.

När det stoppet var avklarat fortsatte vi mot färjeläget i Puttgarden för att eta färjan tillbaka till Norden. Väl i Danmark så fortsatte vi upp genom landet. Över Lilla och sedan Stora  Bältbron. Dessa broar som kallas för balkbroar och är 1,5 kilometer långa. Under tiden visades en ny film i bussen, denna gång var det Chocolate från 2000 som visades. 

Vi åkte vidare mot Köpenhamn och så småningom över nästa bro, Öresundsbron mellan Danmark och Sverige. Förbi öarna Saltholmen och Pepparholmen mot Sverige. Vi åkte till Malmö västra hamnen och lämnar folk vid ett övernattningshotell innan vi är framme vid Öresundsterminalen på Toftanäs och bussbyte. Sedan åker vi mot stan och ungefär klockan 21:15 är vi framme. Och något senare är vi hemma igen.


Tack alla för en trevlig semester!!

Finallagen i hockeyn klara

Det blev dramatiskt i hockeyn och den sjunde avgörande mellan Skellefteå och Växjö. Matchen gick till förlängning efter 2-2 full tid. Skellefteå var det bättre laget men trots 10-6 i skott efter första perioden var det bortaledning med 0-1 efter mål av Eddie Bengtsson.

I andra perioden kvitterade hemmalaget till 1-1 genom Martin Lundberg och fortsatte sen att skapa chanser. Utan någon utdelning.

Femton sekunder in i tredje perioden tar Skellefteå ledningen i powerplay genom Mattias Ritola. Med en tre fyra minuter kvar blir SAIK lite försiktiga och man får känslan att dom spelar på resultatet. Växjö tar ut målvakten och spelar 6-5. Med 34 sekunder kvar kvitterar Växjö ännu en gång sent. Denna gång genom Sakarias Salminen. 2-2. Med 29 sekunder spelade av förlängningen drar en hemmaspelare på sig 2+2 för hög klubba vilken innebär 4 minuters powerplay för Växjö. Men Skellefteå reder ut boxplayet  och blir åter fulltaligt på isen.

Sedan så 7:44 in i förlängningen skjuter Erik Forsell Skellefteå till SM final mot Frölunda, när han gör 3-2 via assist av Sebastian Aho och Anton Lindholm. Skellefteå vinner matchserien med 4-3.
Skotten blir 34-24 och utvisningarna blir 6-6 (i minuter) inför 5673 åskådare i Skellefteå Kraft Arena.

Final ett spelas på lördag i Skellefteå. Det blir final mellan Sveriges två bästa lag.


Atletico Madrid gick vidare till semifinal i Champions League genom att vända 1-2 förlust i första matchen till seger i returen med 2-0 och totalt 3-2. Båda målen svarade Griezmann för och 2-0 målet kom på straffspark i den 88 minuten.

Benfica och Bayern München spelade oavgjort i returmötet, 2-2 slutade matchen och totalt 3-2 till Bayern München. Målen gjordes av Jimenez och Taliska för Benfica. Medan Bayern målskyttar var Vidal och Mueller.

Fyra lag kvar i turneringen. Två från Spanien och Madrid, Real och Atletico. Bayern München från Tyskland och Manchester City från England.


Resa

Vår resa börjar gå mot slutet. Igår var vi i Amsterdam en hel dag. Vi började på Gassa ett diamantsliperi där vi fick se och lära oss lite om diamanter.

På bilden ses diamanter från Gassa.

Sedan blev det en tur med båten på Amsterdams kanaler. Där vi fick en guidad tur. Sen fick vi gå på Amsterdam på egen hand. Vi besökte en kyrka, gick på gågatan och tog en fika.

På bilden visas huset som kallas far och son.

På bilden med lägenhet med vitt räcke är residensen för borgmästaren i Amsterdam

På kvällen var vi tillbaka i Nunspeet och då tog jag en runda ner i stan innan vi åt middag i hotellets matsal. Sista kvällen var på hotellet och umgicks och hade trevligt.


Idag har vi påbörjat resan hem vid 07:00. Vi lämnar Nederländerna och kommer in i Tyskland. Det blev en paus och fika i höjd med Bremen. 

Nu har vi varit på vårt matställe i Sittsson där vi åt middag. Det blir stekt potatis, snitzel, sås och sallad med Cola att dricka. Resan fortsätter genom Tyskland.
Denna hängde på restaurangen i Sittsson.

På återseende.


Dag tre

Så nu stoppar vi tiden lite tycker jag. Nu är vi på resans dag tre.

Idag har vi varit på Keukenhof och tittat på blommor och tulpaner i alla sorter. Det var väldigt vackra färgade landskap med blommor i alla dessa 32 hektar som Keukenhof består av. Vi köpte något med oss hem också i souvenirer och det blev även fika i parkens cafeteria. Vi såg även en del djur på parken och även en positivhalare som spelade musik.


På kvällen blev det middag i hotellets matsal och en liten tur i Nunspeet. Nu ikväll har vi fått resans första regn och lite åska ungefär två knallar sen upphörde det men däremot fortsatte regnet.

Jag satt och såg Champions League fotbollen med en kopp kaffe vid den öppna spisen där elden brann så vackert. 


Snart dags att hålla kväll.

Frölunda till final men PSG utslagna

Ja då var Frölunda finalklart efter 4-2 i matcher och 8-2 seger i den sjätte. Lasu och Lasch gjorde två mål var och dom andra fyra målskyttarna var Fantenberg, Lauridsen, Rosselli-Olsen och Skrabb. Luleås mål gjordes av Granström och Mikkelsen. Skotten vann bortalaget med 29-28 och utvisningarna slutade med  6-4 (minuter). Frölundas första final på 10 år.


Ingen Champions League titel för Zlatan i år heller. Förlust i returmatchen och totalt för Paris mot Manchester City med 1-0 och totalt 3-2.

Real Madrid vände 0-2 till 3-0 i returen och totalt 3-2. Ronaldo svarade för hattrick. 

Ny hockeymatch och CL matcher imorgon.


Dag två

God natt på er. Måndag har blivit tisdag. Dag två på resan är slut.

Under måndagen var vi och gick i centrala Nunspeet. För under dagen och även en liten runda på kvällen. 

Det blev affärer på dagen men många av butikerna öppnade inte förrän 12:00 eller 13:00.

Vädret har varit så bra under hela måndagen med värme och solsken. 

Tre nya poäng för Ängelholm

Det var två matcher i fotbollsallsvenskan och en i superettan och så semifinal sex i matchserien mellan Växjö och Skellefteå.

Skellefteå ledde med 3-2 med en sekund kvar. Då kvitterade Växjö till 3-3 och tog matchen till förlängning. I förlängningen avgjorde man efter 16:10 genom Linus Fröberg.

0-1 gjorde Tim Heed som fortsätter att producera i slutspelet. 0-2 gjordes av Mattias Ritola innan Växjö reducerade till 1-2 genom Robert Rosen. 1-3 sköt Johan Norman. I tredje reducerade Växjö genom Erik Martinsson och så kvitterade man 59:59 genom Toumas  Kiiskinen. I förlängningen hade Växjö 13-3 i skott så att avgörandet skulle ske åt det hållet var nog föga förvånande. Totalt vann Växjö skotten med 44-18. Nu väntar sjunde avgörande i Skellefteå Kraft Arena på onsdag.


I allsvenskan så blev det 1X2 under måndagen. Örebro besegrade Jönköping med 2-1 och Jönköping fick inkassera sin första förlust. Ajdarevic smällde in 1-0 i 22 minuten och Gustafsson ökade på till 2-0 i den 94 minuten innan J södra reducerade i den 96 genom Thelin.

AIK och Göteborg kryssade efter en målrik batalj 3-3. Hauksson, Ishizaki och Brustad målskyttar för Gnaget. I Göteborg svarade Hysén för två mål och Jonsson för ett.

Tvåan kom överraskande i Malmö där Sundsvall tog med sig alla tre poäng hem till Medelpad. Hassani avgjorde i den 86 minuten. Innan dess hade Sonko-Sandberg gjort 0-1 i den 12 och Molins 1-1 i den 40 minuten.

Djurgården toppar fortsatt på 9. Malmö på tolfte plats med 3 och Sundsvall är nia på 4 poäng.
Örebro och Jönköping med 6 poäng är på plats fem och fyra. AIK är sexa med 5 och Göteborg är tvåa med 7 poäng. Falkenberg är jumbo med 0 poäng.

I superettan tog Ängelholm en ny seger då man borta slog Örgryte med matchens enda mål. Segerskytt blev Finley i den 83 minuten. ÄFF är nu trea med full pott efter två omgångar.


Många matcher på söndagskvällen

Nya matcher i superettan och allsvenskan. Och semifinal fem mellan Frölunda och Luleå.

Fotboll först. Vad hände med Helsingborg? Överkörda av Hammarby med 5-1 inför 20 516 åskådare. Tre mål av Erik Israelsson. En käftsmäll som heter duga. Nog om det.

Ett annat lag som också har det tufft är Falkenberg. Tredje raka förlusten. Denna gång hemma mot Östersund med 1-2. Detta är illavarslande för Falkenberg.

Kalmar slog Elfsborg med 3-2 efter att Papa Alioune Diouf gjort två av Kalmars mål.

Djurgården besegrade Gefle borta med 2-1 och tog tredje raka segern efter mål av Sam Johnson och Kevin Walker.

AIK-Göteborg, Örebro-Jönköping och Malmö-Sundsvall imorgon. 
Djurgården toppar på nio poäng. Före Göteborg, Norrköping och Jönköping på sex poäng. I botten Falkenberg på noll och Helsingborg och Sundsvall på vardera en poäng.

Resultat superettan:
Åtvidaberg-Sirius 0-3, Syrianska-Degerfors 1-1 och Värnamo-Ljungskile 0-2.

I toppen finns Atlethic U och Sirius på sex poäng. I botten har vi Åtvidaberg på noll poäng. Därefter sex lag på en poäng.


Frölunda tog ledningen med 3-2 i matcher mot Luleå efter att ha vunnit hemma med 3-2 efter förlängning. 2-0 till Frölunda efter första perioden blev  2-2 efter andra och mållöst i tredje. 9:01 in på övertiden avgjorde Frölunda och Joey Skrabb med 3-2. Skotten blev 41-19, utvisningarna 6-4 och tre av fem mål i powerplay.

Både Frölunda och Skellefteå leder sina matchserier med 3-2.

I innebandyslutspelet är det finalklart och det blir Storvreta-Linköping som gör upp om SM guldet.Avresa och dag 1.

Hej eller Hoi.  Då är vi på semester. Upp vid 04:15 då jag blev väckt av mamma som samtidigt serverade mig frukost. Frukost, dusch, kaffe och titta lite på text TV. Tog våra grejer och satte oss i bilen för att hämta brorsan. Rullar vidare till McDonalds där buss avgår ifrån.

Sedan satt vi i bussen på väg söderut. Då vi hade Öresundsterminalen som första anhalt. Vi har lite sol och en plusgrad när vi lämnar stan. Vid första stopp är det lite molnigt och två plusgrader. Städerna låg på morgonen tyst och öde men solen har gått upp och vi har fått dagsljus. Inkommer tidigare än beräknat på terminalen.

Buss och chaufförsbyte och träffar guiden och hennes kollega. Vi åker över Öresundsbron och in i genom Danmark. Så småningom kommer vi fram till färjeläget i Rödby och 45 minuter senare är vi framme på kontinenten i Tyskland och Puttgarden. 

Färden fortsätter mot Neustadt. En promenad i den pittoreska sportbåtshamnen i solsken. Gott. Åker sedan vidare ungefär tre timmar då vi hittar en rastplats längs motorvägen. Det blir bussfika i strålande solsken.

Vi fortsätter färden på motorväg A31 förbi Hamburg och . Sedan vid 17:40 passerar vi holländska gränsen och kommer in i Holland. Vi fortsätter på motorvägen och passerar Zwolle, en stad som är känd för sina fina byggnader. Precis innan klockan slår 18:00 kommer vi fram till Nunspeet och ytterligare några minuter är vi framme vid hotell Villavennendal i skogsbrynet i höjd med järnvägsstationen.

Vi checkar in och plockar upp innan vi sätter oss till bords för en tre rätters bestående av paté med syltlök, biff bougiuon (typ kalops) och till efterrätt blir det äpplekaka och glass. Ett glas vitt till mamma och Cola till oss två herrar. Smakar utsökt och vilka smakupplevelser, oh la la.

Efter den sena middagen går jag en kort promenad i Nunspeet. Är nere vid stationen innan jag återvänder till Villa vennendal. Avslutar kvällen med en kopp kaffe och några skrivna rader. Ny dag imorgon.
Semifinal fem och matcher i allsvenskan och superettan

Jag skriver ett nytt inlägg direkt då förra var en aning inaktuellt. Två semifinaler, en allsvensk match och fyra i superettan har spelats sedan dess. Så lika bra att köra så det ryker.

I lördagens heta semifinal mellan Skellefteå och Växjö så ledde Växjö med 3-1 efter två perioder. Men Skellefteå vände matchen och gjorde i sista perioden 4-0 vilket blev slutresultatet 5-3. 

Hemmalagets målskyttar blev Andrew Calof 1-2, Sebastian Aho 2-3, Martin Lundberg 3-3, Janne Pesonen 4-3 och Jimmie Ericsson 5-3. Växjös målskyttar var Illkka Heikkinen 0-1, Calle Rosen   0-2, och Alexander Johansson 1-3. Tre av målen tillkom i PP och det avslutande målet  i tom kasse. Skotten slutade 31-28. Skellefteå leder matchserien med 3-2.


I allsvenskan avgjorde Norrköping borta mot Häcken i den 96 matchminuten genom nyförvärvet Sebastian Andersson inför 3453 åskådare på
Bravida Arena. Han sköt då 1-2 genom att lobba in segermålet via en kontring. Häcken tog ledningen med 1-0 genom Adam Andersson i den 22 minuten. Norrköping kvitterade genom Christoffer Nyman i den 37 minuten (13 målet på nick i allsvenskan denna säsong) och sedan då 1-2 i matchminuten 96.

Djurgården, Göteborg, Norrköping och Jönköping alla fyra lag på sex poäng. Kalmar och Falkenberg båda på noll poäng.

Superettan så besegrade Halmstad Trelleborg med 3-0, Atlethic U vann över  Gais med 2-1, Frej besegrade Assyriska med 2-1 och Dalkurd-Varberg slutade  1-1.

I superettan toppar Atlethic U på maximala sex poäng i botten finns tre lag utan poäng. Superettan har haft 27 628 åskådre (ett snitt på 2302) på dom inledande tolv matcherna med Assyriska-Dalkurd i topp på 5550 åskådare. 


Vi har haft toppenväder under lördagen. Klart och solsken och en åtta-tio plusgrader. Det blev kaffe på gården med grannen. Aldrig fel. 

🌞 ☕️


Nya matcher och nya insatser

Så då var även omgång två i allsvenskan avklarad. Mycket mål och många straffsparkar. Och även bra med folk på läktaren. I dom två första omgångarna har det utdömts sju straffsparkar och alla sju har resulterat i mål. Premiäromgången hade totalt 112 331 åskådare, vilket är ett snitt på ungefär 14 041. Den andra omgången hade 72 398 åskådare ett snitt på 9050


Helsingborg förlorare hemmamatchen mot Örebro med 3-1 efter att HIF ledde med 1-0. Ett riktigt bottennapp av HIF. 

Ett bottennapp svarade även Falkenberg för när man förlorade borta mot Djurgården med 5-0. Sam Johnsom svarade för två mål. Kevin Walker vevade en hörna direkt i mål. 

Ett lag som också hade en mindre lyckad dag var Hammarby som åkte till Borås och förlorade med 4-1. Tre av dom fem målen på straff.

Gefle vände 0-1 till 2-1 borta mot Sundsvall efter att giffarna fått en Robin Tranberg utvisad i 47 minuten. Dioh Williams avgjorde för Gefle.

AIK vann borta mot Östersund med 2-0 inför publikrekord på Jämtkraft Arena 7371. 16 åriga An Isak gjorde både allsvensk debut och blev målskytt.I hockeyn så kvitterade både Växjö och Luleå efter förlängningssegrar med 2-1. Växjö vände 0-1 till 2-1 efter att Rikard Gynge gjort båda Växjös mål. Skellefteås gjordes av Erik Forssell.

Luleå vann också med samma siffror. Luleås mål av Jacob Macflickier (1-0), Artturri Laksonen (1-1) och Peter Cehlarik (2-1) i Sudden efter 8:16 sesan Frölunda slarvat i egen zon. Känns som båda matchserierna kan gå till sju matcher.Två skrällar, ny förbundskapten och en film

Då var halva veckan avklarad. Mer idrott under onsdagskvällen. Fotboll, ishockey och fotboll. Dessutom en ny förbundskapten som pressenteras på svenska fotbollsförbundets PK under torsdagen.

Men vi tar det från början men ändå från slutet angående förbundskaptenen. Då den tillträdande förbundskaptenen såg sitt Norrköping besegra Kalmar med 4-1 på Nya Parken inför åskådare. Målskyttar var Tkalcic 1-0, Fjoluson 2-0, Antonsson 2-1, Kujovic 3-1 och Telo på ett snygg balja 4-1. Norrköping står nu på 3 poäng och 5-4 medan Kalmar står på 0 poäng och 1-5. Efter premiärförlusten hemma mot nykomlingen Jönköping var tränare Svärdh iklädd kostym och näsduk i bröstfickan. Denna stiliga klädsel var nu utbytt till den vanliga träningsoverallen. Om det var förlusten som gjorde att den gode Svärdh bytte låter jag vara osagt.

Göteborgsderby i andra omgången mellan Göteborg och Häcken inför 14 583 på Gamla Ullevi, eller på nygamla då Gamla Ullevi är ombyggd senare av dom två. Men dom serverar i alla fall god ägg, bacon och stekt potatis nere i personalrummet. Blåvitt och Alvbåge höll nollan på nytt och vann med 1-0 efter mål av dansken Rieks. Änglarna har full pott och 3-0 i målskillnad.

Så då en liten skräll om man kan prata om det när ett allsvenskt lag besegrar ett annat på hemma plan?? Jönköping slog Malmö med 3-2 på Stadsparksvallen inför 6321 åskådare. Cibicki i J södra gjorde två mål mot sin gamla klubb MFF. Smylie gjorde ett och blev även utvisad efter två röda. Först för protest och sedan då han filmar och försöker få straff. Men man såg på ansiktsutrycket när han lämnade planen att han insåg vad han gjort. Malmös mål gjordes av B och B, Berget och Bengtsson. Jönköping på 6 poäng och 4-2 medan MFF har 3 och 5-4.

Jag hängde upp mig på två saker när jag såg lite på matcherna. Det handlar om kommentatorerna. Cmore har Jon Persson som bisittare och i matchen mellan Malmö-Norrköping ansåg han att det inte var straff när Norrköpingspelare vräktes omkull. Ikväll var han på tapeten igen då han givetvis inte tyckte J södra skulle ha straff när en grönvit blev omkull dragen i straffområdet, en uppfattning jag delar men inte att den nergjorda spelaren förstärkte det. För reprisen visar tydligt att han det inte är frågan om någon filmning.

Och så har vi Göteborgsderbyt och matchens enda mål som föregicks av två, tre passningar där bollen gick som på ett snöre. Det fick kommentator Anders Fredriksson att utbrista "drömmål" Nej lugn och fin nu. Är det drömmål då har man inte höga krav på snygga mål. För även om det var snyggt så ändå att ta i. Snyggaste målet gjorde Telo i Norrköping med en härlig skjutare i målvakten högra kryss. Nästan ett drömmål, skrivet med glimten i ögat.


I semifinal tre besegrade Frölunda Luleå med 3-0 efter mål av Robin Figren, Johan Sundström (PP) och Mats Rosselli-Olsen (tom kasse). Frölunda leder med 2-1 i matcher. 


I Champions League så kryssade PSG mot Manchester City. Zlatan målskytt men borde kanske gjort tre, då han brände både en straff och ett friläge. 

Wolfsburg skrällde lite genom att besegra Real Madrid med 2-0. Returer nästa vecka.


Jo ny förbundskapten blir Janne Andersson. Norrköpings nuvarande tränare. Klokt val.

Alltså ska det regna hela våren i Skåne så flyttar jag till Costa Brava. Nu ska jag roa mig med en film Annika Bengtsson deckaren En plats i solen. På tal om väder.


Då var fotbollen igång

Måndagskvällen bestod av en semifinal i hockeyn, en allsvensk match i fotboll och två superettan matcher. Tisdagskvällen bestod av en målsnål hockeysemifinal där det bara handlade om ishockey.
 
I hockeyn var det rena sandlådefasonerna innan nedsläpp med skjuta puckar på motståndarna, gruff och bråk. Ganska barnsligt beetende kan man tycka. När väl matchen spelades vann Luleå med 4-2 efter två mål av Luleås ena "bråkstake" (en av dom som startade tumultet på uppvärmningen) Jonathan Granström. Lucas Wallmark och Peter Cehlarik var Luleås två andra målskyttar. Frölundas mål gjordes av Ryan Lasch och Henrik Tömmernes. Skotten slutade 26-21 och med tanke på uppvärmningen så endast tre utvisningar vardera i matchen. 1-1 i denna matchserie.
 
 
I fotbollen hade Hammarby hemmamatch mot nykomlingen Östersund inför publikrekord 31 756 på Tele2 Arena. Matchen slutade 1-1 efter mål av 1-0, Lars Seatra (14) och 1-1 av Saman  Ghoddos (35).
 
 
I superettan vann Sirius hemma mot Halmstad med 2-1 och Trelleborg-Värnamo spelade 0-0.
 
Därmed var premiäromgångarna av allsvenskan och superettan avklarade. 
 
 
Och hockeyn fortsatte sitt slutspel på tisdagskvällen med match tre mellan Skellefteå och Växjö. Skellefteå vann med 2-0 efter mål av Tim Heed (1-0) och Pontus (fint namn) Petterström (2-0) Skotten blev 31-15, som efter två perioder var 26-8. Dessutom ännu en hållen nolla på hemmabana av Skellefteåkeepern Markus Svensson och backen Tim Heed målade för andra matchen i rad i powerplay. Lägg därtill att Skellefteåbacken har gjort poäng i fem matcher i rad. Helt okej. 2-1 i matcher till Skellefteå.
 

Tankar efter premiären

Jag tänkte skriva några rader efter premiäromgångarna i fotbollens allsvenska och superetta. 16 matcher från lördag till måndag.
 
Vi har fått se 18 mål i allsvenskan och 16 mål i superettan. Två straffsparkar i allsvenskan och en i superettan. Häcken fick säsongens första utvisning via två gula kort och i superettan delades det ut fyra röda kort, två grova utvisningar och två via två gula kort. Superettan hade även säsongens första 0-0 match Trelleborg-Värnamo. Ingen än så länge i allsvenskan.
 
Malmös och Göteborgs straffsparkar var en aning tveksamma. Men man såg på repriserna att det var väldigt svårbedömt. Men jag hängde upp mig lite på hur Rosenberg och Hysén föll, men som sagt svårbedömt. Sedan kan jag tycka att Malmös 3-1 mål, eller innan 3-1 målet luktar hands. Spelare på något sätt dämpar bollbanan och får den med sig. Jag förstår inte hur Norrköping kunde undgå att INTE få straff när Rosenberg manglar Enarsson.
 
Den som förmodligen hade svåraste arbetsuppgiften var nog Kristoffer Karlsson domaren från Höganäs som dömde Falkenberg-Göteborg. Det hände saker hela tiden, spelare ramlade, låg skadade och så snackades det en hel del.
 
Cmore valde att visa följande matcher: Malmö-Norrköping, AIK-Sundsvall, Falkenberg-Göteborg och så Hammarby-Östersund. Det är storstadslagen och att valet föll på dessa är väl helt naturligt.
 
I premiäromgången fanns 112 331, ett snitt på 14 041 åskådare på plats i allsvenskan och 21 067, ett snitt på 2633 i superettan. Förra årets premiär sågs av 117 278 (14 660) i allsvenskan och i superettan var årets en förbättring jämfört med 2015 då premiäromgången hade 14 998 (1874).
 
Nytt publikrekord på Tele2 Arena mellan Hammarby och Östersund 31 756 och i SE drog nykomlingen (inte enbart) Dalkurd 5550 till Södertälje Fotbollsarena Assyriska-Dalkurd. Då lägger vi premiären till handlingarna.
 
 
I champions league vände Barcelona 0-1 till 2-1 mot Atletico Madrid. Bayern Munchen besegrade Benfica med 1-0. Ytterligare två matcher ikväll.
 

Sista statistiken från grundserien

Så sista statistiken för elitserien i hockey och grundserien. Börjar med powerplay och boxplay och sedan tekningar

Topp: Skellefteå 29,19% Botten: Modo 13,14%
Topp: Brynäs 83,57% Botten: Karlskrona 74,05%

Topp: Luleå 53,63% Botten: Örebro 44,21%

Sedan så straffslag. Mot sig, antal och räddning-mål

Skellefteå 4 (3-1)
Frölunda 3 (3-0)
Linköping 3 (2-1)
Luleå 1 (0-1)
Färjestad 1 (1-0)
Växjö 4 (3-1)
Djurgården 2 (1-1)
Örebro 2 (0-2)
HV71 1 (0-1)
Brynäs 3 (1-2)
Rögle 3 (3-0)
Malmö 1 (0-1)
Modo 4 (2-2)
Karlskrona 2 (1-1)

Straffslag. Antal, med sig och mål-räddning

Skellefteå 1 (1-0)
Frölunda 1 (1-0)
Linköping 1 (1-0)
Luleå 1 (0-1)
Färjestad 2 (0-2)
Växjö 2 (1-1)
Djurgården 8 (1-7)
Örebro 3 (1-2)
HV71 3 (0-3)
Brynäs 2 (0-2)
Rögle 2 (1-1)
Malmö 4 (1-3)
Modo 0 
Karlskrona 6 (6-0)


Rögle har under säsongen haft följande domare antal matcher:

Sören Persson 8 matcher
Morgan Johansson 10 matcher
Daniel Winge 5 matcher
Mikael Sjökvist 10 matcher
Mikael Nord 6 matcher
Linus Öhlund 8 matcher
Mikael Holm 6 matcher
Wolmer Edqvist 4 matcher
Patrik Sjöberg 2 matcher
Pehr Claesson 7 matcher
Tobias Björk 7 matcher
Andreas Harnebring 6 matcher
Alexsi Rantala 4 matcher
Christoffer Karlsson 6 matcher
Marcus Linde 7 matcher
Mikael Andersson 5 matcher
Johan Gossas 2 matcher
Gordon Schukies 1 match

Slutligen så har Rögle haft 168 stycken Boxplay och 161 powerplay denna säsongen, då dom har spelat med en eller två man mindre eller med en eller två man mer utan annan utvisning inblandad på ena eller andra hållet. "Rena" boxplay eller "rena" powerplay.Idrott och biologiska föräldrar

Så fortsatte både fotbollen och ishockeyn idag med ett antal matcher. Jag börjar med fotbollen. Helsingborg fick 1-1 borta mot Gefle och det är väl godkänt. Men synd dom inte kunde hålla 1-0 tio minuter till. Jordan Larsson nickade in 0-1 och Simon Skrabb kvitterade för Gefle inför 3344 åskådare på Gavlevallen.

Falkenberg förlorade med 0-2 hemma mot Göteborg. Mads Allbäck sköt 0-1 (straff) och Tobias Hysén svarade för blåvitts andra mål inför 5326 på Falkenbergs idrottsplats.

AIK och Sundsvall spelade 1-1 på Friends Arena inför 23 480. 0-1 gjorde Runar Sigurjonsson och 1-1 genom Fredrik Brustad.

Djurgården vann borta mot Örebro på Behrn Arena med 2-0 inför 11 287 åskådare. 0-1 av Sam Johnson och 0-2 av Omar Colley.

Häcken slog Elfsborg hemma på Bravida Arena med 2-1 inför 5919 åskådare. Paulinho sköt 1-0 och Nasiru Mohammed sköt 2-0 innan Elfsborg reducerade genom Adam Lundqvist. Häcken fick lagkaptenen Jasmin Sudic utvisad i den 77:e minuten efter två gula kort på sju minuter.

Omgången kompletteras imorgon med mötet Hammarby mot nykomlingen Östersund på Tele2 Arena.


I superettan vann Ängelholm hemma i premiären mot Syrianska inför hela 453 åskådare. Oliver Stojanovic-Fredin gjorde matchens enda mål. Det var en händelserik och tuff premiär med nio varningar och ett rött kort på Chanko i Syrianska. 15-9 i avslut och 1-7 i hörnor. Skönt för ÄFF att börja med en seger.

Assyriska-Dalkurd 2-1, Ljungskile-Örgryte 1-1 och Degerfors-Athletic United 0-2. Imorgon spelar Trelleborg-Värnamo och Sirius-Halmstad.

I damallsvenskan och damernas elitetta är det premiär den 16 april.


I den andra semifinalen så vann Växjö hemma mot Skellefteå med 3-2 efter förlängning. 2-2 efter första perioden stod sig även till full tid. 1:20 in i förlängningen avgjorde Erik Josefsson för Växjö. Övriga mål av Patrik Lundh och Sakari Salminen och SAIK:s målskyttar var Anton Holmström och Tim Heed. 1-1 i matchserien i bäst av sju.


Jag vill även berätta att det inte bara existerar idrott i mitt huvud. Jag såg Spårlöst på Sjuan, om en 32 årig kvinna som sökte sin biologiska moder i Thailand. Hon lyckades finna sin biologiska pappa på 68 år istället. Modern hade enligt utsago flyttat till Saudarabien eller Irak. Det är mycket känslor i programmet och man blir ofta tagen, känslosam och rörd av att se dessa avsnitt. Glädjande är att dom oftast hittar sina biologiska föräldrar. 

Ha ett gott slut på veckan och en fortsatt bra månad.

Fotbollspremiär

Det är söndag och helgen då fotbollen har premiär. Igår började allsvenskan och superettan med två matcher var. Idag fortsätter det med ytterligare matcher.

Malmö inledde med att besegra Norrköping med 3-1 sedan man vänt 0-1 till 3-1. Malmös 1-1 kom på en tveksam straffspark sedan Rosenberg fallit i straffområdet. Vid 3-1 målet luktar det hands på Rakip och även Norrköping borde haft en straff när Enarsson manglas i straffområdet av Rosenberg. Men Malmö har  18-11 i avslut, 11-3 i avslut på mål och 51-49 i bollinnehav. Så är väl ändå rättvist.

Jönköping skrällde och vann borta mot Kalmar med 1-0 sedan Cibicki gjort matchens enda mål.

I superettan vann Gais med 2-0 mot Frej och Varberg slog Åtvidaberg med 2-1.


I hockeyn blev det två målsnåla semifinaler. Skellefteå besegrade Växjö med 2-0 efter mål av 

Frölunda besegrade Luleå med 1-0 efter mål av Elias Fälth.


Sista omgången av kvalserien till allsvenskan:
Södertälje-Asplöven 3-1, Västervik-Sundsvall 3-4 efter straffar och Troja/Ljungby-Borlänge 10-2.

1. Södertälje      22 bättre målskillnad
2. Västervik        22   
3. Troja/Ljungby 15
4. Sundsvall       13
5. Asplöven        12
6. Borlänge          6


Jag började på en ny bok idag som heter Själakistan av Ann Rosman. Jag hittade den hemma i bokhyllan så jag tänkte varför inte? Ännu en deckare jag läser.

I fredags såg jag den svenska komedin Micke och Veronica. Den handlar om snickare Micke som blir förälskad och inleder en relation med Veronica som kommer ifrån en finare familj. Filmen var bra och jag kan rekomendera er att se den.


Leksand tillbaka

Leksand är tillbaka i elitserien efter ha besegrat Modo med 4-3 efter förlängning i sjunde avgörande. Leksand tog ledningen med 1-0 i pp genom Jon Knuts. Sedan gör Modo tre raka mål genom Nichlas Torp och två mål av Victor Olofsson och leder 3-1 tills det återstår en åtta nio minuter. 

Då mer eller mindre slutar Modo att spela och i detta läge kunde det stått både 4-1, 5-1 och 6-1. Det var Modo för hela entrépengen. Med 7:58 reducerar Leksand genom Knuts igen och nu är det nerverna utanpå matchstället och den berömda gummiarmen. Som ett brev på posten kommer även 3-3 genom Alexander Ytterell. Modo ger bort matchen och nästan ger bort sin elitserieplats. Matchen går till förlängning. 

5:52 in på förlängningen så försöker Modos Otto Rantakari att dribbla som sista man. Men stoppas av Brock Monpetit på blå linjen. Monpetit kommer helt fri med Adam Reideborn i Modokassen och skjuter Leksand till elitserien. Tystnaden i Fjällräven Räven Center är så påtaglig att du kan ta på den. Leksands fansen är vilda och lyckliga av glädje och på isen ligger en enda stor hög av blåvita spelare i ett stort kramkalas.

Hur kunde Leksand vinna denna matchserie?? Så dominanta Modo varit till stor del av denna matchserie och igårdagens match och även siffermässigt i måndagens match. Man låg sist i allsvenskan och till slut blev man femma i tabellen. Jo det är imponerande av Leksand absolut men ingen bragd eller så. Man får en felaktig utvisning med sig i onsdags och Leksand har haft marginalerna på sin sida. 3-4 målet igår luktar även offside och vill man vara lite syrlig så kan man även påstå att det är ett dåligt betyg till svensk hockey och även ett dåligt betyg till serieupplägget.

Men ingen ska ta något ifrån Leksands prestation. Så GRATTIS Leksand! 
Så var allsvenskan och superettan igång. Malmö slog Norrköping med 3-1. I superettan vann Varberg över Åtvidaberg med 2-1 och så besegrade Gais Frej med 2-0. En match pågår just nu mellan Kalmar och Jönköping.

Bomber och granater

Jag skulle bara berätta om aktiviteten utanför vårat hus innan på förmiddagen. Det är någon kille på 31 år som misstänks tillverka någon form av sprängladdning och enligt ryktet gjort en kärnreaktor i hemmet i köket.

Så därför var gatan avspärrad så länge husrannsakan pågick. Både polis, brandkåren, strålskyddsinstitutet och nationella bombenheten. Men syftet med avspärrningen var att man skulle få jobba i fred. Men någon fara för allmänheten var det inte även om grannarna uppmanat sig att hålla sig inne. En granne till mig gick förbi och snackade med polisen. Prata rent allmänt och grannen ville även höra om polismannen ville ta hans arbetspass men det blev nobben, då polismannen skulle tydligen spela golf klockan 15:00. För en tre timmars sen så plockades avspärrningen bort och gatan har återgått till det normala.
Kom att tänka på teorin vid körkortsutbildningen. Det var om att köra till fjällen på skidsemester och när man kört en längre tid och en längre sträcka då man som förare blivit trött. I svaret står att man låter en utvilad kompis att ta över körningen. Det är ju klokt. Men då är också förutsättningen att man har med sig en kompis och att denna kompis har körkort. Inte alltid man kan garantera det. En annan fråga är vad hur man ska agera vid järnvägskorsning. Jo svaret är att man ska skynda sig över och se sig för. Vilken fråga. Det är ju självklarheter och sund förnuft.

Visste ni att det sker 45 000 viltolyckor varje år? Nog nämnt det innan. Vi inhämtar 90% av informationen i trafiken via synen.

Att av dom som omkommer i trafiken är 75% män och av männen som omkommer i trafiken så av dom är 50% under alkoholpåverkan. Att stå på en stol och falla rätt ner i golvet motsvarar rörelseenergin vid 15-20 km/h. Mycket att tänka på.Sms tankar

Då är vi inne i april månad. Det är fredag och helgen står för dörren. Våren är på ingång. 

Jag funderade lite på det här med sms. Jag är själv glad för att skriva därför blir mina sms ibland väldigt långa. Men det beror många gånger att jag har något att dela med mig och vill förmedla. Eller någon bild. Ibland är det annat.

Ja och folk svarar oftast också om än kortare. Men finns saker som stör mig som man får på sms. Korta svar. Ego svar (personen svarar bara om sig själv) och så folk som inte svarar.

Sedan är det ju hyfsat frustrerande när man frågar något och svaret blir antingen ok, va eller så mm. Just mm tyder på arrogans, dåligt ordförråd eller bristande intresse för konversationen. Ok självklart så kan man använda slang. Typ ajfån, imon, oxå, iofs, tbx (tillbaks) uf (utanför) men aldrig el (eller), ist (istället) och vgd (vad gör du). Och när man inte sätter ut .,?! Så man får läsa om texten eftersom man inte får hum om vad man läser. Ja ja vilka i landsproblem man har.

Vi har träning i Ängelholm med korpen för Laholm/Ängelholm och ibland så innan träning så tänker man att ikväll står jag nog över. Men man går iväg och tränar och efteråt så det så bra. Ett tag så mellan fem och sju träningar i rad så inledde jag med att slå första passningen fel, det var mer regel än undantag. 
Under torsdagskvällen blev Västervik klara för hockeyallsvenskan efter att ha besegrat redan klara Södertälje med 5-1
Samtidigt förlorade Troja/Ljungby med 6-3 mot Asplöven och Borlänge slog Sundsvall med 2-1. En betydelselös omgång kvar.

1. Västervik    +12   21
2. Södertälje   +13  19   
3. Asplöven     +2    12
4. Troja              0    12
5. Sundsvall     -7    11
6. Borlänge       -20   6

Två nykomlingar i allsvenskan nästa säsong, Södertälje och Västervik. Det kan bli tre om Modo förlorar. Samtidigt som både Asplöven och Sundsvall blir nerflyttade. Borlänge, Troja och AIK som kvalade utan framgång får också börja om i sina respektive serier.


Alla 14 lag i elitserien nästa säsong:
Skellefteå, Frölunda, Linköping, Luleå, Färjestad, Växjö, Djurgården, Örebro, HV71, Brynäs, Rögle BK, Malmö, Karlskrona och Modo/Leksand.

Alla 14 lag i allsvenskan nästa säsong:
AIK, Tingsryd, Oskarshamn, Karlskoga, Mora, Almtuna, Timrå, Västerås, Pantern, Björklöven, Vita Hästen, Västervik (nya), Södertälje (nygamla) och Leksand/Modo.

Nu ska jag gå ut i solen.

RSS 2.0