Dyr förlust för Rögle.

Rögle har kört fast i hockeyns elitserie. På söndagen blev det en dyr förlust borta mot Leksand med 2-3. Och inte nog med det. Daniel Widing utgick med skada i andra perioden. Här kan man tycka det är otur men något är uppenbarligen fel i sättet på hur Rögle tränar eller vad beror annars alla dessa skador på?? Kan ju inte bara vara en tillfällighet. Och det är inte vilka spelare som helst utan först Taylor Matson, sedan Patrik Cehlin och Sebastian Wännström och så nu Daniel Widing. Inte precis det Rögle behöver.

Med tanke på alla skadorna, spelet och att Rögle inte tar några poäng mot någon alls så ser jag inget, absolut inget som tyder på att Rögle ska få kvala. Visst många matcher kvar och många poäng att tävla om. Men Rögle har nio förluster på tio matcher och som jag skrev om senast så har dessa nio förluster varit noll poängare. Jämför man då med laget ovanför strecket, Djurgården som har tre raka förluster men dessa förluster har varit efter straffar och Djurgården har i alla fall tagit tre poäng på dessa. Rögle fick en bra start på matchen när man tog ledningen efter 1:35 genom Filip Karlsson. Sedan gör Leksand tre raka mål, eller egentligen fyra men 4-1 målet underkändes för spelare i målgården. Rögle reducerade till 2-3 genom Ludvig Rensfeldt med knappt 4 minuter kvar. Oskar Dansk vaktade målet och kom upp i en räddningsprocent på 92,5.

Leksand-Rögle 3-2 (0-1, 1-0, 2-1).
Publik 5003 åskådare.

Övriga resultat.

Fredag.
Frölunda-Luleå 4-0.

Lördag.
Luleå-Frölunda 0-1, Skellefteå-Karlskrona 2-0, Brynäs-Växjö 2-0, Färjestad-Djurgården 2-1 SD och Örebro-HV71 0-3.

Frölunda leder serien på 53 poäng. Tvåa och trea är HV71 och Brynäs båda med 44 poäng.
Leksand och Rögle näst sist och sist med 19 och 18 poäng.


Hockeyallsvenskan.

Fredag.
Karlskoga-Almtuna 2-0, Tingsryd-AIK 3-1, Västervik-Timrå 5-3 och Mora-Modo 2-5.

Lördag.
Västerås-Vita Hästen 0-2 och Södertälje-Oskarshamn 2-3.

Söndag.
Pantern-AIK 3-2.

Karlskoga toppar allsvenskan på 47 poäng. Samma poäng som tvåan Västervik. Timrå är trea med 46 poäng och Modo finns på en tolfte plats med 29 poäng. Nedanför dom i botten ligger Västerås på 26 och Södertälje på 24 poäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0