På väg.

God morgon i julstöket. Jag sitter i bilen på väg söderut. Vi ska åka på julresa till Rostock och Tyskland. Klockan har precis landat på 07:00. Regnet håller oss sällskap på E6 tillsammans med mörkret. Har ungefär 40 km till Malmö och jag skulle tro att vi har en 25-30 km till nästa anhalt Toftanäs.

Jo vill också passa på att säga grattis till vår chaufför som fyller 65 år idag. Bara en sådan sak.

Nu har vi lämnat bil, chaufför och Öresundsterminalen och börjat rulla mot Öresundsbron och sedan ungefär 200 km i genom Danmark och nästa anhalt färjeterminalen i Gedser. Det är fortsatt regnigt och grått. Men vårt resmål har lovat mellan 6 och 8 plusgrader och solsken. Lite sämre väder på tisdagen.

Nu får vi lite information om lite tider och planering. Vi informeras om lunchbuffé på färjan. Ogillar förvisso ordet lunch men och andra sidan så gillar jag buffe och mat desto mer.

Vi har ankommit Rostock och varit på en första julmarknad och nere på Neuer Markt. Åkte sedan tillbaka till hotellet och checkade in. Vi åkte ner till Neuer Markt igen och hamnade på pub Alex där vi åt middag. Snitzel till moder och mig och brodern åt pasta. Vi gick sedan en promenad i centrum och det blev även något varmt att dricka. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet, där vi umgicks lite innan trötta skallar la sig och sova för natten.

Då har vi ankommit Tyskland och Rostock. Molnigt men solen försöker bryta sig igenom. Inget regn. Det blev fika på färjan och med tanke på priset borde en påtår ingå men och andra sidan så var det rejäla muggar så det får väl vara ok trots allt. Nu har vi kommit ut på motorvägen och ska åka en halv timme ungefär innan vi är framme på hotellet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0