Söndagssysslor

Det blev lite annorlunda sysslor på söndagen. Jag fick en spontan ide om att baka kanelsnäckor. Och så fick det bli. Jag köpte ingredienser på Maxi och började direkt jag kom hem. Jag trodde jag hade allt jag behövde. Men det blev så att min broder var så snäll att han gick hem och hämtade kanel så jag kunde slutföra baket.

 

 

 

Det blev tre plåtar och dom blev helt ok. Kunde väl varit mer margarin och nåt sötare. Som jag sa till familjen -" dom var lite torra" och svaret jag fick var - "ja dom var torra"- det är skönt när familjen håller med. Nu har vi till kaffet några dagar.

 
 
 
 

Jag köpte också en bok på Maxi som jag hade tänkt köpa tidigare men det blev inte så. När jag nu var på Maxi så passade jag på att köpa denna boken som heter En av oss av Åsne Sierstad som handlar om massmördare Breivik. Började på boken när bullarna jäste och har precis börjat på den.

 

 

Jag avslutar med mina senast nyinköpta filmer. Resefilmer från Spanien och Holland. Längtar tillbaka till Spanien och Teneriffa och skulle vilja besöka Holland när tillfälle ges.

 

 Amsterdam / Travel guide

 

 
 
 
 
 

 


Hämtmat och mycket hockey

Då sitter man här på lördagskvällen och sett en del på Malmö-Karlskrona, lite på Modo-Frölunda och så straffläggningarna mellan Skellefteå-Färjestad och Djurgården-Luleå och det mesta på Växjö-Rögle. Så det blev en del hockey under lördagskvällen men också i brist på annat. Det var planerat ett restaurangbesök men det blev hämtmat på Asia ten express (take away) och matcherna på datorn och cmore play.
 
Innan idag vann Färjestad borta mot Skellefteå med 3-2 efter straffar, 2-2 full tid. Sedan så vann Malmö hemma mot Karlskrona med 3-1, efter 2 MIF mål i powerplay medan KHK reducerade på straffslag. Rätt bra publiksiffra i Malmö arena med 9369 åskådare för vara en match mellan lag elva och fjorton.
 
 
Luleå slog Djurgården på Hovet med 2-1 efter straffar, 1-1 full tid och Luleå kvittering i boxplay. Örebro säkrade play in plats efter seger hemma mot HV71 med 5-2 efter 3-0 i sista perioden. HV71 också klara för play in.
Linköping besegrade Brynäs på hemmais efter 6-3 och tre mål av Broc Little. Med det så befäste man sin fjärde plats. Brynäs har som dom var inne på i cmoresändningen fem raka nederlag och noll poäng.
 
 
Så har vi då den här streckstriden mellan Modo och Rögle. Modo hade hemmamatch mot Frölunda och tog en
2-0 ledning efter 36 sekunder av period två. Efter 4:45 i samma period hade Frölunda gått ikapp till 2-2 med två mål på 1:10 och 16 sekunder ytterligare en Modo time out. När 7:04 av period två så hade Modo gått ifrån till en ny två måls ledning, med två mål på 18 sekunder. Fler mål blev det inte i denna matchen och Modo tog tre nödvändiga poäng kring kvalstrecket.
 
 
Rögle hade returmöte i back to back mot Växjö denna kväll. Jag var frågande till om dom skulle orka efter matchen igår. Jo visst orkade, men såg inte så ut till en början efter första perioden. Då ledde Växjö med 3-0 och vann skotten med 19-5. Volden byttes ut o Dansk kom in andra perioden. Det var ett annat Rögle lag i den andra. Först reducerar Liljewall till 3-1 sedan en la bomba från Granak och ännu en reducering till 3-2. Så lite kanske kanske inför tredje. Knappt halva perioden spelad då firma Granak/Liljewall visar sig och Granak gör sitt andra mål för kvällen och Liljewall sin tredje poäng och Rögle har kvitterat till 3-3 och hämtat upp ett 0-3 underläge. Även Cehlin fick assistpoäng på tredje målet. Även bra av Dansk i målet som tog alla 26 skott under speltiden och det enda insläppta var straffmålet.
 
Resterande 10:02 av tredje blev mållös och 3-3 efter full tid och även efter sudden. Det blev straffar som fick avgöra denna match. Cehlin och Wännström missade för Rögle medan Liljewall nätade. Växjö missade bara andra straffen och kunde ta två poäng medan Rögle fick en poäng.
 
 
Nu är 48 omgångar spelade av 52. Det återstår 4. Nästa omgång har Modo bortamatch mot Djurgården (tisdag), Karlskrona möter Skellefteå hemma (tisdag), Malmö möter Brynäs hemma (onsdag) medan Rögle ska till Karlstad på onsdag för match mot Färjestad.
Örebro har elva poäng och 15 måls marginal till Malmö om play in plats. Så det ska mycket till om ÖIK ska missa det.
 
Skellefteå  +55 106 
Frölunda  +55 96
Luleå  +15 86
Linköping  +32 83
Färjestad  +9 81
Djurgården  +12 80
__________________________________________________________________________________________
 
Växjö  +6 78
Brynäs  -1 71
HV71   -3 71
Örebro  -14 69
___________________________________________________________________________________________
 
Malmö  -29 57
Rögle BK  -35 53
___________________________________________________________________________________________
 
Modo  -43 46
Karlskrona  -59 29
 
 
Jag ska avsluta med en fråga. Det är om dom som sköter skottstatistiken på elitseriematcherna. Är dom
"berusade" eller trötta när dom räknar skotten?? Ibland tycker jag skottstatistiken verkare underlig och generös. Frågan är ställt med glimten i ögat.
 
Sedan så gäller det övertid och straffar i hockeyn och inte bara för Rögle förlorade.Jag har alltid ogillat straffläggningen i hockeyn, då jag tycker det är lotteri. När det gäller suddenspel med 3-3 på banan så är jag också tveksam. Då föreslår jag sju minuters sudden death och så spel 4-4. Blir det sudden mållös låt det bli oavgjort. Straffar och 3-3 spel är mer show och underhållning och inte sportsligt. Det sportsliga bör gå före när det i slutändan gäller så pass mycket och omsätter så mycket pengar. Dessutom både rättvist och mer seriöst. Min personliga åsikt.

Matcher hela veckan

Det är hockey varje dag nu. Tisdag, onsdag, torsdag och idag och imorgon.

I tisdags och igår kväll spelade Modo och Malmö bland annat. På onsdagen spelade Rögle borta mot Linköping innan ett back to back möte med Växjö väntar. I Ängelholm på fredagen sedan blir det returmöte i Växjö på lördagkväll. Efter lördagens omgång återstår det fyra omgångar och tolv poäng att tävla om.

Vi börjar med tisdagen. Malmö mötte HV71 i Malmö arena och tog fjärde raka segern efter 5-3 (0-1, 3-1, 2-1).

När 3-3 hängde i luften via två ramträffar och ett par andra chanser så krockar/kör HV71:s Tedenby med/på Malmös målvakt Gunnarsson och MIF får 2 minuters pp. I det numerära överläget gör Malmö 4-2 med 12:21 kvar av period 3. HV71 reducerar till 4-3 innan Himmelfarb spikar 5-3 i tom kasse.

I och med segern går Malmö upp på 54 poäng, vilket innebär nio upp till Örebro medan man har elva poäng ner till Modo med sina 43.

Modo förlorar samtidigt borta mot Skellefteå med 5-0 (3-0, 1-0, 1-0). Skotten vann Saik med 38-22. Skellefteå var 100% i pp efter två mål på lika många powerplay. Returmatch i Örnsköldsvik under torsdagskvällen.

I returmötet tog Modo ledningen med både 1-0 och 2-1 innan Skellefteå gick från 2-1 underläge till ledning med 5-2. Vilket också blev slutresultatet. Skellefteå gör tre mål i powerplay och är även i denna match 100% i den spelformen.


Malmö hade match mot Frölunda i Scandinavium. Efter fyra raka segrar tog det stopp för Malmö. Frölunda vinner med 4-1 (1-1, 1-0, 2-0) inför 8408 åskådare. Med detta är Malmö kvar på elfte platsen med 54 poäng och Modo är kvar på kvalplats med sina 43.

Så hade vi en galen match mellan fyran Linköping och tolvan Rögle inför 5201 i Saab arena. Rögle tog ledningen med 1-0 genom Wännström innan Linköping vände med tre mål och en 3-1 ledning efter första perioden. Vad händer sedan i andra?? Jo Smotherman reducerade till 3-2 efter 46 sekunder in i andra.

 

När 3:05 är spelade av andra perioden åker Rögles Marshall på en vårdslös och respektlös chargong vilket innebär att Hardt i LHC får 5 minuter och matchstraff (game) och 3:39 drar Rahimi på sig en 5 minuter och matchstraff efter en boarding på Conolly i Rögle. Conolly får utgå med befarad hjärnskakning och Rögle får spela 5-3 i 4:26.

 

På dom dryga 4 minuterna går Rögle från underläge 2-3 till ledning 4-3 via mål av Cehlin och Liljegren, innan kapten Liljewall och Cehlin igen ökar på till 6-3 ledning inför tredje perioden. I tredje perioden är det spel mot ett mål. Linköping dominerar fullkomligt och bombarderar en bra spelade Dansk i Rögle målet. Efter 48:19 kommer 4-6 och vi tre framför TV:n inser att detta spel kommer inte att hålla. Mycket riktigt. För trots Rögle blir totalt uppkäkade, svalda och uppspottade så avstår tränare Eldebrink att ta time out och trots ett pp för Rögle med cirka 7 minuter kvar, så kommer 5-6 efter 56:16 innan det på nytt ringer i Rögle kassen igen och 6-6 är ett faktum en dryg minut senare. 6-6 står sig till 10 sekunder är kvar av Sudden då Marshall blir slashad på ett friläge och Rögle tilldöms straffslag. På efterföljande straff fullbordar Cehin sitt hattrick med att göra 6-7. Rögle tar två poäng i streckstriden. Normalt sett är två poäng borta mot Linköping mycket bra. Istället så kändes det mer som en förlorad poäng än två vunna.

 

Man ryckte till nio poängs försprång till Modo men man kunde via tre pinnar även fått vitring på play in plats och Örebro på tionde plats, även om det varit ett rejält långskott. Man måste ju hoppas.

Örebro ja. Förlust med 7-0 borta mot Luleå i tisdags men igår tog man revansch genom att besegra Djurgården med 2-1 efter Sudden. Örebro har med det 65 poäng och 11 respektive 12 poäng ner till Malmö och Rögle (Rögle en match tillgodo).

Karlskrona förlorade både på tisdag mot Färjestad 2-4 och även igår mot Luleå 1-2. Blekingelaget som förbereder sig för kval mot allsvenska finalvinnaren.

Med 46 respektive 47 omgångar ser det ut enligt följande med plats 10-14.

 

10 Örebro 47 -17 65
_________________________
11 Malmö 47 -31 54
12 Rögle 46 -33 52
_________________________
13 Modo 47 -45 43
14 Karlskrona 47-57 29


Till sist så kan man ju få spader för mindre. Eller?? I onsdags fick för en gång skull Rögle domsluten med sig när man bland annat fick två fem minuters utvisningar med sig. Via dessa pp kunde man genom två mål ta ett rejält kliv mot segern och två poäng. Nu uttalar sig både Wikegård och Blomsten på cmore att det knappt ens är någon tvåa på någon av tacklingarna och tacklingen på Bibic av Rakshani är man också skeptisk till Bibics agerande (vill hävda eget ansvar) och Blomsten hävdar diving, eller tendens till det. Wikegård menar också att både Marshall och Conolly ramlar lätt och förstärker det. Dessutom anses domarna vara fega när man tog två femmor. Vad vill man nå med sådana uttal? För det kändes som rätt ogenomtänkta uttalanden. Tror det varit andra åsikter om det varit tvärtom. Men bara spekulationer.

Ikväll är det en match i elitserien och även omgång i allsvenskan. Näst sista.


Streckstriden tätnar och klart för allsvensk final

Då krympte avståndet mellan Rögle och Modo igen efter lördagens omgång i elitseriehockeyn.
 
Rögle förlorade hemma mot Skellefteå trots en bra insats. Skellefteå vann med 4-1 (0-1, 1-1, 0-2) inför 4442 åskådare i Lindab Arena. Tyvärr bjuder Rögle på både 0-1 och 0-2. Det straffar sig mot lag som Skellefteå.
 
4-1 tilldömdes Skellefteå sedan Skellefteåspelaren vunnit pucken i defensivzon och en Rögleback jagat efter och inteferenceat honom innan mittlinjen och ytterligare en hemmaback stört bortaspelaren. Vid matchen i lördags tyckte jag det var helt rätt med ett tilldömt mål men när jag såg lite av matchen på repris när jag kommit hem så blev jag mer tveksam och det är av den anledningen att: Första förselesen inträffar mellan defensiv blålinje och mittlinje, den andra "förselsen" i anfallszon anser jag inte vara något regelbrott utan mer kamp om pucken. Och straffslag utdöms inte när spelaren har kommit över mittlinjen och då borde det inte heller kunna dömas mål av anledningen av den interference som Röglespelaren utdelar (konstigt det med att dela ut en (inteference) då det inträffar på "fel" sida mittlinjen och istället för tilldömt mål anser jag att det borde varit två minuters utvisning på Röglespelaren istället för mål. Men det är min personliga åsikt. Sedan så o andra sidan så gör Skellefteåspelaren vad han kan för att ta sig framåt och vare sig förstärker eller lägger sig. Jag anser också att Lindholm i Skellefteå borde haft 5 plus matchstraff för tacklingen som utdelades på yngre Bibic, istället för dom 2+10.
 
Det är inte samma på båda hållen det har vi konstaterat denna säsongen och det kan man tycka vad man vill om. Elitserien och elitspelarna får dom domare dom förtjänar. Elitserien har kanske inte dom bästa domarna men serien har kanske inte heller dom bästa spelarna. I
 
Modo besegrade Luleå borta med 3-1. Man 2-1 med 1.37 kvar av tredje perioden och sedan 3-1 i tom kasse och med det har Modo fått ihop 43 poäng.
 
 
Malmö vann borta mot Färjestad med 5-3 (0-2, 0-1, 3-2) och tar veckans tredje raka seger. Malmö ledde med 4-1 innan FBK reducerade till både 4-2 och 4-3 innan bortalaget gjorde avgörandet i tom bur.
Och så skrällde Karlskrona borta mot HV71 och vann med 4-1. En match som drog ut på tiden eftersom man något promblem med läckage.
 
Skellefteå och Frölunda är klara för topp sex och kvartsfinal. Men det är åtta lag som tävlar om en topp sex placering, från trean Linköping till tian Örebro. Lag 7-10 får istället spela play in, där sjuan möter tian och åttan möter nian i bäst av tre. Det högst rankade laget har eventuell avgörande match på hemmaplan.
 
Och så här ser nedre delen av elitserien ut:
 
11 Malmö 45 -30 51
12 Rögle 45 -34 50
13 Modo 45 -37 43
14 Karlskrona 45 -54 29
 
Malmö och Modo spelar ikväll tisdag mot HV71 hemma respektive Skellefteå borta. Medan Rögle har Linköping borta på onsdagen. Sju omgångar återstår av grundserien.
 
I allsvenskan är det nu klart att det blir allsvensk final mellan AIK och Tingsryd i bäst av fem matcher. AIK börjar hemma och har eventuell femte och avgörande på hemmais.
 
I och med det är också Oskarshamn klara för slutspelsserien tillsammans med Leksand. Övriga fyra lag blir klara vid senare tillfälle. Det står mellan åtta lag, från femman Karlskoga till tolvan Västerås. Sundsvall och Asplöven är klara för kval nedåt. Det återstår tre omgångar av grundserien. 
 

Helgens innebandy

Helgens innebandy 19-21/2 vecka 7.
 
 
Fredag:
I herr junior allsvenskan mötte Engelholm-Helsingborg hemma och förlorade med 4-10 (2-5, 1-3, 1-2). Engelholm finns på femte plats med 18 poäng.
 
 
Lördag:
I P16 serien mötte Engelholm, Helsingborg hemma och det blev förlust med 6-10 (2-1, 1-3, 1-2). Engelholm är på åttonde plats med 4 poäng.
 
I P12 serien skulle det blivit match mellan Engelholm och Hjärnarp. Men matchen är vad jag förstått uppskjuten.
 
Söndag:
En match ytterligare i P12 serien. Den mellan Engelholm svarta och Röke. Engelholm vann med 5-2 och befäster sin andra plats med 36 poäng.
 
I F13 serien spelade Engelholm borta mot Lund och vann med matchens enda mål. Segern innebär att FBC är på en tredje plats med 37 poäng.
 
I F12 serien mötte Engelholm på hemmabana Palmstaden. Engelholm vann med 12-0. FBC finns på en fjärde plats med 31 poäng.
 
 
Nästa helg den 26-28/2 spelas följande matcher.
 
Malmhaug-Engelholm i juniorallsvenskan i Kulladals sporthall 19:45
Osby-Engelholm P12 serien i Osby sporthall 12:30

Rögle skrällde och ryckte

Rögle tar andra raka segern efter att ha besegrat Brynäs borta med 1-0. Segermålet gjordes med 36 sekunder av tredje perioden genom Ludvig Rensfeldt. Med detta klev Rögle upp på 50 poäng. Två före Malmö 48 och tio före Modo 40. 
 
Modo förlorade hemma på övertid mot Färjestad med 5-4. Modo kvittera med 27 sekunder kvar. Men Färjestad avgjorde i sudden.
 
Malmö besegrade Växjö hemma med 3-1. Och med det hänger man på storebror Rögle om och undvika negativt kval.
 
Idag möter Rögle Skellefteå hemma, Malmö möter Färjestad borta och Modo har Luleå borta.
 
 
Jag reagerade över en sak i pausintervjun i matchen mot Brynäs. Det var det åsikten att man skulle ha slut på energin efter Modomatchen. Ok att det var en sex poängsmatch mot Modo, men att man skulle ha ha mindre energi på grund av det verkar knepigt. Då är det något som är fel. Är man inte i fel bransch då?? Kan lika väl vara så att pressen släpper en aning och man kan spela lite mer avslappnat. Det är trots allt tre poäng i potten i varje match. 
 
Inför Brynäs var jag lite frågande till att man bytte målvakt till Dansk. Men det var ju fingertoppskänsla och ett lyckat byte. Dansk räddar en straff och håller nollan och bidrar i högsta grad till Röglesegern.
Än är mycket kvar 8 omgångar och 24 poäng att tävla om.
 
 
AIK är finalklart i allsvenskan. Tingsryd behöver en poäng eller poängtapp av Oskarshamn. Fem omgångar återstår av allsvenskan.
 
Nu ska det snart avgöras.
 
 
Jo något som inte håller elitserieklass är parkeringen. Hål i marken, gyttja och vattenpölar. Vilken soppa det är.
 
 
 

Helgens innebandy vecka 6

Helgens innebandy 12-14/2 2016.

 

Fredag:
En match. Engelholms P12 lag åkte till Osby för bortamatch. Engelholm förlorade med 7-2. FBC ligger på en sjunde plats i tabellen med 18 poäng.

 

Lördag:
Poolspel i Strövelstorp för F10.
Engelholm svarta-Häljarp 3-1 (2-0)
Engelholm-Lönsboda 6-1 (3-0)
Lönsboda-Engelholm svarta 2-6 (0-3)
Häljarp-Engelholm 3-3 (1-1)
Lönsboda-Häljarp 0-2 (0-2)
Engelholm svarta-Engelholm 3-0 (0-0)

 

I P16 serien mötte Engelholm på bortaplan Åstorp/Kvidinge och vann med 2-1 (0-0, 2-1, 0-0). Det var säsongens första seger och FBC återfinns på åttonde plats med 4 poäng.

I P14 serien var det match mellan Helsingborg och Engelholm. FCH vann med klara 7-3. Engelholm finns på en åttonde plats med 7 poäng.

Engelholms P12 mötte Hjärnarp borta och vann med hela 14-3. FBC ligger trea i tabellen med 30 poäng.

I F13 serien mötte Engelholm på hemmabana Munka Ljungby och vann matchen med 6-1 (2-0, 4-1, 0-0). I Engelholm svarade Jonna Svensson för 3 mål. FBC tjejerna innehar en tredje plats med 34 poäng, 2 efter tabelltvåan Åstorp/Kvidinge och 9 poäng efter serieledande Landskrona på 43.


F15 Skåneserien hade Engelholm bortamatch mot Röke. Engelholm åkte hem med 3 poäng efter att ha vunnit med 5-0. Beröm till målvakten Sofia Östborn som fick hålla säsongens tredje nolla. Engelholm med 19 poäng, är nu 2 poäng efter serieledarna Åstorp/Kvidinge på 21. 


Söndag:
Juniorallsvenskan herr. Landskrona-Engelholm 3-4 (1-0, 1-3, 1-1). Engelholm är femma i tabellen med 18 poäng.

 

Juniorallsvenskan dam.
Röke-Engelholm 7-2 (2-1, 3-1, 2-0). FBC kom till spel med nio tjejer som är födda 2000, två tjejer som är födda 2001 och en tjej född 2002. Jämfört med hemmalaget som bland annat hade nio tjejer födda 1999 och två tjejer födda 1998 och en född 2000. Medelåldern skulle då bli cirka 16.08 på Röke och 14.67 på Engelholm.

Även Engelholms F12 mötte Röke borta och tyvärr blev det förlust för Engelholm med 5-1. Engelholm ligger på plats fyra med 28 poäng.


Herr/junior så spelade Engelholm hemma mot Bjärred. Det blev förlust med 7-1. FBC befinner sig på en åttonde plats med 7 inspelade poäng.

Bättre gick det då för Engelholms P12 lag som även dom mötte Röke borta. Här vann Engelholm med 8-3. Med detta är Engelholm fyra i tabellen med sina 18 poäng.

Till sist har vi Engelholms F14 som mötte Åkarp borta och tyvärr förlorade med 8-2 (1-2, 4-0, 3-0). Engelholms tjejerna finns på en andra plats med 30 poäng, 3 efter ledande Lund med 33.


Nästa helg den 19-21/2 är det följande matcher.

Fredag:
Engelholm-Åstorp-Kvidinge 20:00 JAS.

Lördag:
Helsingborg-Engelholm 13:00 P16.
P13 Engelholm-Hjärnarp 14:30 idrottshallen i Ängelholm.

Söndag:
P12 Engelholm-Röke 13:00 Ängelholms idrottshall.
F13 Lund-Engelholm 14:10 Killebäckshallen.
F12 Engelholm-Palmstaden 14:30 Ängelholms idrottshall.

 


Blytunga Röglepoäng

Det är tätt mellan given i hockeyns elitserie. Match tisdag, torsdag och lördag. Den 43:e omgången spelades på tisdagskvällen med ödesmötet Rögle-Modo.
 
Och Rögle tog tre blytungapoäng efter att ha besegrat Modo med 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).  inför 4503 åskådare i hemmaborgen. Rensfeldt gav Rögle 1-0 via shorthanded goal (mål i numerärt underläge spel 4-5), Cehlin styrde in 2-1 i andra perioden och sedan gjorde danskajuniorlandslagspelaren Mattias From sitt första elitseriemål i karriären, med sitt 3-1. Modo reducerade till 3-2. Men Rögle kunde bärga tre poäng och stor del i det hade målvakten LarsVolden som verkar gilla att möta Modo, då han var lika bra och hade lika stor del i segern i förra matchen mot Modo. Nu har Rögle åtta poäng ner till Modo med nio omgångar kvar.
 
Rögle ja. Inga nyförvärv kom innan transferfönstret stängde och Ivan Baranka skadade sig mot Modo och har spelat färdig i grundserien. Det blir väl att ta och skicka in någon ny junior. Dessa juniorer som inte bara debuterar utan också är med och bidrar. Mot Modo debutmålade From, 16 åriga Timothy Liljegren har också debuterat och gjort det med bravur, Alexander Lunsjö en annan debutant som gjort mål och assist, en annan som gjort mål och debut är Ludvig Elvenes och dessutom kan nämnas Filip Karlsson som både debuterat och gjort mål och assist. Den senaste att debutera är Tony Pappila som debuterade mot Frölunda borta. Så under säsongen har 10 juniorer debuterat i elitserien för Rögle.
 
 
För en annan bottenkonkurrent gick det också bra, i detta fallet Malmö som besegrade Luleå borta efter sudden med 3-2 efter att förvisso haft ledningen med 2-0, men två poäng borta är ändå två poäng. Det fjärde laget i bottenstriden Karlskrona förlorade borta mot Frölunda på onsdagskvällen med 3-2. 3-2 var ett gångbart resultat i denna och förra omgången, då 8 av dessa omgångars matcher slutade med 3-2.
 
Trots seger för både Rögle och Malmö så är inget kontrakt säkrat och avståndet upp till Örebro på play in plats är hela 15 och 17 poäng så det är lite långsökt att tro att det ska bära så långt. Men ett för Rögle hade ett nyttkontrakt varit välkommet och i så fall första gången på dom fyra säsongerna på 2000 talet som man sluppit ett negativt kval. Och kanske kan man i och med segern släppa lite av pressen och kunna spela ut på ett annat sätt. Men som sagt än är inget klart. Det är nio omgångar kvar och 27 poäng att spela om.
 
Nu väntar Brynäs borta och sedan Skellefteå hemma, för Malmö väntar Växjö hemma och Färjestad borta och för Modo väntar Färjestad hemma och Luleå borta.
 
Skellefteå toppar elitserien, före Frölunda och Luleå och Linköping. Sedan följer Färjestad och Djurgården. Dessa sex lag i nuläget direkt till kvartsfinal. På sjunde finns Brynäs, följt av Växjö, HV71 och så Örebro på sista play in plats med 62 (-8) poäng
Efter det kommer Rögle med 47 (-32) och Malmö 45 (-34) poäng. På kvalplats finns Modo 39 (-38) och Karlskrona med 26 poäng
 
 
I allsvenskan så är det så gott som klart att AIK möter Tingsryd i den allsvenska finalen. AIK har 95 och Tingsryd 93 poäng och 13 ner till trean Oskarshamn på 80 med 15 poäng kvar att spela om.
 
Det skiljer sju poäng mellan femman Leksand 73  och tionde placerande Pantern på 66 poäng. Upplagt för drammatik med andra ord.
 
Vad har hänt med tippade topplaget Västerås?? Västerås ligger på elfte plats med 66 poäng och har en seger på dom senaste tolv omgångarna och har tagit 5 poäng av 36 möjliga. Man har fem poäng upp till play off plats.
 
Elitserien färdigspelas den 8 mars och allsvenskan färdig spelas den 28 februari.
 
 
 

Anmärkningsvärda siffror eller??

Det är omstart i elitserien i hockey imorgon. Nu ska dom tio sista omgångarna spelas. Imorgon möts bland annat Rögle-Modo i Ängelholm. Karlskrona ska ta sig an  och Malmö möter Luleå borta. Det skiljer 1, 4 och 5 poäng mellan dessa tre lag.
 
 
Jag ska visa något annat där skillnaden på lagen är större av någon anledning. Vill inte ha något sagt med dessa siffror utan bara redovisa dom.
 
Karlskrona har på 42 matcher dragit på sig 142 tvåor, 1 femma, 0 tior och 1 matchstraff. Totalt 309 utvisningsminuter.
Modo har dragit på sig 142 tvåor, 1 femma, 4 tior och 1 matchstraff. Totalt 349 utvisningsminuter
Malmö har dragit på sig 152 tvåor, 5 femmor, 0 tior och 5 matchstraff. Totalt 429 utvisningsminuter.
RÖGLE har dragit på sig 186 tvåor, 2 femmor, 2 tior och 3 matchstraff. Totalt 462 utvisningsminuter.
 
Det skiljer alltså 34 tvåor mellan Rögle och Malmö, det skiljer 44 tvåor mellan Rögle och Modo och Karlskrona. I det totala skiljer det 33 minuter mellan Rögle och Malmö, 113 minuter mellan Rögle och Modo och 153 minuter mellan Rögle och Karlskrona.
 
Malmö, Modo och Karlskrona är rätt jämna när det gäller två minutare. Medan det i det totala skiljer 80 minuter mellan MIF och Modo och 120 minuter mellan MIF och KHK.
 
Nu är frågan om Rögle spelar så mycket fular/mer regelvidrigt än dom andra tre bottenkonkurrenterna?? Jag kan personligen själv tycka att det är en aning anmärkningsvärda siffror. Vad tycker ni som läser??
 
Det lag med flest antal tvåor förutom Rögle är Djurgården som också har 186 tvåor. Det lag med högst antal totala minuter är HV71 (som har 152 tvåor) med 522 minuter totalt. HV71 har 6 femmor, 6 tior och 6 matchstraff.
 
Karlskrona och Modo har minst tvåor med sina 142 till antalet och Karlskrona har minst utvisningsminuter totalt med 309 minuter.
 
Till sist så kan jag tala om att Karlskrona har gjort flest mål av dom fyra lagen med 101 mål (ett snitt på 2.40) men så har man också släppt in flest med 156 (ett snitt på 3.71)
 
Modo har gjort 97 och släppt in 134 mål, ett snitt på 2.31 gjorda och 3.19 insläppta
Malmö har gjort 88 och släppt in 123 mål, ett snitt på 2.11 gjorda och 2.93 insläppta
Rögle har gjort 94 och släppt in 127 mål, ett snitt på 2.24 gjorda och 3.02 insläppta
 
 
Vädra gärna era tankar och åtsikter om dessa siffror...

Film, böcker och andra tankar

Då är det måndag igen. Dagarna rinner iväg. Idag är det kallt som i ett kylrum ute. Så det var inte länge jag satt ute och drack kaffe idag. Men en kort stund blev det i alla fall.
 
Det har varit dömning både lördag och söndag. I lördag i Strövelstorp och igår var jag för första gången och dömde innebandy i Förslöv. Dom flesta matcherna i lördags var rätt så jämna och igår blev det 3-3.
 
 
Jag går över till något annat. Jag läste ut Willy Josefssons bok om pensionerade polisen Martin Olsson som utspelar sig och omkring Ängelholm. En bok som när jag väl börjat på den så var det svårt att slita sig från den. Och den lästes ut på en vecka. Vilket är snabbt för mig. Så gillar ni deckare, så läs den. Sedan har jag börjat på en ny som heter Fanny Fanny med Björn Hellberg. Även detta en deckare om tv profilen Fanny Cordell i Göteborg och Sydstranden. Boken utspelar sig i den fiktiva Staden. Fanny har en egen TV show och Fanny själv är populär i dom flesta läger - dock inte i riktigt alla. En ohygglig fara lurar på henne i mörkret utanför rutan...
 
Mitt bokintresse delar jag med min moder och det är nästan så vi funderar på att bilda bokklubb. Men min moder hon sväljer en fyra fem böcker i veckan. Så jämför man mor och son, så ligger jag efter henne när det gäller att läsa. Men det är positivt så till vida att jag brukar låna böcker av henne och vi kan utbyta boktips mellan varandra.
 
 
Jag såg också en av dom nyaste Beckfilmerna. Familjen. Som handlar om en gangsterkung som blir skjuten i sitt eget hem inför fru och barn. Sedan är Beck och Gunvald och deras kollegor i jakt på den skyldiga.
 
Jag har också tittat på ett avsnitt av 30 grader i februari säsong 2 som går på SVT. Och jag såg säsong 1 och har den på dvd box, så nu får jag nog fortsätta se säsong 2 också.
 
 
 
 
Jag satt och läste på internet ikväll och när jag räknade på antalet så är det ganska skrämmande siffror. 3 st mord/dråp och 3 st mord/dråpförsök bara den senaste veckan. Dessutom så 46 rattfyllerister och 36 drograttfyllerister på samma veckan. Man blir mörkrädd.
 
 
Slutligen har jag fått ett nytt nöje. Nämligen att lösa korsord. Tycker det är lärorikt och skoj. Dom som finns i Metro är på lagom nivå för mig.

Helgens innebandy

Här kommer helgens innebandy. Jag själv dömde fredag, lördag och söndag. Så det har varit full rulle hela helgen.
 
I fredags dömde jag Engelholm-Helsingborg F14 5-2. I lördags dömde jag Engelholm-Willand P12 4-1 och igår dömde jag poolspel i Strövelstorp P10 med matcherna Engelholm 05-Engelholm vit 3-1 (1-1), Båstad-Höganäs
4-2 (0-0) och Engelholm 05-Båstad 7-6 (5-0). Här ledde Engelholm med både 5-0 och 7-1, men Båstad reducerade med ett par mål. Vid ställningen 7-6 så hade FBC två spelare utvisade och Båstad spelade 6-3 med ungefär minuten kvar. Nog om det.
 
 
Fredag:
I F14 serien möttes serieettan Engelholm och sexan Helsingborg. Hemmalaget vann med 5-2 (2-1, 1-1, 2-0). Engelholm ligger som sagt etta med sina 30 poäng.
 
 
Lördag:
Då spelade Engelholms F14 ny match, denna gång borta mot seriesjuan Hofterup och vann med 3-0.
 
I P12 serien spelade både Engelholm och Engelholm vita hemma. Engelholm vita mötte serieettan Munka Ljungby och vann efter ett målkalas med 10-6.
Engelholm mötte Willand från Kristianstad och vann en tempofylld match med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Engelholm ligger med detta på femte plats med 15 poäng och Engelholm vita är trea med 27 poäng
 
 
Söndag:
I HJ allsvenskan möttes åttan och nian i serien, Engelholm mot Stanstad från. Matchen slutade oavgjort 3-3
(1-0, 2-3, 0-0). Engelholm har nu 7 inspelade poäng.
 
I F12 serien spelade Engelholm mot nian Lomma. FBC vann med 10-3 (3-1, 3-2, 4-0). I Engelholm svarade Lovisa Narkaj för 5 mål och 1 assist och Nellie Jemth svarade för 2 mål och 1 assist. Engelholm innehar en fjärde plats med sina 28 poäng.
 
 
I P13 serien var det match mellan Engelholm på sjunde plats och Röke på åttonde plats. Engelholm vann med hela 9-1. I och med segern har Engelholm 11 poäng.
 
Slutligen så i F15 Skåneserien så mötte Engelholm Höllviken och vann även dom med 9-1. FBC tjejerna är kvar på en andra plats med 16 poäng, 2 poäng efter serieledande Åstorp/Kvidinge.
 
 
Nästa helg möts  bland annat, Osby-Engelholm i P13 på fredag. På lördagen spelar i P16 Åstorp/Kvidinge-Engelholm. I P14 möts Helsingborg-Engelholm och i P12 möts Hjärnarp och Engelholm i Rantzowhallen. I F15 möts Röke och Engelholm och så i F12 möts Engelholm-Munka Ljungby.
 
På söndag spelar i HJ allsvenskan Engelholm mot Bjärred och i P15 möts Åstorp/Kvidinge-Engelholm. I P12 möts Röke och Engelholm, i F14 Åkarp-Engelholm och i F12 serien möts Röke-Engelholm. Till sist så har vi juniorallsvenskan dam Röke-Engelholm.
 
Många matcher att följa, här och var. All ungdomsinnebandy i Skåne är det fri entré på. För mer information kolla www.skibf.se klicka på dagens matcher.

Det tightar till sig kring kvalatrecket och så avslutar vi med böcker och samhälle

Nu är det jämnt i botten av elitseriehockeyn. 42 omgångar är spelade och det återstår 10 omgångar innan serien är färdigspelad.


Rögle hade både oflyt och oförmågan att inte kunna göra mål i matchen hemma mot Luleå. Därför blev det förlust med 2-3 (1-0, 0-2, 1-1). Rögle tog ledningen med sju sekunder kvar av första perioden innan Luleå kunde vända och göra två mål i andra perioden. Två relativt billiga mål. I den tredje slår Ivan Baranka en riktig indianare och bjuder Jacob Legace och Luleå på 1-3 målet. Sedan kändes uppförsbacken brant, även om Rögle reducerade till 2-3 genom Daniel Sylwander och Felix Schutz stod för förarbetet. I slutsekunderna så sköt Jack Conolly en riktig fräsare i ribban. Ett ribbskott som hördes enda ut till Vegeholm.

 

Samtidigt så besegrade Modo Malmö hemma med 2-1 efter övertid. Modo tog ledningen med 1-0 innan Malmö kvitterade till 1-1. 1-1 stod sig till 0:49 in i Sudden då Modo avgjorde med 2-1 genom Victor Olofsson. Denna matchen hade överraskande nog inga utvisningar. Ganska otroligt.
Nu har Modo häng på Malmö och Rögle med fyra och fem poäng upp till Skånelagen. I nästa omgång efter uppehållet den 16 februari möts Rögle och Modo i Ängelholm. Spännande värre.

 

Karlskronas svit sprack mot Djurgården. På lördagen fick man inkassera den tredje raka förlusten. Denna gång mot Linköping på hemmais med 3-2.

 

I och med att Skånelagen har 16 och 17 upp till Örebro (som förvisso förlorade på lördagen) så får dessa tillsammans med Modo slåss om att undvika kval mot något av dom allsvenska lagen. Karlskrona i sin tur får börja scouta AIK och Tingsryd som dom kommer att ställas emot.

 


Rögle har kvar att möta: Modo h, Brynäs b, Skellefteå h, Linköping b, Växjö i back to back, h, b, Malmö i back to back h, b och slutligen Karlskrona h.

Malmö har att möta: Luleå b, Växjö h, Färjestad b, HV71 h, Frölunda b, Karlskrona h, Rögle i back to back h, b och till sist Linköping borta.

Modos spelschema ser ut följande: Rögle b, Färjestad h, Luleå b, Skellefteå i back to back b, h, Frölunda h, Djurgården b, Växjö h, Karlskrona b och så Örebro h.

Rögle är elva på 44 poäng och -33, Malmö är tolva med 43 och -35
medan vi har Modo på trettonde med 39 poäng och -37.

Hur ska det gå?? Och vem ska få kvala och vem ska få gå på tidig semester??

 

Allsvenskan. Igår så tog Tingsryd en poäng borta mot Leksand 1-2, samtidigt som Oskarshamn besegrade Björklöven borta med 4-3 efter Det skiljer 13 poäng mellan tvåan Tingsryd och Smålands konkurrenten Oskarshamn på tredje.

 

AIK fick en riktig käftsmäll på söndagen via 1-6 förlust borta mot Mora. Västerås bröt sin tunga förlustsvit via seger 3-1 borta mot Sundsvall. Var nog rätt skönt för dom gulsvarta.

 

Almtuna kröp närmare Karlskoga genom att besegra värmlänningarna med 4-2. Med det är det en endaste poäng mellan lagen på femte och sjätte plats. Pantern hängde på tåget med att besegra Timrå borta med 2-1.

 

AIK och Tingsryd känns klara. Oskarshamn är trea med 77 poäng och har 13 ner till Västerås under play off strecket, så dom känns i alla fall play off klara. Men sedan är det nio lag som slåss om fem play off platser.
Asplöven har 12 poäng upp till säker mark medan Sundsvall på 39 poäng får kvala för nytt kontrakt.

 

Hur ska allsvenskan sluta?? Vilka sex lag går till play off och följer Asplöven med Sundsvall ner i det allsvenska kvalet??

 

Jag måste få med lite kultur också. Jag fick två Helen Tursten deckaren med kriminalinspektör Irene Huss i julklapp. Det var nattrond och elddansen. Dessa har gott som film också. Läs dom gärna. Ett litet boktips så här någon vecka innan bokrean startar.
Nu läser jag Willy Josefsson deckaren om polis Martin Olsson. Boken utspelar sig i och omkring Ängelholmstrakterna. Boken har börjat spännande och ser fram emot fortsättningen.

 


Slutligen så igår (söndag) när jag gick på och omkring stan så konstaterar jag att det var ju bedrövligt vad folk skräpar ner på gator och trottoarer. Hur gör man hemma?? Synd om dom som ska städa upp allt skräp och det ser inte trevligt ut. En söndag som var rätt skön vädermässigt. Gott det.


Förlust för Rögle och Modo vann

Jag byter idrottshall mot hockey arena och dömning mot se hockey och Rögle. Det är gameday igen, Rögle-Luleå. Sista matchen innan uppehållet.

Man förlorade bortamatchen mot Djurgården med 2-1 och inkasserade sin sjunde raka förlust mot Djurgården. Felix Schutz gjorde sitt fjärde mål för Rögle.

Nu är Rögle kvar på plats elva med 44 poäng. Två före Malmö som blev nollade både mål och poängmässigt för andra matchen i rad. Förlust med 3-0 mot Skellefteå.

Modo knappade in efter 1-0 seger borta mot Linköping. Och även Karlskrona förlorade. Borta mot Brynäs med 2-1. Trots nästan sju minuters spel i pp i tredje perioden. Westerholm i hemmalaget fick bland annat 5 minuter och matchstraff för spearing.

Slutligen så slog Örebro Växjö med 3-2 och har nu 16 poäng ner till Rögle på tionde plats. För lagen under Örebro kan dessa poäng var i mesta laget att komma ifatt och nå en play in plats.

I allsvenskan tightar det till sig om den sista play offplatsen med två lag på 63, Mora och Timrå på 61. Sedan Björklöven och lag 12 Pantern på 60 poäng.

Igår AIK-Västerås 4-1. I torsdags Leksand-Pantern 5-4 och bland annat Mora-Tingsryd 3-2.


Match var varannan dag nu. Själv har jag dömning både fredag, lördag och söndag. Härligt.


Rögle rycker

Det är tätt mellan matcherna i elitserien.
I tisdags besegrade man för fjärde gången denna säsong HV71. Denna gång med 3-2 efter straffar. Patrik Cehlin omsatte båda sina straffar i mål och när sedan Oskar Dansk räddade sista HV straffen var dom 2 poängen säkrade.

Med det gjorde man ett ryck då Malmö förlorade och blev nollade mot Örebro hemma med 0-4 och Modo förlorade med 3-5 hemma mot Brynäs. Och så förlorade Karlskrona med 5-6 mot Djurgården efter övertid.

Inför kvällens match har Örebro 57, Rögle har 44, Malmö har 42 och på kvalplats har Modo 34 och Karlskrona 26 poäng.


Ikväll är det ny omgång och match borta mot Djurgården i Stockholm.

Rögle har tre raka förluster mot Djurgården 5-3 5-1 2-1 denna säsongen och 5-3 4-2 i kvalserien 2014. När dom möttes i allsvenskan så vann Djurgården tre av fyra möten. Så Rögle har sex raka förluster och en seger (2-1 på straffar) på nio möten och med det en målskillnad på 15-30. I poäng har man tagit 2 av 27 poäng. Kan man hoppas på trendbrott??

Modo har Linköping borta, Örebro har , Karlskrona möter Brynäs borta och Malmö möter Skellefteå hemma. Detta i omgång 41 av dom 52.


I allsvenskan har AIK och Tingsryd förmodligen lagt beslag på plats 1 och 2 med sina 89 poäng. Det skiljer 17 poäng ner till trean och fyran Karlskoga och Oskarshamn. Vita hästen har 69 och Almtuna och Leksand på 68 innan vi hittar Timrå på 63 som har sista play offplatsen. Följer därefter gör Västerås 61, Pantern och Mora 60 poäng.

Ikväll möts Leksand-Pantern, Björklöven-Karlskoga, Asplöven-Oskarshamn, Mora-Tingsryd och Sundsvall-Vita Hästen. Igår slog Timrå Almtuna med 1-0 och i tisdags slog AIK Sundsvall med 5-0.

Det återstår ungefär en nio tio matcher då tabellen är haltande. Slutspurten har startat.


Helgens innebandy

Så har vi helgens innebandy den 29-31/1 2016. Vi börjar med fredagen.
 
I juniorallsvenskan så hade Engelholm hemmamatch mot serietvåan Helsingborg. En match som Helsingborg vann med 6-4. Engelholm finns på en femte plats med 15 poäng.
 
I P13 serien så mötte Engelholm lokalkonkurrenten Munka Ljungby borta. Denna match vann Munka med 11-5 (4-3, 2-0, 5-2). Engelholm ligger på en sjunde plats med 8 poäng.
.
Lördagen
I P14 serien så spelade Engelholm hemma mot Lönsboda. Lönsboda vann med 5-4. Engelholm finns på en sjunde plats med 1 poäng.
 
I P12 serien så spelade både Engelholm svarta och Engelholm vita bortamatch. Engelholm svarta mötte Hjärnarp och vann med 6-4. Medan Engelholm vita vann borta mot Willand med 8-4. Engelholm svarta är på en andra plats med 33 poäng och Engelholm vita är på en tredje plats med 24 poäng.
 
Söndagen
I P15 serien så spelade Engelholm hemma mot Örkelljunga. Bortalaget vann med 5-3 (1-1, 1-2, 1-2). FBC är på en åttonde plats med 4 poäng. .
 
För Engelholms flickor 13 gick det bättre. Man vann borta mot Helsingborg med 6-1 (3-0, 1-0, 2-1). Med detta så befäster Engelholm sin tredje plats med 31 poäng.
 
 
Ett annat lag från Ängelholm är HIK Kick Off. Kick Off hade tre hemmamatcher i sammandraget under lördagen. Först mötte man Klinten och vann med 7-6. I matchen efter mötte man Palmstaden. Matchen slutade oavgjort 5-5. I den tredje matchen mötte man Lund och det blev storseger med hela 20-1.
HIK Kick Off toppar nu division 2 serien med 19 poäng. Och en rad av 7 matcher 6 segrar 1 oavgjord och 0 förluster och målskillnaden 87-21 (+66) 19 poäng.
 
Det var helgens innebandy. Nya matcher i helgen den 5-7/2 2016.

Fortfarande åtta poäng

Då är vi inne i februari månad. Och för Rögles del kan vi hoppas att februari blir bättre än januari. För av dom nio matcherna man spelade i januari så vann man tre av dessa och förlorade dom övriga sex matcherna, tog 9 av 27 poäng och hade en målskillnad på 18-31 (-13).
 
Man kan också kolla på dom andra lagen som ligger i Rögles närhet. Örebro har fyra segrar och fem förluster och 14 poäng. Malmö har tre segrar och sex förluster och 8 poäng. Modo har tre segrar och sex förluster och 10 poäng och slutligen har vi Karlskrona som har fem segrar och fyra förluster och 13 poäng.
 
 
Rögle förlorade alltså hemmamatchen mot Växjö med 1-4 (0-1, 1-2, 0-1) och det var aldrig något snack om var segern skulle hamna. Rögle gjorde en av sina sämsta matcher för säsongen och därför blev Växjö numret för stora.
 
Samtidigt så förlorade Modo hemma mot Färjestad med samma siffror 1-4. Malmö slog Skellefteå borta med 2-1 efter att ha avgjort i PP. Karlskrona vann på nytt med hela 8-2 mot Örebro och tog tredje raka tre poängaren.
 
Örebro är på tionde plats med 54 poäng (-13) och på play in plats. På elfte plats ligger Malmö med 42 poäng (-27) och på tolfte ligger Rögle också 42 poäng (men -32). Dessa innehar nytt kontrakt.
 
Under strecket på kvalplats ligger Modo på plats 13 med 34 poäng (-37) och på plats 14 Karlskrona med 25 poäng (-52).
 
Nästa omgång på tisdag möts HV71-Rögle, Malmö-Örebro, Karlskrona-Djurgården och Modo-Brynäs. Dom treövriga matcherna är också av intresse. Luleå-Linköping, Färjestad-Frölunda och Växjö-Skellefteå.
 
 
 
I allsvenska hockeyn går AIK och Tingsryd mot en allsvensk final. AIK toppar på 86 poäng (+46), samma poäng som tvåan Tinsryd (men +27). Närmast bakom jagar Karlskoga och Oskarshamn på 72 poäng. Sista play off platsen har Västerås på 61 poäng. På nionde plats finns Mora med 59 poäng. Och sedan ovanför kvalstrecket finns Björklöven och Timrå med 57 poäng. På kvalplats nedåt finns Asplöven 47 och Sundsvall med 36 poäng.
 
Nästa omgång är idag måndag och det återstår cirka nio eller tio omgångar innan serien är slutspelad. Det kommer bli spännande i både elitserien och i allsvenskan var så säkra.
 

RSS 2.0