Seger mot Modo

Det var ödesmatchen mot Modo det. Skön seger med 2-1 och nu åtta poäng ner till Modo. Samtidigt så strafförlorade Malmö med 3-2 mot Färjestad.

I fredagens möte Örebro och Karlskrona så tog Karlskrona sin tredje raka seger och mest formtoppade av dessa fem lag. Man har 10 av 15 poäng, jämfört med Malmö som har 1 av 15 och Rögle som har 3 av 15 poäng. Modo har 7 av 15 poäng, så dessa två börjar röra på sig.


Detta innebär att efter 38 omgångar så är Örebro på tionde med 54 -7 och på play in plats.
På elfte plats har vi Rögle med 42 poäng och -28, två poäng före Malmö med 40 och -29

Under strecket hittar vi Modo 34 poäng -34 och så formtoppade Karlskrona med 22 poäng -58.

En annan intressant detalj är Rögles 13 senaste möten med Modo. På dessa 13 har Modo vunnit 9 och målskillnad på 20-34 och poängen 9-30. Skönt att bryta denna trend.


Matcherna Rögle-Växjö, Modo-Färjestad och Karlskrona-Örebro har precis börjat. Malmö slog Skellefteå efter Sudden via avgörande i PP 2-1.

Spänningen ökar.


På plats i Göteborg under Gothia cup

I början av månaden och året åkte jag med en kompis till Göteborg över tre dagar.
Vi åkte upp på måndagen och inledde vistelsen med ett besök på pizza hut. Matkampen mellan P och P slutade 7-7 i antal pizzabitar och en matkoma på det. Efter maten skulle vi ta spårvagnen till hotellet och vi ska ta linje 6 sa jag. Jo men tjena. Inte riktigt så. Så det blev att runda Hisingen och byta linje för att komma rätt. Men men vi såg i alla fall nybyggda Bravida arena innan vi en stund senare hade kommit tillrätta i Göteborgs kollektivtrafiknät.
 
Väl framme vid avenyn checkade in på Scandic hotell. Fint och ombyggt sedan jag var här senast. Rummet vi bokat, var ett rätt så litet och rätt så lagom tyckte vi först. Men vid närmare eftertanke så började vi att diskutera en uppgradering till ett större rum. Sagt och gjort. Vi bytte rum 611 mot rum 662 på samma våning. Och det blev ett lyckat byte.
 

Nöjda och tillfreds med vår flytt så packade vi upp innan vi gick ut i stan och hamnade på Nordstan där en trio väntade på oss på EH. Hann med en kopp kaffe innan vi promenerade dom 1100 meterna till Klubbhuset arena och mötet mellan Engelholm och värmländska Skattskärr från Karlstad. FBC tog ledningen med 1-0 innan karlstadstöserna kvitterade till 1-1. Trots spelövertag slutade matchen 1-1.
Efter matchen var vi tillbaka i Nordstan. Gick och kollade lite i affärer bland annat. Vi besökte en pizzeria där tre av sällskapet skulle äta medan jag nöjde mig med en kopp kaffe.
 
 
Vi fortsatte sedan ner till Valhallahallen för ny match för Engelholm F15. Nu skulle FBC ta sig an Varla från Kungsbacka. Även i denna matchen skapades det chanser så det räckte och blev över. Även Varla hade bud på mål. Trots detta slutade matchen 0-0 vilket även var resultatet i paus. Trots dom två oavgjorda avancerade Engelholm till B slutspel och ny match dagen efter.
För att få lite variation stannade vi kvar på Valhalla och såg lite mer innebandy. Även en kopp kaffe rann ner i strupen innan det var dags för hemgång till hotellet för att hålla kväll.
Vi såg lite på tv innan vi somnade gott i våra sängar.
 

Dagen efter väcktes vi av alarmet på mobilen och efter att ha vaknat till så åkte vi ner på andra våningen och njöt av en utsökt frukostbuffé. Smakar så väldigt gott och inte en chans man tappar matchvikten.
 
Mätta och nöjda stegade vi ut i januarikylan som höll -8. Men kommer man ut i sådan kyla så vaknar man på allvar.
Vi promenerade på nytt bort till Valhallahallen (här spelade jag för övrigt klubbmästerskap i bowling 1995) för match mellan Engelholm och norska Sarpsborg. Matchen blev en bekväm historia för FBC tjejerna som vann med 8-0 efter 4-0 i paus. Och med detta väntade åttondelsfinal i B slutspelet och ett besök i ännu en ny hall för oss.
 
Tiden fram till nästa match besökte vi laget på Hvitfeldtska gymnasiet där laget var inackorderat. Vi hann även med en liten promenad innan vi fick skjuts ut av en förälder till ÖHK hallen (Önnereds handbolls hemmaplan) ute vid Västra Frölunda.
 
 
Väl framme i hallen så kan jag lova er att det var som att komma ut på landet. Ska jag säga som kommer från lilla Ängelholm. Men alltid kul att se nya platser.
Innan F15 laget spelar så kollar vi Engelholms F13 lag mot Örebro. Direkt efter så spelar Engelholm mot Torshälla från Eskilstuna. FBC tar ledningen med 1-0 och har väl bud på mer. Men 1-0 står sig till kaffevilan. Andra perioden börjar allt annat än bra och man börjar nästan tro att coacherna i Engelholms mörka hår börjar få en färg av grått. För efter 8 sekunder kvitterar Torshälla till 1-1. Nu blir det spännande. Knappt 7 minuter senare så har Torshälla vänt på steken och tagit ledningen med 2-1. Med det lite uppförsbacke. Vi på läktaren får öka stödet för att få laget energi. Nu är det kanske inte frågan om någon maranata stämning i den slitna trähallen som med tanke på utseendet så innehar nog hallen både nys och trumförbud. Då hallen i så fall hade riskerat att säcka ihopa. Torshälla är på vippen att öka på, men inte. Och på tal om att rasa ihopa är just vad FBC tjejerna inte gör utan gnuggar vidare. En boll dansar på mållinjen och ett annat skott tar klockrent i stolpen. Något anfall senare så får Engelholm utdelning via en omställning och 2-2 är ett faktum. Nu är det riktigt spännande. Engelholm får till slut utdelning på sitt slit och vänder på matchen till 3-2. Sedan kommer även 4-2 och vägen för avancemang ligger vidöppen. Allt för spänningen så släpper FBC in en reducering till 4-3. Men man reder ut det och tar sig vidare. Nu väntar kvartsfinal i B slutspel på kvällen. Vi lämnar träkojan ute vid västra Frölunda och åker in till civilisationen igen.
 

 Det blir middag på en kebab och grillrestaurang vid Hedens grusplan. Sedan en promenad på 3 km ner till Lisebergshallen där nästa match äger rum.
 

Också denna hall en ny bekantskap för oss. Dessutom så fascinerad att när jag är ute och tar en nypa luft tror jag mig det ha snöat. Vilket senare visar sig att det är Lisebergs egen juldekoration och ingen snö som fallit. Typiskt mig. Men jag kan bara le åt det.
 
 
 Vid 20:00 startar kvartsfinalen i B slutspelet mellan Engelholm och Lerum. Engelholm tar kommandot och vill mer i inledningen, men 0-0 står sig fortsatt. Fram till 11:02 av matchen då FBC tar ledningen med 1-0. 2:39 senare kvitterar Lerum till 1-1. Det är lite skiftande spel och båda lagen skapar lägen men 1-1 står sig. Med 3 minuter kvar till paus så tar Engelholm på nytt ledningen och trycker in 2-1. Fler mål blir det inte i första.<br />I andra så behåller FBC tjejerna greppet. Man ökar dessutom på till 3-1 efter 4:38. Innan matchen är slut har Engelholm spikat slutresultatet till 4-1 och med detta så väntar B semifinal ute på Hisingen på onsdagmorgon klockan 08:00 mot tjeckiska Herbadent från Prag.
 

Vi hade planerat dans på casino cosmopol på trettonaftonskväll. Men när innebandyn är slut på tisdagen går vi en sväng på avenyn istället och handlar även lite smått och gott. Det blir även en fika på seven eleven. Efter det återvänder vi till hotellet för att hålla kväll. Min rumskamrat har lyckas ragga upp öronproppar för slippa höra mig snarka, stackaren. Med det får vi båda en skön natts sömn efter en intensiv dag.
 

Tyvärr lyckas vi försova oss på onsdagsmorgonen efter strul med väckareklockorna. Det blir sovmorgon istället för innebandy och tyvärr blev det förlust för Engelholm ,mot Herbadent med 5-4 efter straffar och 2-2 full tid. Att åka ut och förlora på straffslag är inte roligt och straffar känns alltid lite som ett lotteri. Man hade önskat att det avgjordes via en förlängning eller sudden Death istället. Det var lite snopet att både försova oss och sedan få reda på att laget hade förlorat på straffar.
 
Eftersom vi tog sov morgon så höll vi på att missa frukosten, men som väl var så hann vi med ännu en god frukostbuffé. Om än med kort varsel och mätta blev vi också. När vi ätit färdigt så packar vi ihopa och checkar ut medan vi placerar vårt bagage i hotellets bagagerum.
 
Vi går sedan dom knappa 2 km till Lisebergshallen för att se den sista innebandyn på Gothia cup 2016.
 
Efter det går vi och köper hockeybiljett till matchen Frölunda-Modo i Scandinavium. Det blir en kopp kaffe utanför Scandinavium innan vi bänkar oss på sektion M rad 14 plats 26 i närheten av Modoklacken och med 10 417 andra på plats (dock inte alla 10 000 på sektion M) i den klassiska arenan.
Matchen vinner Modo överraskande med 4-3 och på så vis kryper Modo närmare mitt eget favoritlag Rögle.
 
Så går vi ut i Göteborgskylan och -9 och ett litet snöfall. Vi tar spårvagnen tillbaka till hotellet för att hämta vårt bagage. Sedan fortsätter vi ner till Nordstan och centralen. Äter middag på Burger King innan bussen mot Skåne ska avgå 20:55. Vi säger hej då till Götet innan vi går ombord på swebus express.
 
Hemresan går relativt fort och vid 23:40 är vi framme i Skåne. Väl där så hämtas vi upp av den ena FBC coachen och får skjuts hem till dörren, då onsdagen övergått till torsdag.
 
 
En mysig tre dagars vistelse i Göteborg är över för denna gång. Man har fått träffa nya människor, besökt nya platser, sett en trevlig hockeymatch, besökt fem nya idrottshallar och ätit och druckit gott och verkligen mått och haft det bra.
 
 
 
Göteborgs fem i topp.
 
* 1 Mitt sällskap och dom fyra jag umgicks mest med under min vistelse.
* 2 Engelholms F15 lag både spelare och ledare och även övriga personer med FBC anknytning.
* 3 Middagen på pizza Hut och frukostbuffén tisdag och onsdag.
* 4 Personalen, rummen, hotellets läge och servicen på Scandic hotell bra även denna gång.
* 5 Lagom prisnivå och valuta för pengarna.
 

Ödesmatch och bottenstrid i hockeyn

Det börjar närma sig ödesmatch i Lindab Arena i Ängelholm. Rögle-Modo. Det skiljer fem poäng inför kvällens match, ett tag var det elva poäng.
 
Rögle har fyra raka förluster mot i sin tur, Frölunda, Färjestad, Luleå och Skellefteå och 4-17 i målskillnad. Modo har två segrar och två förluster och 10-8 i målskillnad. Spännande spännande.
 
Bäst form av dom fyra lagen längst ner har förnuvarande Karlskrona. Tre segrar av fyra och en målskillnad på 11-9 Lika illa som för Rögle har det varit för Malmö, som också har fyra raka förluster och 4-15 i målskillnad.
 
Örebro på tionde plats har seglat ifrån till och en marginal på xx poäng till dom fyra övriga lagen. Så att kunna nå en play in plats får anses som föga troligt.
Dom andra matcherna är Malmö-Färjestad och Örebro-Karlskrona imorgon fredag.
 
 
10 Örebro -4 54 poäng PLAY IN
11 Malmö -27 39 poäng
12 Rögle -30 39 poäng NYTT KONTRAKT
13 Modo -33 34 poäng KVALSPEL
14 Karlskrona -61 19 poäng
 
 
Vilka vindar blåser över stadens hockeylag ikväll vid 21:40?? 38 omgångar spelade efter kvällens match och 14 omgångar återstår. Vi hoppas på det bästa.

Helgens innebandy

Här kommer helgens innebandy för vecka 3. Vi börjar med fredagen.
 
I juniorallsvenskan hade Engelholm bortamatch mot Höllviken. Engelholm förlorade med 6-5 (1-0, 2-4, 3-1), efter att hemmalaget avgjort på straffslag med 11 sekunder kvar av matchen. I FBC svarade Linus Jönsson för tre mål.
 
Engelholm ligger på en femte plats med 15 poäng
 
 
I P16 Skåneserien spelade Engelholm borta mot Lund vit. Lund vann med 6-3. Lund ligger längre ner på en åttonde plats med 1 poäng.
 
 
På lördagen spelade både Engelholm F13 och F14 hemma. F14 mötte Perstorp/Bälinge och vann med 7-2 (. Engelholm toppar tabellen på 24 poäng.
 
F13 mötte Landskrona och förlorade med 2-3 (0-2, 2-0, 0-1) efter att Landskrona avgjort på ett snöpligt mål. Skotten gick på målvakten, via en förädiskk lobb och in i mål. Hemmalagets mål svarade Holly Hultman för. Engelholm innehar en fjärde plats med 28 poäng.
 
 
På söndagen var det derby mellan Engelholm svarta och Engelholm i P13 Skåneserien. Engelholm svarta vann med 11-2. I och med segern är FBC svarta kvar på en andra placering med 30 poäng. Engelholm ligger sexa med 12 poäng.
 
 
I F12 Skåneserien hade Engelholm hemmamatch mot Hofterup. Bortalaget vann med 2-5 (0-0, 1-2, 1-3) FBC tjejerna finns på en fjärde plats med 25 poäng.
 
 
I F15 Skåneserien så behövde bara Engelholm en period för att lägga grunden för seger. FBC vann med 6-0
(5-0, 1-0, 0-0). Engelholm är tvåa i serien på 13 poäng.
 
 
 
Nästa helg den 29-31/1 spelas följande matcher:
 
Fredagen
P13 D norra, Munka Ljungby-Engelholm 18;15.
Juniorallsvenskan Engelholm-Helsingborg 20:00 Kungsgårdshallen
 
 
Lördagen
P15 C norra, Engelholm-Lönsboda 13:00 Ängelholms idrottshall
P12 E norra, Hjärnarp-Engelholm svarta 11:30
P12 E norra, Willand-Engelholm vita 11:45
 
Söndagen
Herr/junior Malmhaug-Engelholm 16:00
P15 B div 1, Engelholm-Örkelljunga 14:30 Ängelholms idrottshall
F13 D Helsingborg-Engelholm 11:30
 
Besök gärna någon hall och se innebandy av bra klass. Fri entré. Välkomna

God fortsättning

Hej och god fortsättning. Då har vi 2016 här och en vecka har passerat av det nya året.
 
Vintern har nått Skåne efter inledande regn, dis och plusgrader. Idag ungefär nollgradigt efter ett par dagar med minusgrader. Rätt så vitt på marken, men det känns som det kommer töa bort i det närmaste.
 
Visioner för 2016 då?? Inte några direkt och inga nyårslöften. Hoppas alla får vara friska och ha hälsan i behåll. Visioner har jag för idrotten att fortsätta döma och även fortsätta spela med korpen. En dag i taget.
 
I elitserien inledde Rögle med att förlora mot Djurgården med 5-3. Ärligt talat så var Rögle totalt chanslösa och aldrig något snack om saken. Jag tror att Djurgårdens tuffa och fysiska spel passar Rögle väldigt illa. Rögle har väldigt svårt mot Djurgården och detta var sjätte raka förlusten dessa lag i mellan sedan 20 januari 2014 (Rögle vinst efter straffar) 0-5, 3-5, 2-4 och 1-2, 1-5 och 3-5 denna säsongen.
 
Men lite med Rögle handlar att förstå vad det handlar om. Smälla på, få upp tempo och skott på mål eller mata puckar på mål. Dom gånger man gör det så händer det saker också. Likaså med att inte vara för omständiga i powerplay utan ibland enkelt dra ett skott från blå linjen eller lägga den på mål med trafik framför kassen och sedan kunna få en retur på det eller vinna tillbaka pucken. Och så vara på hugget från början till slut och vara desperata.
 
Nu vann ju Modo dagen innan mot Frölunda borta. Jag var själv på plats i Scandinavium och såg matchen. Och samma kväll som Rögles match vann Malmö borta mot Örebro med 2-1 efter sudden. Nu är Malmö sex poäng ovanför Rögle och Modo sex poäng bakom Rögle.
Örebro ja, vad ska man säga? 3 av 4 förluster mot Rögle och 3 av 3 förluster mot Malmö. Vissa lag passar andra lag förbannat illa. Typ som Djurgården gör för Rögle. Men allt sådant kan förändras.
 
Kvällens insats måste jag ändå säga Pantern stod för då man besegrade Oskarshamn borta med hela 5-0.
 
Snart ny omgång av både allsvenskan och elitserien. Matchstart 16:00, 18:40 och daladerby Mora-Leksand 19:15.
 
Redan är en dryg vecka paserad av året. Idag 3 plusgrader och snö. Tiden går
 
 

Lite året som gick

Då är 2015 slut. Många minnen och höjdpunkter från året. Ett år som har gått relativt fort.
 
Min broder blev klar med sin kockutbildning på Lernia i Helsingborg.
 
Jag själv dömde cirka 30 matcher i fotboll. Matcherna innehöll sex straffsparkar, en 0-0 match, sju varningar och ett rött kort. Och jag dömde mitt första DM i innebandy i Lomma.
 
Året innehöll två jubileum, ett på 40 och ett på 65.
 
Resorna gick till Bornholm och Hasle, Rönne, Ystad och Oslo via kryssning. Bornholm i augusti och Oslo i september.
 
Rögle är tillbaka i elitserien, tillsammans med Malmö och Karlskrona. Engelholms vollybolldamer tog SM guld och Ängelholms FF höll sig kvar i superettan i fotboll efter ett tufft år både sportsligt och ekonomiskt. HIF blev åtta i allsvenskan.
 
Sverige kvalificerade sig för EM nästa år i Frankrike efter att ha blivit trea i gruppen och sedan slagit ut Danmark via play off med 2-1, 2-2 och totalt 4-3.
 
 
 
 
Måste nämna Rögle igen. Som jag befara så kom en reaktion efter 7-2 segern hemma mot Örebro. Det blev en svidande lusing mot Linköping borta med 7-2 och man kom ner på jorden. Bara för att sedan igår besegrade HV71 med 6-2 och ligger nu på plats 12 med 33 poäng, nio poäng före Modo på 24 poäng, Modo förlorade mot Luleå med 3-2 och Karlskrona ligger jumbo på 12 poäng. Före Rögle ligger Malmö på 34 som strafförlorade borta mot Frölunda med 3-2 och sju poäng mer än Rögle har Örebro (40) som också förlorade på straffar mot Linköping med 4-3.
 
I allsvenskan ligger nykomlingarna Pantern på nionde plats med 48 poäng. Pantern har två poäng upp till play off plats. Leksand innehar den sista åttonde platsen med 50 poäng. Den andra nykomlingen Sundsvall ligger sist på 24 poäng och den tredje nykomlingen Tingsryd är överraskande serieledare på 73, fyra poäng före AIK 69 som kvalade sig kvar i allsvenskan i våras. I idrott kan allt hända.
 
 
 
 
 
ÅRETS:
 
Hund: Casper.
Katt: Maja.
Lag, herr: Rögle BK avancerade till elitserien.
Lag dam: Engelholm VS SM guld volleyboll.
 
Domare: Mohammed Al-Hakim Köping. Ny komet som kan ha en lysande domareframtid.
Laganda: Korpen Ängelholm/Laholm.
 
Dryck: Piggelinare. Fruktsoda med piggelin, alkoholfri.
Hobby: Playmobil och lego.
 
Granne: P på bottenvåningen.
Resa: Bornholm och Oslo.
 
Nykomling för familjen: Vandrarföreningen för min moder.
Konsert: Julkonsert i Baråkra kyrka.
 
Boende: Stans vandrarhem.
Antiklimax: Ängelholms gillet. Regnade bort.
 
Bortaresa: Laholm med Korpen City A laget
Stabilaste: Mannen som lånar grannens cykel och lovar att vara rädd om den och låsa cykeln, men istället låser han cykelstället.
 
Mest svårfunna: Lägenhetshotellet i Ystad. Som vi leta och hade oss.
Ritare: Min broder som ritade på en Röglebiljett vi skulle använda. Men gick bra ändå och Rögle vann.
 
"Partner": Mattias Tjärnqvist som ställde upp som en partner/sällskap för en studenttjej på skolbalen.
Liga: Ängelska La ligan Korpenserien för Laholm/Ängelholm.
 
Fångst: Gädda på 6.5 kilo i Rönne å.
Bästa: Alla nära och kära.
 
Med detta så önskar jag ett Gott slut och ett Gott nytt år. Var rädda och sköt om er!
 
 
 
 
 

RSS 2.0