Helgens innebandy

Innebandy vecka 47

Lördag.

I P 13 norra serien så vann Engelholm svarta A borta mot Lönsboda med 9-4 (4-1, 3-2, 2-1). Hampus Johansson svarade för 4 mål och Gustav Andersson sköt 2 mål.

I samma serie så vann Engelholm P04 hemma mot Landskrona med 6-4.
Engelholm svarta A leder serien med 18 poäng och Engelholm P04 finns på en tredje plats med 12 poäng.

I F13 serien så vann Engelholm hemma mot Lomma med 10-2.
Engelholm finns på en tredje plats med 17 poäng.

I P12 serien vann Engelholm 05 borta mot Örkelljunga med 10-7.

I samma serie så vann Engelholm orange borta mot Helsingborg med 2-1.
Engelholm orange ligger femma på 7 poäng och Engelholm 05 ligger åtta med 6 poäng.

I F11 och lördagens poolspel och sammandrag så vann Engelholm mot Munka Ljungby med 5-2 i första matchen. I andra så vann Stanstad mot Munka Ljungby med 5-1 och i tredje så vann Stanstad mot Engelholm med 5-1.
Under sammandraget fick man bland annat se två suveräna målvaktsräddningar. Två fina benparader av högre klass. Och även några fina mål bland annat ett mål där bollen gick som ett snöre från back till forward och vidare till center som kan raka in bollen. Mycket snyggt.


Söndag.

I F16 serien så Engelholm hemma mot Örkelljunga med 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
Engelholms tjejerna ligger tvåa i serien med 15 poäng.

I F14 serien så vann Engelholm hemma mot Lönsboda med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0).
Engelholm finns på en fjärde plats med 10 poäng.

I F12 serien så spelade Engelholm oavgjort borta mot Åstorp/Kvidinge. Matchen slutade 3-3 (2-2, 1-0, 0-1). Elina Derwik svarade för två mål och Nelli Losell stod för två assist.
Engelholm återfinns på en andra plats med 10 poäng.

I P13 serien så mötte Engelholm svarta 1 Munka Ljungby hemma och vann med 6-3.
Engelholm svarta 1 finns på en sjätte plats med 7 poäng.


Svängig match mot Brynäs.

Det blev en ny förlust för Rögle mot Brynäs med 2-4. Brynäs tog ledningen efter en grov indianare av Bryan Lerg och Pathrik Westerholm efter 2:20 in i andra perioden. Men Bryan Lerg revanscherade sig när han efter 15:31 lirkade in 1-1. Skönt för honom. Med 32 sekunder kvar av mellanronden bombade Alen Bibic in 2-1 på ett saftigt slagskott. Rögle i medvind. Men säg den glädje som varar. 43 sekunder in i tredje perioden kvitterade Brynäs genom Nick Johnson i Brynäs enda powerplay i matchen. Rögles boxplay är ett riktigt sorgebarn med endast 74,65 i penalty killing. Man ligger på en tolfte plats i den statistiken. Bara Örebro och Leksand är sämre. Knappt 3 minuter senare så hade Brynäs vänt tillbaka och tog ledningen med 3-2 när Simon Bertilsson stötte in pucken i nät efter 3:28. Så fick Rögle jaga på nytt. Med drygt 2 minuter kvar av matchen så fick Rögle chansen till kvitteringen när Brynäs drabbade av ett lagstraff. Och Rögle tryckte på men istället för kvittering så kom 2-4 i tom kasse när Brynäs genom Jacob Blomqvist gjorde ett shorthanded goal (mål i numerärt underläge). Nästa match är på torsdag borta mot Växjö. Då nya viktiga poäng står på spel.

Domarebetyg utgår då jag inte sett matchen.

Rögle-Brynäs 2-4 0-0, 2-1, 0-3).
Publik 3842

Domare Morgan Johansson Ljungby och Wolmer Edqvist Grums.

Så här gick det i övriga matcher.

Fredag.
Karlskrona-Djurgården 3-7 och Luleå-HV71 2-3

Lördag.
HV71-Luleå 1-2 str, Färjestad-Växjö 1-3, Linköping-Frölunda 3-0 och Skellefteå-Örebro 5-4.

Elitserien toppas av Frölunda på 47 poäng. Tvåa är Brynäs på 41 och trea är HV71 på 39 poäng.
I botten ligger Rögle och Leksand på 18 respektive 14 poäng.


Hockeyallsvenskan
Timrå-Björklöven 4-2, Västervik-Modo 3-2, Pantern-Oskarshamn 2-3 SD, Karlskoga-Vita Hästen 0-1 SD och Västerås-Tingsryd 2-3 str

Lördag.
Almtuna-Södertälje 1-2 och AIK-Mora 4-1.

Hockeyallsvenskan toppas av Timrå på 44 poäng. Sedan följer tre lag på 41 poäng, Karlskoga, Västervik och Mora.
I botten ligger Modo och Södertälje med 26 och 24 poäng.


Rögle chanslöst mot Frölunda.

Det blev ny förlust för Rögle på torsdagskvällen när man mötte Frölunda hemma. Frölunda vann med 4-2 efter två mål av Carl Grundström, ett av ex Rögleiten Simon Hjalmarsson och ett av Mats Rosseli Olsen. Frölunda gjorde två mål på tio sekunder i tredje perioden och då var matchen slut. Daniel Widing reducerade visserligen till 2-4 med 8:05 kvar av matchen men Rögle kom inte närmare. Rögles första mål gjordes av Bryan Lerg i andra perioden. Både Lerg och Widing har gjort sju mål vardera.

Frölunda sköt dubbel så många skott som Rögle 34-17 och trots lite mer än två powerplay så mäktade inte Rögle med mer än 5 skott på två perioder. I tredje sköt man 12 men Frölunda visade sin klass men man kan ju fundera lite på om Grundström åkt på en tvåa för tripping på Timothy Liljegren istället för att göra 0-1. Sedan borde nog Oskar Dansk tagit 1-4 målet. Det är små marginaler inom hockeyn.


Rögle-Frölunda 2-4 (0-1, 1-1, 1-2).
Publik 3541 åskådare.

Rögles tre bästa och domarebetyg utgår då jag knappt sett något av matchen.

Nya tag och förhoppningsvis poäng mot Brynäs på lördag.


Övriga resultat.

Onsdag.
HV71-Karlskrona 2-0.
Torsdag.
Skellefteå-Leksand 4-1, Örebro-Färjestad 3-1, Malmö-Brynäs 2-1 och Växjö-Linköping 4-1.

Frölunda leder ligan på 47 poäng. Nio poäng före Brynäs och Malmö på 38.
Längst ner har vi Rögle på plats tolv och Djurgården och Leksand med 18 respektive 14 poäng.


Hockeyallsvenskan.

Onsdag.

AIK-Almtuna 5-6 SD, Björklöven-Karlskoga 0-6, Södertälje-Timrå 1-3 och Tingsryd-Mora 4-1.

Timrå leder serien på 41 poäng. Tvåa är Karlskoga på 40. Modo finns på en elfte plats med 26 poäng. I botten finns Västerås och Södertälje med 25 respektive 21 poäng.


Linköping slog Rögle.

Rögle mötte ikväll Linköping borta och gör två bra perioder men i tredje perioden gör LHC 3-0 och vinner matchen med 5-2.

Sebastian Karlsson gav Linköping ledningen med 1-0 efter 5:51. Men efter 14:21 så hade Rögle vänt matchen via två mål och tagit ledningen med 2-1 efter mål av Sebastian gånger två, Collberg och Wännström. Med 2:15 kvitterade LHC till 2-2 genom ex Rögleiten Jacob Lilja. Andra perioden blev mållös trots chanser på båda håll. 57 sekunder in i tredje perioden så gör Linköping 3-2 genom Kristian Näkyvy. Någon minut senare så borde Rögle ha fått ett straffslag då Mattias From är igenom men det blir två minuters powerplay. I detta pp så dräller Timothy Liljegren med pucken och Linköping kan öka på till 4-2 genom Sebastian Karlsson. Där avgörs förmodligen matchen. Och om inte så i alla fall när Mathis Olimb sätter en ful crosschecking i käken på Dominik Granak och Rögle får 5 minuters powerplay och trots att man radar upp chanser så gör inte Rögle mål i pp trots 7 minuters powerplay. Istället åker Kevin Marshall ut 2 minuter för slashing och på den så behöver Linköping bara 15 sekunder innan Andrew Gordon sprätter in 5-2 som blir slutresultatet. Rögle ger bort ännu en match och i och med att både Djurgården och Leksand vann så är det tight på nedre halvan. Dessutom förlorade Skellefteå och Örebro också.

Linköping-Rögle 5-2 (2-2, 0-0, 3-0).
Publik 4698 åskådare

Domare Mikael Andersson Mariefred och Markus Linde Kungälv +++


+++ Sebastian Wännström
++ Daniel Widing
+ Lars Volden


Övriga resultat.

Frölunda-Malmö 2-1 str, Djurgården-Luleå 3-2 str, Brynäs-Örebro 4-3 SD, Färjestad-Skellefteå 5-3 och Leksand-Växjö 3-1.

Frölunda toppar tabellen på 44 poäng. Tvåa är Brynäs på 38 poäng.
Rögle allt jämnt tolva med 18 poäng och i botten finns Djurgården på 16 och Leksand på 14 poäng.


Hockeyallsvenskan.

Söndag.

Pantern-Västervik 2-3 SD

Måndag.

Vita Hästen-Modo 3-6

Tisdag.
Oskarshamn-Västerås 3-4

Västervik toppar allsvenskan med 38 poäng och bättre målskillnad än Timrå.


Veckorna som gått

Det är i slutet av november. Vi har passerat hallowen och alla helgons helg. Vi var på kyrkogårdarna och heliga korsets kapell. På alla helgons afton tillaga jag glacé au four som åts med god aptit.

Vi börjar närma oss advent med allt vad det innebär. Helgen var ledig den första på ett bra tag. Det blev shopping på Väla och julmarknad i Hembygdsparken. Jag passade även på att träna igår och det blev inomhusfotboll i Rönnehallen.

Helgen innan var också relativt lugn men hade en dömning i innebandy och en fotbollsmatch i strålande väder.


På lördagskvällen hade vi medlemskväll med föreningen och var i Helsingborg och spelade bowling och sedan åt en god tre rätters på Scandlines färjorna.

Vad har hänt i övrigt. Jag läser lite böcker och ser en del på TV. Jag har läst ut ännu en Björn Hellberg deckare. Boken hette Den grå och är en kriminalberättelse om djävulen och satanister. Den grå är en kusligt förtätad thriller om ond bråd död och mörka krafter som tycks höra det ockulta till.

För Sten Wall blir fallet med Den grå en svår prövning när han brutalt påminns om ondskans existens.

Det är inte bara idrott jag ser på TV. Jag har börjat följa den danska serien Dicte på TV4. Danskarna är duktiga på producera bra tv serier. Även veckans brott brukar jag se dom flesta avsnitt av och jag gillar också den brittiska serien Karl för sin kilt.

I USA valdes Donald Trump till ny president och detta valet följde jag rätt mycket. I Sverige har några politiker fått kicken sedan dom uttalat sig korkat och nedsättande om en minister. Igår kom en ursäkt från en av dom inblandade och det var väl det minsta vederbörande kunde göra. Hur man tänkte och agerade i det läget fattar jag inte. Även om jag själv har lätt för att slinta med tungan. Och så läser man att Bert Karlsson kan göra politisk comeback. Har han blivit inspirerad av Trump i USA månne??


Men det finns också hopp i vårt land. I lördags så fick kommentatorn på cemore Lena Sundqvist värme och även lite kärlek via en banderoll innan matchen Växjö-Skellefteå med texten (inte ordagrant) "fortsätt kämpa och kommentera Lena du gör ett bra jobb" Själv är jag inte överförtjust i Växjö och deras fans men det är en annan historia. Men det fansen gjorde mot henne värmde gott i själen och var en väldig fin gest.En annan sak som värmde min själ var måndagen för två veckor sedan då jag var på stan. Vid Ica supermarket satt en av stans tiggare. Först kommer en dam ut med en bulle och the och sedan kommer ytterligare två damer och bjuder den här tiggaren på bananer. Som sagt det finns hopp i vårt samhälle.

Idag har jag varit och pluggat och kört. Ikväll tänkte jag följa fotbollsgalan på TV. Ska bli spännande och se vem som blir prisade.


Helgens innebandy.

Här kommer siffrorna och annat från helgens innebandy 18-20/11.

Fredag.

I juniorallsvenskan så mötte Engelholm Höllviken borta. Tyvärr blev det förlust med 1-13 (0-4, 1-5, 0-4. FBC juniorerna på en åttonde plats utan poäng efter 5 omgångar.

I P13 norra serien så tog Engelholm P04 en storseger över VV84 med 18-1. Engelholm P04 finns på en tredje plats med 9 poäng.

Lördag.

I P13 norra serien möttes Engelholm svarta A och Engelholm svarta 1 i ett derby. Engelholm svarta A vann med 2-1.
Engelholm svarta A leder serien på 15 poäng och Engelholm svarta 1 finns som sjua med 3 poäng.

I F13 serien så besegrade Engelholm Lund borta med 3-2 (2-0, 0-0, 1-2).
Engelholm finns på en tredje plats med 14 poäng.

I P14 serien så mötte Engelholm Höllviken hemma och förlorade med 1-13
Engelholm på en elfte plats med 0 poäng.

I P13 sydvästra serien så förlorade Engelholm borta mot Lomma med 1-3.
Engelholm på en femte plats med 9 inspelade poäng.

I P12 serien så förlorade Engelholm orange borta mot Perstorp/Bälinge med 1-6.
Engelholm på är sexa med 4 poäng.


Söndag.

I F12 serien så förlorade Engelholm hemma mot Hofterup med 0-5.
Engelholms F12 tjejer leder trots allt serien på 9 poäng. Tre segrar och en förlust.

I P13 norra serien så mötte Engelholm svarta 1 Helsingborg borta och matchen slutade 3-3.
Engelholm svarta 1 är sjua i tabellen med fyra poäng.

I P12 serien så möttes Engelholm 05 och Munka Ljungby i ett derby. Det blev väldigt målrikt och Munka vann med 15-8.
Engelholm på en åttonde plats med 3 poäng.

I herr juniorserien 18 så spelade Engelholm borta mot Stanstad och vann med 5-1 (1-0, 1-1, 3-0).
Engelholms juniorerna är fyra i tabellen med 6 poäng.


Grattis Halmstad BK.

Det blev nattsvart för Helsingborgs IF. HIF åkte idag ur allsvenskan efter att ha förlorat med 1-2 hemma mot Halmstad. Matchen är en jämn historia och Helsingborg uppträder nervöst. Halmstad uppträder en aning stabilare. Men 0-0 räckte för HIF. I minut 82 tog Helsingborg ledningen genom Jordan Larsson efter Ralani Surprises förarbete. Målet är nästan helt och hållet Ralanis även om det är Jordan som gör målet. I matchminut 87 kvitterar Halmstad på en rätt dömd straff genom Marcus Mathisen. Mathisen fullbordar lagets vändning när han i 90 minuten skjuter 1-2. I det läget behövde HIF göra två mål. Men det blir inte fler mål och HIF:s mardrömsäsong slutar i superettan. Man skänker nästan sin allsvenska plats till Halmstad både genom att sluta spela i torsdags när man gjorde 1-0 och även idag. För när man får 1-0 då ska det vara stängt, men istället tillåts HBK göra två mål. Men man ska inte ta ifrån Halmstad något av prestationen. Halmstad som är tillbaka i allsvenskan efter bara en säsong i superettan. Grattis Halmstad!!

Helsingborg-Halmstad 1-2 (0-0).
Målen 1-0 Jordan Larsson (82), 1-1 Marcus Mathisen (str 87) och 1-2 Marcus Mathisen (90).

Domare Stefan Johannesson Täby, Fredrik Nilsson Svalöv, Mehmet Culum Arlöv och Andreas Ekberg Bjärred +++

Publik 11 074.


Som avslutning måste jag bara nämna detta. Vilken allsvenska det blir. Malmö, AIK, Norrköping, Göteborg, Elfsborg, Kalmar, Örebro, Djurgården, Östersund, Häcken, Hammarby, Jönköping, Sundsvall, Sirius, Athletic U och Halmstad.

Och superettan kan bli intressant med Helsingborg, Gefle, Falkenberg, Dalkurd, Varberg, Åtvidaberg, Trelleborg, Gais, Örgryte, Frej/Täby, Degerfors, Värnamo, Syrianska, Öster, Brommapojkarna och Norrby.

Det kan bli spännande att följa. Mot nya mål och mot nya tider i fotboll Sverige.


Rögle besegrade Färjestad.

Senast Rögle besegrade Färjestad var den 20 september 2012. På lördagen hände det igen efter sju raka förluster mot Färjestad. Rögle vann med 5-3 efter att på knappa 10 minuter i första perioden gjort 3-0 efter mål av Ludvig Rensfeldt, Daniel Widing och Cristopher Liljewall.

I andra perioden var inte lika bra och inga utvisningar i första perioden byttes till tre onödiga tvåor. Färjestad reducerade både till 3-1 och 3-2 genom Markus Nilsson och Johan Ryno. Lättnade var enorm när Daniel Widing med visiret nästan nickade in 4-2 i powerplay på Timothy Liljegrens skott. Men trots dessa boxplay så är det starkt att Rögle reder ut det hela och inte låter FBK kvittera. Med 16 sekunder kvar av period 3 så reducerar Färjestad igen och gör 4-3 genom Joakim Nygård. Med knappt två sekunder kvar så vispade Daniel Widing in sitt tredje mål och hattrick och avgörande 5-3 och Rögle kunde ta tre blytunga poäng. Jack Connolly hade 0+3, Sebastian Wännström hade 0+2, Ludvig Rensfeldt hade 1+2 och på backsidan svarade Kevin Marshall för 0+2 och en stabil insats. En som också var bra var målvakt Lars Volden med sina 91,18 i räddningsprocent.


Rögle-Färjestad 5-3 (3-0, 0-2, 2-1).
Publik 3648 åskådare.

Domare Mikael Andersson Mariefred och Linus Öhlund Älvsbyn +++


+++ Daniel Widing. Tre mål och gör ett hästjobb för laget.
++ Lars Volden. Bra målvaktspel och räddningen i slutet på första perioden var både matchavgörande och höll hög klass.
+ Jack Connolly. Driver laget, vinner osannolikt många teckningar och är delaktig i tre av målen.


Eftersom Djurgården slog Malmö efter straffar med 1-0 och Leksand besegrade Karlskrona med 2-0, så var det behövligt med tre Rögle poäng. Dessutom minskade gapet uppåt till Örebro, Skellefteå och Linköping, då dessa lag förlorade.

Resultat.

Lördag.
Luleå-Örebro 2-0, Växjö-Skellefteå 4-0, Malmö-Djurgården 0-1 str, Karlskrona-Leksand 0-2 och Frölunda-HV71 2-1.

Fredag.
Leksand-Karlskrona 0-1 och Brynäs-Linköping 4-1.

Frölunda toppar tabellen på 42 poäng. Brynäs och Karlskrona är tvåa och trea med 36 poäng vardera och sedan Malmö på 34 poäng. Efter det följer Växjö och Färjestad båda på 32. På play in plats (7-10) har vi HV71 31, Luleå 29, Linköping 28 och Skellefteå på 27 poäng. Elva är Örebro på 24 poäng. Rögle finns kvar på en tolfte plats med 18 poäng. Har Djurgården och Leksand bakom sig med 16 respektive 11 poäng.


I hockeyallsvenskan så toppar Timrå på 38 poäng trots förlust hemma mot AIK med 2-4. Samma poäng 38 har Mora som är tvåa. Trea är Karlskoga på 37 poäng. Modo finns på en elfte plats med 26 poäng och i botten ligger Vita Hästen och Södertälje med 22 och 21 poäng.

Resultat.
Fredag.
Västerås-Pantern 4-3 str, Almtuna-Tingsryd 2-0, Modo-Björklöven 4-3 str, Mora-Oskarshamn 4-2 och Västervik-Vita Hästen 0-1 str.

Lördag.
Karlskoga-Södertälje 4-3 SD och Timrå-AIK 2-4.


Till sist. Några saker. Det matchstraff som drabbar Joe Piskula i Leksand i fredags mot Karlskrona var utan tvekan det mest horribla matchstraff denna säsong. Och när vi ändå är inne på Leksand och Karlskrona så den slashingen/spearingen Marcus Paulsson delar ut på Leksand var riktigt ful och det är en hämndaktion och jag hoppas han får minst tre matchers avstängning.

Tre matcher i dom två högsta serierna har slutat 0-0 full tid. Förr några år sedan lyfte man på ögonbrynen efter ett sådant resultat. Idag är det vanligare och mer ja ha.....


Oavgjort i första kvalmatchen.

Helsingborg fick med sig 1-1 i första kvalmatchen för att hålla sig kvar i allsvenskan. Matchen var i första halvlek ganska jämn men Halmstad hade några fler lägen till mål. HIF hade en boll på mållinjen efter Johan Mårtenssons skott men HBK back står rätt placerad och räddar. I andra halvlek så tar Helsingborg över mer och mer och dominerar matchen. När klockan tickat upp på 74 minuter så bombar vänsterbacken Adam Eriksson in 0-1 med ett skott utifrån och bollen sitter otagbart för Halmstad målvakten Stojan Lucic. Tre minuter senare så får HBK backen Adnan Kojic sitt andra gula kort och blir utvisad. Det första fick han efter helt onödigt saboterat ett snabbt HIF inkast i minut Men med en man mer börjar Helsingborg att fegspela och Halmstad ser sin chans att chansa och försöka lyfta laget. Och i minut 85 kommer kvitteringen genom ett självmål av Frederik Helstrup som oturligt styr bollen i eget mål. Och goda 1-0 förbyttes till mindre goda men ändå godkända 1-1 inför söndagens retur på Olympia.

Halmstad-Helsingborg 1-1 (0-0).
Målen. 0-1 Adam Eriksson (74) 1-1 självmål (85).
Publik 6104 åskådare.

Domare Jonas Eriksson Sigtuna, Mathias Klasenius Örebro, Daniel Wärnmark Knivsta och Kaspar Sjöberg Malmö ++++

HIF:s topp tre.
+++ Anton Wede mittfältare
++ Adam Eriksson back/Jordan Larsson anfallare
+ Matt Pyzdrowski målvakt


Returen spelas på Olympia i Helsingborg med avspark klockan 13:30.
Matchen kommer att dömas av Stefan Johannesson Täby, Fredrik Nilsson Svalöv, Mehmet Culum Arlöv och Andreas Ekberg Bjärred.

7458 biljetter är sålda till matchen. Matchen sänds också i TV12 och cemore fotboll HD.


Förlust mot Luleå.

Så är Rögle där igen. I förlustsviten igen. Fyra raka förluster och inte nog med det utan Patrik Cehlin blev skadad då han fick en hjärnskakning efter en kollission innan han trycker in 2-4 pucken. Luleå vann med 5-3 och tog sin andra raka seger.

I kvällens match var det en del om inte mycket som inte var bra. Passningsspelet är svagt, första passen sitter inte som den ska och passningen var i regel väldigt otimad. Laget anfaller inte heller speciellt synkat och powerplayspelet sviktar något så fruktansvärt. Två skott på mål på fyra PP är inte speciellt bra. Och ikvällens match sviktade också målvakt Oskar Dansk. Som nog skulle haft ett par av målen och höll på bjuda på en riktig tavla. Tyvärr med Rögle är det mycket snack men inget händer. Eldebrink i spetsen gör vad han kan men lyssnar spelarna?? Domarna var också ett sorgligt kapitel ikväll. Avblåsningar i parti och minut, felaktig icing och missar flera grova saker. Crosscheckingen på Daniel Sylwander innan offside målet till 1-3, knätacklingen på Sebastian Wännström (blev förvisso en tvåa), fasthållningen/hakningen på Christopher Liljewalls friläge men även en slew footing från en Röglespelare. Uppfattade dock inte vem det var och på vem. Domarna silar mygg och sväljer kameler. Någonstans så önskar man att förbundet kunde granska domarna också. Det svajar betänkligt. Och andra sidan så får man dom domare man Och när vi ändå är inne på kritik. Endast 3226 åskådare i Lindab Arena. Inte bra. Förvisso spelade Helsingborg kvalmatch borta mot Halmstad så den kvalmatchen tog nog något hundratal. Rögle får jobba med att locka tillbaka publiken till Lindab Arena.

Luleå gjorde 0-1 genom Bill Sweat, 1-1 gjorde Daniel Widing, 1-2 av Brendan Mikkelson i andra perioden. I tredje sköt Pontus Själin 1-3 och Christian Jaros 1-4 i powerplay innan Rögle och Patrik Cehlin reducerade till 2-4. Sedan styrde Petter Emanuelsson in 2-5 och så avslutade Kevin Marshall med att göra 3-5 i boxplay och sitt första mål i Rögledressen med två sekunder kvar.
På lördag är det ny match då mot Färjestad.


Rögle-Luleå 3-5 (0-0, 1-2, 2-2).
Publik 3226

Domare Mikael Nord Arboga och Mikael Sjöqvist Karlstad +


+++ Patrik Cehlin
++ Felix Schutz
+ Daniel Sylwander


Övriga resultat.
Örebro-Djurgården 3-0, Växjö-Malmö 2-1, Färjestad-Frölunda 4-3 SD, Skellefteå-HV71 1-0 SD och Linköping-Brynäs 2-1.

Frölunda leder elitserien på 39 poäng. Sedan följer tre lag på 33 poäng. Brynäs, Malmö och Karlskrona. Rögle finns kvar på en tolfte plats med 15 poäng. Under dom finns Djurgården och Leksand med 14 och 8 poäng.


Djurgården närmare Rögle och Karlskronas tredje raka förlust.

Djurgården besegrade Skellefteå med 4-2 och Linköping besegrade Leksand med 6-1. Det var händelserna i nedre delen. Längre upp så besegrade Brynäs Karlskrona borta med 2-1 och är ny serietvåa. Frölunda toppar elitserien.

Övriga resultat.
Frölunda-Örebro 5-0, Luleå-Växjö 4-2 och HV71-Färjestad 3-1.


I hockeyallsvenskan så är Timrå nya serieledare efter 2-1 seger borta mot Tingsryd. Modo förlorade igen. Denna gång mot Södertälje borta med 3-6 och AIK bröt förlustsvit genom seger 5-2 hemma mot Karlskoga.

Övriga resultat.
Måndag.
Tingsryd-Timrå 1-2 och Modo-Oskarshamn 1-2 str.

Tisdag.
Västerås-Västervik 1-4.

Onsdag.
Pantern-Mora 0-1, Oskarshamn-Almtuna 3-7 och Björklöven-Vita Hästen 6-2.

Timrå i topp med 38 poäng. Tvåa är Karlskoga med 35. Modo är på tionde plats med 24 poäng. Längst ner har vi tre lag med 20 poäng. Västerås, Vita Hästen och Södertälje.

Ny omgång i HA på fredag.


Fotbollskval

Mer kvalfotboll nu. På onsdagskvällen så besegrade Syrianska Vasalund med 3-1 efter mål av Mete, Arquin och Akintioye i minuterna 31, 42 och 73. Med nio minuter kvar reducerade Vasalund till 3-1 genom Kabran. Men Syrianska kvar i superettan med totalt 5-1.


Kvalet till damernas elitetta slutade så här.
Assi-Bollstanäs 0-0, 2-1 och totalt 2-1.
Jitex-Västerås 1-2, 1-3 och totalt 2-5.
Glimåkra-Böljan 0-1, 1-2 och totalt 1-3.
Assi, Västerås och Böljan till elitettan.

På tal om det. Laget Assi är en sammanslagning av Karlsborg och Risön från Risögrund i Norrbotten.
Bollstanäs kommer från Stor Stockholm.
Jitex är från Mölndal och IF Böljan kommer från Falkenberg.
Glimåkra och Västerås säger sig själv var dom kommer ifrån.

I kvalet till division 1 där Luleå höll sig kvar efter att ha besegrat Karlsberg i kvalet. Karlsberg kommer från Stockholm och Vasastan och Kungsholmen för vara mer exakt.

I kvalet till superettan så kvalade dom båda Södertälje lagen Assyriska och Syrianska. Assyriska mot Norrby från Borås och Syrianska mot Vasalund från Solna.


I tisdags besegrade Sverige Ungern borta i en vänskapslandskamp med 2-0 efter mål av debutanten Sam Larsson och Isaac Kiese Thelin. Därmed är det färdigspelat för blågult detta året.


Idag torsdag spelas den första kvalmatchen mellan Halmstad och Helsingborg på Örjans Vall i Halmstad. Av dom senaste åtta årens kval i nuvarande form, mellan superettanlaget och det allsvenska så har det allsvenska laget lyckats vinna sex av dom kvalen. 2012 gick Halmstad upp i allsvenskan efter 3-0 och 3-4 mot Sundsvall. Totalt 6-4. Och så 2008 då Brommapojkarna tog sig upp via 0-0 och 1-1 (mål på bortaplan) mot Ljungskile. 2007 utökades allsvenskan till 16 lag och det året direktuppflyttades tre lag och det sista i allsvenskan degraderades. Inget kval detta året.

2006 tog sig Brommapojkarna upp via kval och 2005 gjorde Gais samma sak. Övriga år så har det allsvenska laget fixat kvalet.

Spännande.....


Derbyförlust igen.

Rögle förlorade även säsongens andra Skånederby mot Malmö med 1-2. Det stod 0-0 tills 10:40 in i tredje perioden då Johan Ivarsson sköt 1-0, ett skott som den annars stabilt spelande målvakten Oskar Dansk förmodligen inte såg. På slutet plockade Rögle ut målvakten vilket innebar att 2-0 kom i tom bur, som ett brev på posten. Med 8 sekunder kvar av matchen pricksköt Rögles bästa spelare Patrik Cehlin in reduceringen men Rögle kom inte närmare.

Nu är frågan den. Vad har hänt med Daniel Widing?? Sebastian Wännström?? Bryan Lerg?? Felix Schultz?? Jack Connolly?? Det händer för närvarande lika mycket om dom som en odragen Moraklocka. Den enda som det händer något omkring är Patrik Cehlin men han är lika övergiven som centrum i stan en lördagmorgon klockan 05:00. Men i och för sig. Rögle gör en bra match, men mycket av det som är bra det är defensivt. Offensivt ska det kladdas och helst dra någon extra gubbe istället för pang på. Och så ska vi inte tala om detta med att dumpa puck. Totalt meningslöst och ingen tanke bakom det.

Jag ska inte klaga på domarna men helt ärligt så hade dom ingen bra kväll och frågan var om dom som det så fint heter var påkopplade?? Men samtidigt så var inte Rögle det heller vid deras egentliga enda powerplay utan det slängdes mest bort och så var den chansen borta.

Annars något annat positivt? Jo man klarade tre boxplay och man drog inte på sig några klumpiga utvisningar och Oskar Dansk räddade ett straffslag. Och att jag fick bytat glödlampa i köket i pausen. Men tyvärr är hedersamma förluster också förluster.

Malmö-Rögle 2-1 (0-0, 0-0, 2-1).
Publik 10 628.

Domare Pehr Claesson Alvesta och Marcus Linde Kungälv +

Rögles tre bästa.
+++ Patrik Cehlin. Utan konkurrens. Kämpade och slet och drog verkligen tåget så att säga.
++ Oskar Dansk. Räddade 25 av 26 skott och räddade ett straffslag. Stabil.
+ Alen Bibic. Rejäl och visade enorm vilja. Bästa back.


Malmö finns på en andra plats med 33 poäng och Rögle på tolfte plats med 15 poäng.
Övriga sex matcher på tisdag.

Hockeyallsvenskan.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 borta mot Modo med sekunder kvar och kunde sedan vinna på straffar, 2-1.
Samma siffror 1-2 blev det mellan Tingsryd och Timrå sedan Timrå kunde avgöra i spel 5-3 med 1:10 kvar av matchen. Detta var Tingsryds femte raka förlust.

Timrå nu i serietopp med 38 poäng.

På tisdagen spelas det ytterligare en match.


Förlust igen mot Skellefteå.

Rögle förlorade även andra matchen på två dagar mot Skellefteå. Denna gång med 1-4 efter att Jimmie Ericsson svarat för två mål för hemmalaget. Övriga två gjordes av Axel Holmström och Henrik Hetta. Rögles mål gjordes av Cade Fairchild.

Det blev en het match med mycket känslor. På nytt var Rögle en aning odisciplinerade och drog på sig 9 två minutare. Trots detta så släppte Rögle endast in ett i boxplay (i spel 3-5). I mål stod Oskar Dansk som hade en räddningsprocent på 90,24 och mottar 37 av 41 skott. Skotten vann Skellefteå med 41-22.

Rögle har nu spelat fyra back to back möte denna säsong och det har slutat med fyra förluster och en målskillnad på 4-15. Det gäller att ta nya tag för Rögle. Redan idag måndag väntar derby mot Malmö borta. Jag kan nämna det att av dom fem lagen som ligger omkring Rögle, Örebro, Linköping, Djurgården och Leksand så har Rögle plockat 12 av 15 poäng.

Skellefteå-Rögle 4-1 (1-0, 2-1, 1-0).
Publik 4304

Domare Linus Öhlund Älvsbyn och Mikael Linde Kungälv.

Övriga resultat.

Leksand-Luleå 4-0, Färjestad-Malmö 1-0 SD, Karlskrona-Frölunda 0-3, Växjö-HV71 3-4 str, Brynäs-Djurgården 4-0 och Örebro-Linköping 3-4 SD.

Toppar tabellen gör Frölunda på 34 poäng och tvåa är Karlskrona på 33 poäng.
Rögle är tolva på 15 poäng. Längst ner i botten har vi Djurgården och Leksand på 11 respektive 8 poäng.


Hockeyallsvenskan.

Lördag.
Almtuna-Pantern 0-4, Mora-Västerås 0-2 och Oskarshamn-Timrå 5-2.

Karlskoga leder allsvenskan på bättre målskillnad än tvåan Timrå, båda med 35 poäng.
Modo finns på en tionde plats med 23 poäng och nere i botten ligger Vita Hästen och Södertälje med 20 och 17 poäng.


Kvalfotboll

På fredagen förlorade Sverige med 1-2 borta mot Frankrike i VM kvalet. Sverige svarade för en bra insats trots allt och ledde med 1-0 efter frisparksmål av Emil Forsberg i den 55 minuten. Men på sju minuter vände fransmännen på steken och gick från 0-1 till 2-1 genom mål av Pogba och Payet. Frågan är om inte Frankrikes 2-1 mål är offside och domaren kunde även valt att blåsa för frispark när Robin Olsen tacklades före målet. Det ser dråpligt ut när Olsen tappar bollen och sedan gör hemmanationen mål.

Nederländerna vann med 3-1 borta mot Luxemburg på söndagen.

Sverige är nu trea i gruppen på 7 poäng på sämre målskillnad än tvåan Nederländerna också 7 poäng. Frankrike toppar med 10 poäng.


I kvalet till division 1 så slog Rosengård ut Trollhättan efter att ha vunnit båda matcherna med 2-1 och 4-2 totalt.

I den andra matchen så vann Luleå mot Karlsberg med 2-0 och totalt 4-2. Första matchen avgjordes mitt i natten mellan onsdag och torsdag.


I kvalet till superettan så vann Norrby första matchen mot Assyriska med 2-0. Målen gjordes av Krasnici och Savolainen i minuterna 70 och 79.

I returen i Södertälje så blev det 2-2 efter två mål av Yarsuvat i matchminut 11 och 57 och hemmalagets gjordes av Genc och Strand i minut 49 och 88. Därmed är Norrby klara för superettan nästa år medan Assyriska för ta nya tag i division 1.


I den andra kvalmatchen mellan Syrianska och Vasalund så blev match 1 uppskjuten tills på söndagen och då vann Syrianska med 2-0. Målen svarade Mete för i dom 25 och 63 minuterna. Returen spelas i Södertälje på onsdag den 16 november klockan 19:00.


Helgens innebandy

Helgens innebandy vecka 45.

Fredag.

I F16 serien så förlorade Engelholm hemma mot Skurup med 1-2 (1-1, 0-1, 0-0). Engelholms tjejerna toppar ändå tabellen med 12 poäng.

Lördag.

I P13 sydvästra serien så mötte Engelholm vita Lund hemma och vann med 8-0.
Engelholm vita är fyra i serien med 9 poäng.

I P13 norra serien så blev det en jämn match mellan Engelholm svarta 1 och Osby. Men det var bortalaget som drog det längsta halmstrået och vann med 6-5 (3-2, 2-2, 1-1).
Engelholm svarta 1 ligger på en sjunde plats med 3 poäng och Engelholm P04 är på en fjärde plats med 6 poäng.

I P14 serien så förlorade Engelholm mot Munka Ljungby borta med 3-14 (1-7, 2-3, 0-4).
Engelholm finns på en elfte plats utan poäng.

I F12 serien så vann Engelholm borta mot Näset/Höllviken med 5-1.
Engelholm leder serien på 9 poäng.Söndag.

I F14 serien så förlorade Engelholm hemma mot Stanstad med 2-5 (0-0, 1-4, 1-1).
Engelholms F14 lag är på en fjärde plats med 7 poäng.


I juniorallsvenskan damer så mötte Engelholm Stanstad och tyvärr förlorade FBC med 1-8 (0-3, 0-1, 1-4). Engelholm finns på en femte plats med 3 poäng.

I herrjunior serien så föll Engelholm hemma mot Willand med 2-9 (0-2, 1-4, 1-3).
Engelholms juniorerna är på en fjärde plats i tabellen med 6 poäng.


I P13 norra serien så besegrade Engelholm svarta A Munka Ljungby borta med 9-4.
Engelholm svarta A leder serien på 12 poäng.


I P12 serien så förlorade Engelholm mot Åstorp/Kvidinge med 0-4.
I samma serie så förlorade Engelholm 05 en målrik match mot Helsingborg med 12-8. Engelholms 05 lag finns på en åttonde plats med 5 poäng och Engelholm orange ligger på en femte plats med 4 poäng.


Förlust i omstarten.

Rögles segersvit på tre raka segrar bröts när man förlorade mot Skellefteå hemma på fredagskvällen med 0-3. Rögle gjorde en blek match och var en aning ineffektiva. Dessutom återgick man i lite gamla synder med onödiga och klumpiga utvisningar som dom 6 minuternas boxplay i första perioden visade med ett lagstraff, en puck out och en knätackling. Rögle hade 5 powerplay utan att näta och Skellefteås seger var rättvis.

0-1 gjorde Jesper Olofsson efter 8:33 och 0-2 gjorde Joacim Lindström efter 10:29 i period 1. I andra perioden sköt även Olofsson 0-3 efter 10:34 efter en bjudning från Rögleback. Och fler mål blev det inte. Idag lördag väntar nytt möte lagen i mellan i ett så kallat back to back möte.


Rögle-Skellefteå 0-3 (0-2, 0-1, 0-0).
Publik 3511

Domare Perh Claesson Alvesta och Morgan Johansson Ljungby.


Övriga resultat.
Torsdag. Örebro-Karlskrona 1-0 str, Luleå-Malmö 0-5, Djurgården-Frölunda 4-2, Leksand-Brynäs 1-4 och Linköping-Färjestad 1-2 str.

Fredag.
HV71-Växjö 2-4.

Karlskrona toppar tabellen med 33 poäng och tvåa är Frölunda med 31 poäng.
Rögle är tolva med 15 poäng. I botten finns Djurgården och Leksand med 11 och 5 poäng.


Hockeyallsvenskan.

Modo vann för tredje matchen i rad när man besegrade AIK efter straffar med 4-3. Samtidigt var det tredje raka förlusten för AIK. Även för Tingsryd går det knackigt med fyra raka förluster. Nu senast mot Karlskoga med 3-6. Det går bättre för Karlskoga som toppar hockeyallsvenskan efter sex segrar på sju matcher. Timrå är tvåa i tabellen via två segrar och samma poäng som Karlskoga på 35 poäng.
I botten återfinns Vita Hästen på 20 och Södertälje på 17 poäng.

Tisdag.
Oskarshamn-Karlskoga 3-4 str.

Onsdag.
Västerås-Almtuna 4-2, Södertälje-Björklöven 0-3, Mora-Västervik 3-1 och Pantern-Timrå 1-2 str.

Torsdag.
Karlskoga-Tingsryd 6-3.

Fredag.
Modo-AIK 3-4 str, Vita Hästen-Södertälje 5-3 och Västervik-Björklöven 3-2.

Nya matcher idag i dom två högsta serierna.


Hockeyallsvenskan

Elitserien har landslagsuppehåll men hockeyallsvenskan har haft fem speldagar i veckan.
Västervik åkte på sin femte raka förlust när man förlorade borta mot Almtuna med 2-5 men lyckades sedan bryta förlustsviten när man besegrade Södertälje på fredagen med 2-0.

Björklöven tog sin andra och tredje raka seger tack vare två uddamålssegrar mot Tingsryd på bortais med 4-3 borta och AIK hemma med 3-2 i veckan.

Tingsryd har nu förlorat tre matcher och AIK har förlorat två raka matcher (hemma/borta) i veckan.

Måndag.
Modo-Västerås 1-0 och Vita Hästen-Pantern 2-3

Tisdag.
Tingsryd-Björklöven 3-4

Onsdag.
AIK-Södertälje 1-3, Almtuna-Västervik 5-2, Oskarshamn-Vita Hästen 3-1 och Västerås-Karlskoga 5-2.

Fredag.
Almtuna-Mora 1-2, Karlskoga-Pantern 3-0, Björklöven-AIK 3-2, Vita Hästen-Tingsryd 6-3 och Södertälje-Västervik 2-0.

Måndag.
Timrå-Västerås 1-0 och Tingsryd-Modo 0-2


Toppar hockeyallsvenskan gör Timrå på 33 poäng. Tvåa är Karlskoga och trea är Karlskoga.
Modo finns på en tionde plats med 21 poäng. Och i botten finns Vita Hästen och Södertälje båda med 17 poäng.


Helgens innebandy

Det var inte enbart uppehåll utan det har spelats några matcher i innebandyn denna helgen. På söndagen spelades det i knatteligan i Strövelstorp och så var det en match i P13 serien.

I knatteligan möttes Engelholm 1 och Munka Ljungby i match 1. I match 2 möttes Engelholm A och Båstad. I matchen efter spelade Båstad mot Engelholm 1 och i den fjärde matchen spelade Engelholm A mot Helsingborg. En match som brytas efter 1:21 in andra perioden, på grund av strömavbrott. Eftersom strömavbrottet beräknades vara fram till ungefär klockan 16:00 och matchen startade klockan 12:15
så blev det ingen fortsättning på matchen.

Samtidigt på den andra planen spelade Helsingborg svart mot Båstad 1 i första matchen och i match 2 möttes Helsingborg blå och Båstad 2. Efter den så spelade Munka Ljungby 2 mot Helsingborg svart och i den sista matchen som även denna fick avbrytas så möttes Munka Ljungby 1 mot Helsingborg blå.

Av alla dessa mål som gjordes under speldagen så var 5 mål via långskott och 5 mål via fasta situationer. Övriga mål efter fint passning och lagspel.

I P13 serien så besegrade Engelholm svarta 1 VV-84 med 25-0. Engelholm är tvåa är i serien med maximala 9 poäng.


Sista omgången i allsvenskan

Det var spännande och ett riktigt drama. Men till slut redde Helsingborg ut den första stora stormen och fixade kvalplats efter 2-0 seger hemma mot Jönköping inför 8085 åskådare på Olympia. Frederik Helstrup nickade in 1-0 (ska vara en mittback till det) i den 7 minuten. Även om Jönköping hade mer av bollinnehavet var det ändå HIF som skapade dom vassaste chanserna. Men med 1-0 resultatet så stod matchen och vägde i andra halvlek då J södra absolut inte var ofarliga. Men 1-0 stod det. Och i 65 minuten fick bortalaget Alejandro Portillo utvisad sedan han skallat Jordan Larsson. Fem minuter senare så fick Helsingborg en straffspark sedan Fredrik Fendrich spelat handboll i straffområdet, men Mikael Dahlberg sköt en usel straff som mer påminde om en bakåtpassning. Och spänningen fanns kvar. I matchminut 85 fick Dahlberg revansch och placerade in 2-0. Lättnad bland dom rödblå som nu får kvala mot Halmstad.
 
Gefle bortabesegrade Östersund med 4-2. Och man kan verkligen fråga sig vad Östersund höll på med. 3-0 seger mot Malmö och 5-1 seger mot Örebro båda på bortaplan dessutom så är frågan befogad. Men hade ÖFK varit lika effektiva som Gefle så hade nog matchen slutat 7-4. Jonas Lantto sköt 0-1 i minut 7 och Johan Oremo gjorde 0-2 i den 10 minuten innan hemmalaget reducerade i den 19 minuten genom Alex Dyer. I andra halvlek stötte Johan Bertilsson in 1-3 i minut 63 och senare också 1-4 när Oremo gjorde sitt andra mål efter 69 minuters spel. På tilläggstid så placerade Saman Ghoddos in slutresultatet till 2-4 inför i snöfallet på Jämtkraft Arena.
 
För Falkenberg blev den en pinsam avslutning på den allsvenska eran då man förlorade borta mot Häcken med hela 7-0 efter 4-0 i paus inför 1434 åskådare på Bravida Arena. I den 16 minuten så öppnade Alexander Farnerud målskyttet med 1-0, två minuter senaere så gjorde Rasmus Schuller 2-0 och i matchminut 27 så gjorde Nasirh Mohammed 3-0 innan fyrverkeriet av John Owoeri drog igång då han gjorde fyra mål på 26 minuter, 4-0, 5-0, 6-0 och 7-0 i minuterna 44, 49, 53 och 70. Falkenberg fick en säsong i stil med Billingsfors
 
AIK tog stora silvret efter att ha besegrat Kalmar och vänt 0-1 till 3-1 inför 12 706 åskådare på Friends Arena. Romario gjorde 0-1 i minut 10. AIK kvitterade i den 41 minuten genom Alex Isak. Tre minuter in i andra halvlek gjorde Daniel Sundgren 2-1 på straff innan Ebenezer Ofori avslutade med 3-1 i matchminut 76.
 
Lilla silver tog Norrköping. Man hemmaslog Göteborg med 3-1. Norrköping vände också 0-1 till seger 3-1 inför 7483 åskådare på Östgötaporten. Lawson Sabah gjorde 0-1 i den 10 minuten innan Sebastian Andersson slog till två gånger med 1-1 i den 23 minuten och 2-1 i minut 47. Nicklas Bäckroth satte 3-1 i den 58 minuten.
 
Elfsborg blev femma i allsvenskan genom att vinna hemma mot Örebro med 2-1. Örebro fick Michael Almebäck utvisad i den 44 minuten vid ställningen 0-0. Simon Lundevall sköt 1-0 i matchminut 54 och 2-0 gjorde Issam Jebali i den 69 minuten. Nordin Gerzic reducerade till 2-1 med 9 minuter kvar inför 6071 åskådare på Borås Arena.
 
Malmö besegrade Hammarby med 3-0 inför 21 719 åskådare på Swedbank stadion. Jo Inge Berget sköt 1-0 i den 29 minuten och i andra halvlek så avslutade Markus Rosenberg med två mål på 4 minuter, i den 86 och 90 då han gjorde 2-0 och 3-0.
 
Djurgården besegrade Sundsvall borta med 5-2 inför 3295 åskådare på Norrporten Arena. Noah Sonko-Sundberg gjorder 1-0 i minut 9. I den 14 kvitterade bortalaget till 1-1 genom Michael Olunga och i den 36 minuten sköt Othman El Kabir 1-2. 10 minuter in på andra halvlek så gjorde Olunga sitt andra mål och 1-3. Fem minuter senare reducerade Peter Wilson till 2-3 innan Tinotenda Kadewere gjorde 2-4 i minut 69 och avslutningsvis så gjorde Magnus Eriksson 2-5 i matchminut 84.
 
Så här slutar allsvenskan 2016.
 1. MALMÖ      66  
 2. AIK             60
 3. Norrköping  60
 4. Göteborg     48
 5. Elfsborg       48
 6. Kalmar        44
 7. Djurgården   43
 8. Östersund   42
 9. Örebro        41
 10. Häcken       40
 11. Hammarby  39
 12. Jönköping    35
 13. Sundsvall     30  
 14. Helsingborg  29  
 15. Gefle           27
 16. Falkenberg   10
 
 
 
Division 1 norra: Brommapojkarna-Vasalund 3-0, Akropolis-Brage 3-0, Enskede-Umeå 1-1, Luleå-Carlstad U 2-1, Piteå-Nyköping 5-2, Team TG FF-Sleipner 3-1 och Västerås-Forward 1-3.
 
 1. Brommapojkarna   63  Till superettan
 2. Vasalund              60  Får kvala mot ett superettanlag
 3. Akropolis              48
 4. Brage                   39
 5. Team TG FF         38
 6. Västerås              35
 7. Nyköping             35
 8. Umeå                  34
 9. Enskede              30
 10. Carlstad U           30
 11. Luleå                   27
 12. Forward               26
 13. Piteå                   24
 14. Sleipner               18
 
 
KVAL TILL ALLSVENSKAN: Halmstad-Helsingborg torsdagen 17/11 och retur söndagen 20/11. HBK börjar hemma.
KVAL TILL SUPERETTAN: Vasalund-Syrianska onsdagen 9/11 och lördagen 12/11 och Norrby-Assyriska onsdagen 9/11 och söndagen 13/11. Vasalund och Norrby börjar hemma.
 
ÅRETS LAG:
Målvakt: Johan Wilandh Malmö
Försvarare: Emil Salomonsson Göteborg, Rasmus Bengtsson Malmö, Andreas Johansson Norrköping, Per Karlsson AIK
Mittfältare: Christoffer Nyman Norrköping, Viktor Claesson Elfsborg, Magnus Wolf Eikrem Malmö och Ismael Kalmar
Anfallare: John Owoeri Häcken och Sebastian Andersson Norrköping
 
Tränare: Graham Potter Östersund
 
Domare: Mohammed Al-Hakim Västerås

Sista omgångarna i tre serier

Då har sista omgången i superettan och damallsvenskan spelats idag. Vi börjar med superettan. Sirius och Athletic U till allsvenskan och Halmstad får kvala mot Helsingborg eller Gefle. Kval för att hålla sig kvar i superettan blir det för Syrianska och Assyriska enligt följande.
Assyriska-Norrby (redan klart) och Syrianska-Brommapojkarna/Vasalund (avgörs imorgon). Superettanlagen börjar kvalspelet hemma.
Medan Ljungskile och Ängelholm får börja om i division 1.

Syrianska vann sista matchen med 1-0 mot Gais efter mål av Rashidi i den 90 minuten.

Assyriska förlorade borta mot Örgryte med 2-3. Klingberg gav ÖIS ledningen innan Assyriska vände med 1-1 och 2-1 efter mål av Pavey och Söderström. Men på dom 3 sista ordinarie minuterna så vände Örgryte tillbaka genom mål av Mourad och Sahlin-Gustavsson och det blir slutresultatet.

Ljungskile förlorade hemma mot Trelleborg med 1-3. Ljungskiles mål gjordes av Tornblad medan Trelleborgs mål gjordes av Jovanovic, Håkansson och M Andersson.

Ängelholm förlorade borta mot Åtvidaberg med 1-4. ÄFF:s mål gjordes av Zlojoutro. För Åtvidaberg gjorde Shkodran hattrick och Westerblad.

Athletic U besegrade Halmstad borta med 2-0 efter mål av Matic och Rogic.

Dalkurd hemmaslog Sirius med 2-1. För Dalkurd gjorde Jagne två mål och för Sirius så gjorde Busch Thor målet.

Värnamo krossade Varberg hemma med 5-0. Värnamos 1-0 och 4-0 Cederqvist medan 2-0 och 5-0 gjordes av Citaku och 3-0 målet sköt Svahn.

Frej/Täby hemmavann med 2-0 mot Degerfors efter mål av Getachew och Sunesson.

Så här slutar superettan 2016

Sirius 61
Athletic U 61
________________________________
Halmstad 54
________________________________
Dalkurd 53
Varberg 48
Åtvidaberg 44
Trelleborg 40
Gais 39
Örgryte 39
Frej/Täby 38
Värnamo 35
Degerfors 33
________________________________
Syrianska 32
Assyriska 28
________________________________
Ljungskile 26
Ängelholm 20I damallsvenskan så vann redan klara mästarinnorna Linköping med 5-0 över Eskilstuna. Stina Blackstenius och Pernille Harder gjorde två mål och så sköt Jonna Andersson ett mål.

Rosengård vann med 7-0 mot Mallbacken. I och med förlusten åker Mallbacken ur damallsvenskan. Lotta Schelin och Petronella Martens gjorde vardera två mål medan Ella Masar, Ebba Wieder och Gaelle Enganamouit gjorde vars ett mål.

Kopparberg/Göteborg vann med 2-0 över Piteå. Pauline Hammarlund och Elin Rubensson målskyttarna.

Djurgården avslutade med att kryssa mot Kvarnsveden 2-2. Michaela Van den Bulk svarade för DIF:s båda mål medan Kvarnsveden gjordes genom Elizabeth Addo och Tiffany Weimer.

Örebro hemmaslog Vittsjö med 3-1 efter mål av Freja Olofsson, Michelle De Jongh och Melissa Tancredi. Alexandra Benediktsson svarade för Vittsjös mål.

Kristianstad och Umeå spelade 1-1. Vilket innebär att Kristianstad blir kvar i högsta serien medan Umeå åker ner i elitettan. Målen: 1-0 Ida Guehai och 1-1 Lina Hurtig.

Guld till Linköping silver till Rosengård och brons till Eskilstuna. Umeå och Mallbacken åker ur högsta serien.

Så här slutade damallsvenskan 2016

Linköping 62
________________________________
Rosengård 52
Eskilstuna 38
Piteå 37
Kopparberg/Göteborg 33
Djurgården 27
Vittsjö 24
Örebro 23
Kvarnsveden 23
Kristianstad 15
________________________________
Umeå 13
Mallbacken 13


Division 1 södra (sista): Husqvarna-Norrby 5-1, Höllviken-Oddevold 3-3, Landskrona-Öster 1-3, Oskarshamn-Qviding 1-1, Prespa Birlik-Mjällby 0-3, Tvååker-Kristianstad 1-3 och Utsikten-Trollhättan 3-0.

Öster 58
Norrby 51
Landskrona 46
Utsikten 42
Kristianstad 37
Husqvarna 35
Oddevold 33
Mjällby 31
Qviding 31
Oskarshamn 30
Trollhättan 29
________________________________
Tvååker 28
Prespa Birlik 27
Höllviken 19


statistik

Det har spelats fyra av sex gruppspelsmatcher i champions league och europa league. I champions league omgången så blev det 41 mål på 16 matcher, vilket är ett snitt på 2,56 mål per match. Det utdömdes 6 straffsparkar och av dessa omsattes 5 i mål. Det delades ut 3 röda kort men omgången innehöll inga självmål
 
I europa league var det än värre. Där hade vi 77 mål på 24 matcher, vilket är ett snitt på 3,21 mål per match. I omgången utdömdes det 8 strafsparkar och av dessa så omsattes 6 stycken i mål. Det delades ut 5 röda kort och gjordes 3 självmål.
 
Någon som inte gjorde självmål var Aritz Aduriz Atletico Bilbao från San Sebastian på Estadio San Mames. Han svarade för 5 mål (varav 3 på straff) i matchen mot Genk från Belgien. Rätt hyfsat facit.
 
 
 
STATISTIK FRÅN HOCKEYN.
 
Jag går över till elitserien i hockey och lite statistik så här på landslagsuppehållet.
.
Fair play ligan toppas av Leksand på 86 minuter, två är Karlskrona på 98 minuter och Brynäs är trea på 100 minuter.
 
Skulle man vända på det och typ göra en busliga så ser det följande ut.
 
Linköping 179 minuter
Rögle 187 minuter
Frölunda 190 minuter
 
Powerplay ligan (procent i mål) toppas av Malmö på 44,12, före Skellefteå med 30,61. Sämst är Djurgården med 7,14.
 
Boxplay ligan toppas av (klara ut numerära underlägen utan insläppta) Karlskrona på 87,18 och tvåa är Brynäs med 84,62. Sämst är Leksand med 60,61.
 
Tekningsligan toppas av Frölunda på 54,96 vunna tekningar. Brynäs tvåa med 54,79 och Färjestad är trea på 52,60
 
Leksand har flest insläppta mål med 53 mål.
HV71 har gjort flest mål med 48 mål.
 
Publikligan toppas av Frölundamed ett snitt på 8768 åskådare, före Malmö med ett snitt på 6600 åskådare och Djurgården med ett snitt på 6380 åskådare. Sämst i publikligan är Rögle med ett snitt på 3863 åskådare.
 
Det var det hela från statistikbiten från elitserien.
 
Tre Kronor förlorade för övrigt ikväll i Karjala cup mot Tjeckien med 3-6 och Ryssland besegrade Finland med 5-1.
 
 
 

Filmer och böcker

Jag har skrivit rätt mycket om idrotten men nu tänkte jag att jag skulle skriva om annat. Lite film och böcker.

Jag såg en Johan Falk film som hette De fredslösa. Den handlade om följande:

En kvinnlig åklagare som driver ett mål mot ett MC-gäng utsätts för ett sprängattentat. Medierna anklagar polisen för att inte få bukt med den organiserade brottsligheten. Gruppen för Särskilda Insatser får i uppdrag att enbart arbeta för att desarnera den tyngsta organiserade brottsligheten.

Eftersom jag är cemore kund så såg jag också denna film. Det blev mer av än slump att jag såg denna film som hette Det vita folket. Den handlar om det här:

Det vita folket har sin utgångspunkt i de europeiska myndighetsförvar, där utländska personer hålls inlåsta under ofta hårda förhållanden och strikt bevakning i väntan på utvisning till annat land. I en underjordisk bunkeranläggning hålls en blandning av människor i olika åldrar inlåsta på obestämd tid och övervakade av en grupp vakter likt i ett fångläger i ett snötäckt "ingenmansland". Vissa av "fångarna" framstår som traditionella svenskar snarare än utlänningar i denna svårplacerade, isolerade, obehagliga "miniatyrvärld" i det svenska samhället.

En tredje film jag såg var den i helgen som hette Beneath med följande handling:


Sex high school firar med dagens utflykt befinner sig på roddbåt attackerad av människoätande fisk och måste bestämma som måste offras när de kämpar sig tillbaka till stranden.
Filmen var rätt intetsägande och det hände inte allt för mycket i den. Så den var sådär.


Två bra filmer och en sådär. Johan Falk filmen något bättre än filmen Det vita folket. Men ändå relativt sevärda. Beneath är kanske inte lika sevärd. Men det är vad man själv tycker.
När det gäller böcker så har jag läst ut några stycken den senaste tiden. Först läste jag Leif GW Perssons bok som heter Mellan sommarens längtan och vinterns köld.
Romanen handlar om stockholmspolisens utredning av en amerikansk journalists död. Denne har antingen hoppat eller blivit utkastad från ett fönster på femtonde våningen. I dennes efterlämnade papper hittar man ett brev med kopplingar till den svenske statsministern. Enligt manuskriptet skall denne statsminister efter andra världskriget börjat arbeta åt amerikanska CIA, men senare sålt sig till Sovjetunionen. I karaktärsteckningen finns det vissa drag av Olof Palme. Dom som jobbar med utredningen är kommisarie Bo Jarnebring och LM Johansson. Även kommisarie Evert Bäckström assisterar i utredningen. Boken kan jag rekommendera er att läsa. Helt klart läsvärd.

 

 
 

En annan bok som jag läste ut var den om utredningen om Thomas Quick. Ärligt talat var det inte mycket att läsa. Men jag tog mig ändå igenom den.

 

 
 

En annan bok som jag läst och handlar om förintelsen i Norge och heter Det stora brottet. Väldigt intressant om hur det har gått till i Norge med förintelsen på början av 1940 talet. Jag lyckades vinna boken på bokmässan när jag var där i september.

 

 

 

Sedan jag ännu en bok. Det är av en av mina favoritförfattare Björn Hellberg och boken heter Skarprättaren.
Som nybliven pensionär börjar Jack Gunnarsson ägna sig åt släktforskning. När han så får reda på att en av hans förfäder dömts till döden och avrättats, grips han av en egendomlig besatthet. Han vill till varje pris luska ut så mycket som möjligt om den kusliga händelsen.
I samma veva drabbas Staden av en skrämmande våldsvåg, till synes helt utan urskillning. En alltmer frustrerad och förvirrad Jack Gunnarsson frågar sig om det på något makabert vis hänger samman med det som skedde på galgbacken flera hundra år tidigare. Har den obeveklige bödeln återkommit i en nutida skepnad?

 

 
 

Det blev lite läs och filmtips så här på mörka hösten när kylan och vintern närmar sig med stormsteg.


Fotbollsmåndag.

Göteborg och Elfsborg spelade 2-2 (0-1) inför 12 671 åskådare på måndagskvällen. Tackvare poängen har blåvitt säkrat fjärde platsen på poäng och Elfsborg är femma med 45 poäng. En fjärde plats som kan leda ut till europaspel nästa år. Per Frick gav Elfsborg ledningen både med 1-0 och 2-1 i minuterna 21 och 75. För Göteborg kvitterade Emil Salomonsson till 1-1 på straff i minut 68 och Mads Albäck kvitterade till 2-2 i den 84 minuten.

Djurgården vann hemma mot Häcken med 1-0 (0-0) inför 9434 åskådare. Målskytt var Tinotenda Kadewere i matchminut efter ett hyfsat snyggt mål. Djurgården på en nionde plats med 40 poäng och Häcken på är elva med 37 poäng.

Matchen mellan Jönköping och AIK slutade 0-0 inför 4813 åskådare. J södra hade 8-6 i avslut men 48-52 i bollinnehav. Jönköping på en tolfte plats med 35 poäng. AIK är tvåa på 57 poäng. Målskillnad bättre än Norrköping.

Östersund utklassade Örebro borta med hela 5-1 inför åskådare. 0-1 gjorde Alex Dyer i 3 minuten, 0-2 kom genom Ken Sema i den 19 minuten. Robert Åhman Persson reducerade till 1-2 i matchminut 28. I minut 41 fick Östersund en omdiskuterad straff som Saman Ghoddos omsatte i mål. I andra halvlek gjorde Ghoddos 1-4 i minut 75 innan Sema avslutade målskyttet med 1-5 i den 85 minuten. Örebro finns på en åttonde plats med 41 poäng och Östersund finns på en sjunde plats med 42 poäng.

I sista omgången så möter Helsingborg-Jönköping och Östersund-Gefle. Dessa matcher gäller kvalplats och nedflyttning. AIK möter Kalmar och Norrköping möter Göteborg. Dessa matcher gäller stora silvret.


I superettan så blev det 1-1 mellan Sirius och Frej/Täby. 0-1 gjorde Gustavsson och Sirius kvitterade i den fjärde tilläggsminuten genom Ogbu. Sirius klara för allsvenskan och Frej har säkrat nytt kontrakt.


Division 1 södra: Oddevold-Tvååker 2-2.


RSS 2.0