Heja Sverige.

Det gick bra både för Sveriges U21 och A landslag som kvalade mot EM och VM på måndags kvällen.

Sveriges U21 besegrade Kroatien på Vångavallen i Trelleborg med 4-2 (1-1) inför 2784 åskådare. Det stod 1-1 i minuter och i och med att Spanien ledde över Estland så var Spanien direkt vidare till EM. Men på fem minuter kom både det förlösande 2-1 och sedermera även 3-1 i minuterna 53 och 58. Till slut kunde Sverige vinna matchen med 4-2 och är klara för det andra raka EM slutspelet. Det U21 EM som spelas i Polen nästa sommar den 16-30 juni.

Målskyttar var 1-1 Linus Wahlqvist (straff), 2-1 Kristoffer Nilsson, 3-1 Melker Hallberg och 4-1 Carlos Strandberg.


Det gick också lika bra för Sveriges A landslag, dock utan att kvittera ut några mästerskapsbiljetter. Man besegrade Bulgarien med 3-0 på Friends Arena inför 21 777 åskådare
Sverige spelade fin fotboll med bra passningsspel, rörlighet och bra kombinationer. Var ett lovande spel med mersmak som Sverige visade upp. Ifrågasatte Ola Toivonen svarade för ett mål och en assist. Oscar Hiljemark var delaktig i mycket och Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf höll ihop backlinjen bra. Enda missen och den kunde kanske förändrat matchen och det var då Bulgarien fick ett friläge i minut 41 och bulgaren missade både att göra mål och den halv övergivna målburen och otroligt nog blev det inte 1-1 i det läget. Målvakt Robin Olsen var både stabil och lugn som sista utpost och höll sin andra raka nolla.
Bra fingertoppskänsla av Janne Andersson att spela Toivonen som tackar för förtroendet och går in och leverar på planen.

Målen gjordes av 1-0 Ola Toivonen, 2-0 Oscar Hiljemark och 3-0 Victor Nilsson Lindelöf.

Sverige toppar kvalgrupp A med 7 poäng och 5-1 i målskillnad. I nästa match väntar Frankrike borta den 11 november.

Heja Sverige 🇸🇪🇸🇪


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0