Odisciplinerat Rögle föll

Det vill sig inte riktigt för Rögle denna säsong. På lördagens förlorade man hemmamatchen mot HV71 med 1-4. HV71 gjorde 1-0 på en målvaktstavla då Oskar Dansk tappade/fibblade in pucken och så kom 2-0 när man var odisciplinerad och istället för att åka skridskor så sätter man ut klubban och det blir hakning och en tvåa. I detta fallet på Conolly och sedan var väl matchen mer eller mindre körd. Rögle var väldigt odisciplinerade och drog på sig många dumma utvisningar. Samtidigt som jag är väldigt skeptisk till hur domarna löser det. Eller inte löser det. Men vid Kevin Marshalls 5 minuter och matchstraff så får han ett antal crosscheckingar i ryggen innan HV spelaren vräker ner Marshall och drar av honom hjälmen. När Marshall ger igen så uppstår blodvite men att Marshall ska ha 5+20 för fighting medan HV spelare kommer undan med 2 minuter för roughing är väldigt märkligt. 16:38 i mitten perioden så rappar HV spelare på målvakt Dansk och Bryan Lerg står upp för sin målvakt och då blir det bara Lerg som åker på en tvåa. Där hade Rögle fått kontakt genom en 1-2 reducering av Mattias From men vid detta boxplay gör HV71 1-3. Ja jo väldigt klumpigt, men samtidigt så varför är domarna inte konsekventa. Och efter målet blir Lerg irreterad och säger något han inte bör och då blir det en ny tvåa och nu är parodin på allvar igång. I början på tredje perioden kommer det igen som man sett tidigare. Nämligen att domarna ska konpensera det hela. Först åker en HV spelare på en tvåa och den är klar, men en minut senare så åker nästa HV spelare för en väldigt horribel och fel utvisning. Men Rögle är riktigt svaga i PP och lyckas inte uträtta något i vare sig 5-3 eller 5-4. Här måste man träna powerplay hädanefter och även boxplay som är riktigt dåligt. Vid ett tillfälle så blåser domaren för blockering trots att det inte är tillstymmelse till blockering. På slutet kommer 1-4 när HV71 gör mål via ett shorthanded goal (en man mindre) i tom kasse.

Angående utvisningar och matchstraff så frågan är om inte Felix Schutz blir avstängd i efterhand för en slew footing på en HV71 spelare i andra perioden som passerade utan åtgärd från domareteamet.


Kanske krasst att hacka på domarna när varje Röglespelare underpresterar och är så odisciplinerade som dom gör eller är. Och det mesta av problemen är Rögles egna och lage får nog också rannsaka sig själva. Efter matchen hade Rögle ett krismöte och vi får väl hoppas det ger positiv effekt.

Rögle-HV71 1-4 (0-2, 1-1, 0-1).
Publik: 3551.

Domare Daniel Winge Leksand och Mikael Sjökvist Karlstad +


+++ Mattias From
++ Christopher Liljewall
+ Daniel Widing

Nästa match är på tisdag borta mot Brynäs.


Övriga resultat.
Djurgården-Örebro 0-3, Frölunda-Linköping 2-3, Växjö-Brynäs 1-2, Karlskrona-Skellefteå 1-2 och Luleå-Färjestad 1-3.

Elitserien toppas av Malmö på 23 poäng. Tvåa är Karlskrona på 17 poäng och trea är HV71 på 16 poäng. I botten finns Rögle och Leksand båda på 5 poäng.


Resultat från hockeyallsvenskan.

Fredag.
Västerås-AIK 1-2 SD, Karlskoga Modo 6-2, Pantern-Tingsryd 2-1 och Västervik-Oskarshamn 5-2

Lördag. Almtuna-Björklöven 2-1, Mora-Södertälje 3-1 och Timrå-Vita Hästen 3-1.

Allsvenskan toppas av Västervik på 26 poäng. Timrå är tvåa på 23 poäng och trea är Karlskoga på 16 poäng. I botten har vi Björklöven och Västerås med 10 respektive 7 poäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0