Gott slut och Gott nytt 2018
Här kommer årets sista inlägg från mig. Har varit ett skapligt år med körkort och rökfri sedan den 6 april. 

Jag kör en årets lista igen.

ÅRETS

* tröttsammaste - Allt detta regnande, det känns som det har varit ett evigt regnade detta år.

* jobb - Jobbet på Intersport butiken.

* uppdrag - Nyutbildad distriktsdomare i innebandy

* lyckligaste stund - När jag tagit mitt körkort

* köp 1 - Min Volvo 854
* köp 2 - Min nya säng

* resa - Bornholm i juli med familjen

* bok - Leif GW Perssons roman som ljudbok Kan man dö två gånger

* lag - Sveriges fotbollsherrar som kvalade in till VM 

* idrottare - Simmerskan Sarah Sjöström 

* pension - Mammas vinröda Renault clio som lämnades för återvinning i november

* film - Förra årets julklapp som jag fick, fotbollsfilmen Fimpen


Vårt rum/bostad på Bornholm

Nyutbildad distriktsdomare

Årets bäst lästa bok

Mammas Renault clio som gick i pension

Min bil som jag skaffades i februari


Då är det dags för ett nytt år med nya möjligheter och jag får hoppas vi slipper alla hemska tråkiga händelser i världen, eller i alla fall minskar. Dessutom alla får vara friska och krya.

GOTT NYTT ÅR!!!

Rögle besegrade mästarna

Efter fyra raka förluster och debaclet i Skellefteå, så vann Rögle på lördagen hemma mot HV71 med 4-1 efter tre mål i powerplay inför 4118 åskådare. Bra i Rögle var backen Jesper Williamsson med ett mål och en assist och målvakten Ville Kolppanen med räddningsprocent på 96,43

HV71 tog ledningen med 1-0 i spel 5-3 och Rögle kvitterade i samma spelform genom Jack Connolly. Perioden och även andra förryckt av alla utvisningarna. Dom två första perioderna hade Rögle fyra tvåor medan bortalaget hade åtta tvåor. Domare Bjälkander och Persson hade att göra. I andra perioden sköt ovan nämnda Williamsson 2-1 efter 17 sekunder och med 41 sekunder kvar av perioden kom 3-1 genom Lucas Elvenes. I tredje perioden styrde Daniel Sylwander in slutresultatet 4-1. Tackvare segern tog man in poäng på både Karlskrona, Mora och Örebro. Rögle tog med Anders Eldebrink som tränare 11 poäng på 19 matcher, ett snitt på 0,6 poäng. Med Cam Abbott som tränare har man förutom en bättre hockey också tagit 14 poäng på 12 matcher, ett snitt på 1,17 poäng. Trots segern är det ett poängsnitt som måste öka för att Rögle ska säkra ett kontrakt.


Övriga resultat:

Linköping-Karlskrona 2-3 SD 
Frölunda-Mora 3-2
Brynäs-Örebro 4-3 SD 
Djurgården-Malmö 3-4 SD 
Skellefteå-Luleå 1-3
Växjö-Färjestad 3-0

Växjö i fortsatt serieledning på poäng och tvåa är Djurgården med 55 och Frölunda trea med 52 poäng.
I bottenregionen så har Örebro 33 och Karlskrona 32 poäng på säker mark. Under strecket finns Mora med 31 och Rögle med 25 poäng.
En match i hockeyallsvenskan och derbyt Modo-Björklöven. Björklöven vann med 4-2.


Jag satt efter Rögles match och  och räknade på hur många poäng Rögle tappat genom att rasa ihop trots klara ledningar.

Malmö H tre måls ledning som blev 2 poäng, 1 poäng tappad.
Djurgården B ledning 2-0 som blev 1 poäng, 2 tappade.
Malmö H ledning 2-0 som blev 0 poäng, 3 tappade.
Skellefteå B ledning 3-0 som blev 1 poäng, 2 tappade.
På dessa matcher har det blivit 4 poäng och på samma matcher har man "slängt bort" 8 poäng.

På pluskontot så har man:
Luleå B underläge 1-3 som vändes till straffseger med 4-3 och 0 poäng blev 2 poäng.
Totalt sett om man räknar tappade till vända matcher så kommer Rögle upp i 6 poäng, det hade givit dom 31 i totalpoäng. Jag hoppas inte dessa blir avgörande när grundserien är färdigspelad.Målvakt Kolppanen schowar efter degen mot HV71 .

(null)
I junior VM vann Sverige mot Schweiz med 7-2 efter 4-0 i sista perioden. På nyårs natten väntar Ryssland, en match som avgör vem som blir gruppsegrare.


Nattsvart Rögle och JVM

Rögle lyckades ikväll med bedriften att göra 3-0 borta mot Skellefteå med 11:35 kvar av tredje perioden. 8:13 senare i perioden hade Skellefteå både reducerat två gånger och även kvitterat till 3-3. Efter 36 sekunder i förlängningen avgjorde hemmalaget och Rögles debacle var ett faktum. Bryan Lerg gjorde två mål och Jesper Williamsson satte trean. I målet debuterade Ville Kolppanen med en bra insats.
Men hur är det möjligt att leda med 3-0 med så kort tid kvar att spela och tappa allt?? Något är fel och det är riktigt ordentligt fel. Kan tycka Rögle har verkat lite naiva när man på något sätt tror/trodde att bröderna Abbott skulle lösa allt. Poängen Rögle fick ikväll är inte en vunnen utan istället två förlorade. Om ett par matcher är snart Rögle nere och tillbaka i poängsnittet man hade med Anders Eldebrink. Finns överhuvudtaget inget positivt ikväll alls. 30 matcher spelade och 22 matcher kvar innan kval förmodligen väntar. Det kunde varit uppåt eftersom Mora förlorade och Karlskrona förlorade på straffar. Rögle har åtta poäng upp till säker mark.

Karlskrona-Brynäs 4-5 str
Luleå-Mora 3-1
HV71-Växjö 3-2
Linköping-Djurgården 6-5
Färjestad-Malmö 3-4 SD 
Örebro-Frölunda 2-3

Växjö leder SHL med sina 65 poäng och Djurgården är tvåa med 55 poäng. I botten ovanför strecket finns Mora 30 (ett mål bättre än KHK) och på kvalplats återfinns Karlskrona och Rögle med 30 och 22 poäng.

I junior VM i hockey inledde Sverige med att besegra Vitryssland med 6-1. Just nu möter Sverige Tjeckien och leder med 3-1 med 14:01 kvar av tredje perioden.

(null)

Flygplanet Rögle redan satt i innan matchen var färdigspelad

Svagt Rögle förlorade igen

Det är mycket prat om att Rögle ska ordna ett poängsnitt på 1,5 poäng på andra halvan av SHL och då eventuellt komma upp i en 60 poäng och på så vis säkra kontrakret.
Men efter ännu en förlust, nu hemma mot Linköping med 2-4 så kan man nog slå det ur hågen efter en svag insats.

Rögle började bra och fick ett 5-3 spel redan efter 43 sekunder. Det utnyttjade man när Juhamatti Aaltonen sköt 1-0 efter 1:52. Trots fortsatt och ännu ett powerplay så stod det fortsatt 1-0 Efter att ha spelat 12:57 så kvitterade LHC till 1-1 genom förra Rögleiten Nick Sörensen. I andra perioden gick bortalaget ifrån till 4-1. 4-1 målet av ännu en gammal Rögleit nämligen Almen Bibic som ändå valde att inte fira målet. I slutet av tredje perioden så sköt Lucas Elvenes sitt första SHL mål när han reducerade 2-4 inför en bra publiksiffra 4741 åskådare i Lindab Arena.

Så här dagarna efter Linköpings matchen så talar det mesta för att Ville Kolppanen debuterar borta mot Skellefteå och att det kommer bli fyra nya femmor. Allt enligt hd.se/sport

Så här gick det i dom övriga matcherna.

Mora-Djurgården 0-4
Malmö-Frölunda 5-0
Hv71-Örebro 5-2
Brynäs-Färjestad 4-2
Luleå-Karlskrona 7-1
Växjö-Skellefteå 3-2

Växjö är fortsatt i serietopp med 65 poäng. Djurgården är tvåa med 55 och Skellefteå och Färjestad båda med 50 poäng.
I botten finns Karlskrona med 29 och Rögle med 21 poäng.


En match i hockeyallsvenskan på tisdagen. Övriga matcher på onsdag.

Modo-Leksand 1-3

Onsdag.
Pantern-Västervik 1-3
Timrå-Tingsryd 3-0
Vita Hästen-Karlskoga 3-0
Almtuna-Oskarshamn 7-1
Södertälje-AIK 1-3
Troja/Ljungby-Björklöven 3-1

Timrå toppar allsvenskan på 55 poäng. Leksand och Almtuna är tvåa och trea med 54 poäng.
I botten så ligger Troja/Ljungby med 37 och Karlskoga med 34 poäng.

(null)

Kolppanen redo att SHL debutera
God Jul

Då är det julafton med god mat och dricka, sällskap, godis och julklappar. Det har varit en lugn och fin julafton och en lyckad dag och kväll.

Min första jul som körkortsinnehavare och det har inneburit att jag kunnat köra och hämta vissa av sällskapet idag. 

Men vilket väder idag. Grått, molnigt, regn och 9 plusgrader. För tråkigt. Samma väder som midsommarafton typ.

Nu önskar jag God Jul.

(null)


Hälsning från naturen


Hallå god middag från naturen. Här får man sinnesro om än lite blåsigt. Men konstigt nog är jag ensam här. En bil och två cyklar. Vi skulle kört till kyrkogården men det körde ihop sig för övriga och då körde jag en runda på egen hand. Detta är en plats jag gillar, vilket man kan förstå om man läst tidigare inlägg. 

(null)

(null)

Jag runda skogen och svängde ner om Råbocka också. Nu har jag fått havsluft för hela julhelgen. 
Nu ska jag fortsätta till macken och torka rutorna på bilen och tanka.  Jag körde sen inom affären och köpte dom sista julklapparna. Varför är man alltid ute i sista minuten??

Det blev en kopp kaffe och bulle när jag kom hem. Nu är det snart dags att fortsätta lillajulafton hos min far och hans fru. Kan bli någon julklapp också man vet aldrig.
Ikväll blir det Bingolotto med familjen som avslutar kvällen.

(null)

Ha en go dag!!


Rögle tappade på nytt

Rögle förlorade den 14 raka matchen i Göteborg mot Frölunda med 2-3. Och ärligt talat det är ingen hedersam förlust, motstuds eller otur. På något vis förtjänar Rögle att förlora dessa matcher och man är inte värd poängen. När man tar ledningen med 2-1 mot Frölunda borta och det återstår 14:21 av tredje perioden då måste det om inte bli seger så i alla fall poäng. Man kan inte som Rögle gör slänga bort poäng på detta sättet. I tisdags tappade man 2-0 hemma mot Malmö ikväll tappar man 2-1 till förlust med 2-3 på knappt fyra minuter. Ärligt talat Rögle hur bär ni er åt?? Det är svårt att ta poäng och vinna om man ska hålla på att tappa hela tiden. Dessutom blir det svårt att nå ikapp Mora, Karlskrona och Örebro. Ärligt talat det kunde skiljt tre poäng och eventuellt sex poäng till säker mark. Nu riskerar det att bli 12 och 15 poäng istället. Nej tyvärr detta är förmodligen kört. Och nästa säsong blir det inga matcher i Göteborg för då lär Rögle vara hemma igen i allsvenskan. Det var lite naivt av Rögle och dess ledning att tro att bröderna Abbotts skulle lösa allting. Dessutom var det inte enbart Eldebrinks fel. När Eldebrink lämnade var man 3 och 5 poäng efter. Okej att poängsnittet har blivit bättre men dessa svaga prestationer kvarstår och man är i alla fall NIO poäng efter. Det håller inte.


Målskyttar ikväll var Stephen Perfetto och den Abbott vill göra sig av med nämligen Edwin Hedberg. Hedberg har för övrigt 2+1 på två matcher. Var rädd om honom. Justin Pogge hade en räddningsprocent på 91,33 och det är där Pogge måste ligga för att Rögle ska ha chans och vinna matcher. Powerplayspelet var återigen obefintligt men man städade av boxplayen och spel 3-5 i två minuter. Fortsätt så.

Nästa match väntar Linköping för Rögle hemma på annandagen. Och sedan möter man Skellefteå borta.


Övriga resultat.

Mora-HV71 2-4
Karlskrona-Örebro 3-2
Växjö-Brynäs 4-3 str
Malmö-Skellefteå 3-5
Djurgården-Luleå 1-2 str

Växjö toppar SHL på 61 poäng. Tvåa är Djurgården med 51 och trea och fyra är Skellefteå och Färjestad båda med 50 poäng.
Ovanför kvalstrecket finns Örebro och Mora med 33 och 30 poäng.
Hockeyallsvenskan 

Onsdag.
Pantern-Timrå 5-4 SD
Almtuna-AIK 1-4
Vita Hästen-Oskarshamn 4-3 SD 
Södertälje-Tingsryd 4-3 str

Torsdag.
Modo-Karlskoga 1-5
Leksand-Troja/Ljungby 3-1.


Timrå toppar allsvenskan på 52 poäng. Tvåa är Leksand med 51 och trea är Almtuna med sina 48 poäng.
I botten tighta det till sig med Västervik på säker mark med 36 poäng. Och på kvalplats återfinns Troja/Ljungby och Karlskoga båda med 34 poäng.

(null)

Bilden får symbolisera Rögles nuvarande säsong.


Derbyförlust

Rögle ledde hemma mot Malmö med 2-0 efter 15:07 spelat av matchen. Minuten senare reducerade Malmö till 2-1 och i andra perioden kunde man både kvittera och ta ledningen med 3-2 vilket också blev slutresultatet. Känns som Rögle är svenska mästare på att tappa 2-0 ledningar och känslan är att det händer för ofta. I Rögle gjorde Edwin Hedberg 1+1 och Ted Brithen sköt snyggt 1-0. Ikväll har Rögle tre powerplay utan att uträtta särskilt mycket framåt. Här har tränartrion lite att jobba med. Lindab Arena var fullsatt med 5051 åskådare alltid något positivt. Rögle har fortsatt 9 och 12 poäng upp till Mora och Örebro (beroende på hur det går för Mora). Det mesta talar för kval tyvärr.


Rögles +   Edwin Hedberg som ryktas om Skellefteå och eventuellt lämna. Ikväll svarade han för 1+1 och var på isen på slutet när Rögle jagade kvittering. 
Dessutom ett annat plus. Fullsatt salong. Det var ett tag sedan.

Rögles -   Att tappa en 2-0 ledning. I förra hemmaderbyt tappade man 3-0 och 4-1 och fick nöja sig med två poäng. Ikväll uteblir poängen. Allt var inte Eldebrinks fel.
Och att man inte närmar sig lagen ovanför sig.


Så här gick det i dom andra matcherna.

Djurgården-Karlskrona 3-0
Skellefteå-Brynäs 3-1
Örebro-Växjö 3-2 SD 
Linköping-Frölunda 0-2
Hv71-Luleå 3-2


Växjö leder SHL med sina poäng. Djurgården är ny tvåa med 51 och Färjestad är trea på 50 poäng.
I botten återfinns Karlskrona och Rögle med 26 och 21 poäng.Hockeyallsvenskan.

Måndag.
Modo-Västervik 2-3
Troja/Ljungby-Karlskoga 6-2
Björklöven-Leksand 4-0.

Timrå i serietopp med 51, följt av Leksand och Almtuna båda med 48 poäng.

(null)Hockey och annan sport

Vi kör lite hockeyresultat och annan uppdatering. Kanske inte dom allra färskaste nyheterna men i alla fall.

I måndags lottades Östersund mot Arsenal i Europa leagues sextondelsfinal. Man börjar hemma och med returmöte i London. Inget är omöjligt och ska bli spännande att se vad ÖFK kan hitta på här.

Sverige spelar VM bronsmatch mot Nederländerna efter förlust i semifinalen mot Frankrike med 22-24. Detta är ingen bortförklaring av förlusten men nu verkar filmningarna/förstärkningarna ha nått handbollen.
VM finalen spelas mellan Norge och Frankrike.
Hockeyallsvenskan.

Onsdag.
Vita Hästen-Tingsryd 3-4 SD 
Leksand-Västervik 5-3
Karlskoga-Södertälje 2-1 str
Pantern-Almtuna 0-2
Modo-AIK 4-1
Björklöven-Oskarshamn 5-1

Fredag.
Leksand-Södertälje 3-2
Västervik-Troja/Ljungby 2-8
Timrå-Vita Hästen 3-1
AIK-Pantern 3-2 SD 
Tingsryd-Almtuna 2-3 str

Lördag
Karlskoga-Björklöven 3-2 str Oskarshamn-Modo 1-3


Timrå toppar tabellen med sina 51 poäng. Tvåa och trea är Leksand och Almtuna båda med 48 poäng.
I botten finns Troja/Ljungby och Karlskoga båda med 31 poäng.


(null)Från Lucia till dan före dan

Det var Luciadagen när jag började detta inlägg som blivit kvar i utkasten sen dess. Och då var det elva dagar till julafton. Nu har det fort. Denna hade man fått lussefika och just då i skrivande stund är jag vid Klitterhus vid havet vid Råbocka Ängelholm. Ser ruggigt kallt  ut. Två plusgrader och regn. Men ville komma ut och få rejäl luft. 

(null)

(null)

Jobbade igår och jobbade över eftersom jag ska vara ledig imorgon. Sen blir det väl dom sista dömningarna innan julen också med matcher lördag och söndag. Eller en av dagarna.


Något helt annat som också vräks ut till oss konsumenter nu dagarna innan julafton och då tänker jag på reklamen. Personligen har jag fått två favoriter bland reklamfilmerna. Den ena är den om gubben som sitter helt ensam och verkar nedstämd då en annan gubbe eller farbror låter kanske bättre ringer på och överlämnar en julklapp i form av ett Playstation 4 (ett tv spel) och det får båda farbröderna på glatt humör. Samtidigt visar den något jag håller med om, att man inte blir för gammal för tv spel.

Den andra är den med barnen som gömmer sig bakom gardinen och hunden kommer och ska leta upp dom och hunden drar helt sonika ner grinden innan dom leker och skrattar tillsammans. 

På tal om tv så har jag följt dom flesta avsnitten i julkalendern och mitt fortsatta intryck är att kalendern är helt okej. Får se vad slutintrycket blir.


Jag hittade en häftig jultröja via Facebook och gick in på lagets hemsida för se vad den kostade. Nu var det nedsatt pris och då kostade den 50,95 euro, cirka 510 svenska kronor. Det är en Bayern München tröja så det är dom som säljer den. Men ville nästan haft en sådan.

(null)

 Nu har det gått ett antal dagar till och det har blivit dan före dan. Min julgran och stjärna lyser så fint.

(null)

(null)

Förra lördagen köpte jag en film som jag blivit intresserad av. Den heter Kvinnan på tåget.

Rachel Watson tar pendeltåget till jobbet och varje dag betraktar hon paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som förändrar allt.
Helt klart sevärd.

(null)Så då önskar jag trevlig helg!


Hockey och VM

Vi kör en hockeyuppdatering från SHL och allsvenskan.

SHL från lördagen

Mora-Frölunda 1-3
Karlskrona-Skellefteå 3-1
Växjö-Örebro 3-1
Malmö-Djurgården 3-4 SD 
Linköping-Färjestad 5-3
Brynäs-Luleå 6-0

Söndag.

Färjestad-Mora 2-4.

Växjö toppar tabellen med 59, nio poäng till tvåan Färjestad på 50 poäng. I botten är det oförändrat. Örebro och Mora ovanför strecket med 31 och 30 poäng. Under strecket återfinns Karlskrona och Rögle med 26 och 21 poäng.


I hockeyallsvenskan på lördagen så vann Timrå derbyt hemma mot Björklöven med 3-2 och är tillbaka i serietopp. 3-2 blev det också mellan AIK och Troja/Ljungby.


Grattis till Sveriges innebandydamer som tog nytt VM guld efter finalseger mot Finland med 6-5 efter straffar.
Grattis 🇸🇪🇸🇪🇸🇪Rögle överraskade

Hoppsan. Ja lite så var det när jag tog upp mobilen när jag parkerat bilen och kollade hur det gick för Rögle. Ledning 1-0. En kvart senare så kollade jag igen. Ledning 2-0 men ett misslyckat powerplay i 5-3. Målskyttar var Simon Ryfors och Alexander Younan. I början av andra perioden reducerade HV71 till 1-2. Sedan får hemmalaget två raka powerplay och då är det nästan så man väntar på 2-2. Nej som en blixt från en klar decemberhimmel så sköt Ted Brithen Rögle till en 3-1 ledning. Shorthanded goal. Rögle höll 3-1 perioden ut.  Skotten denna period vann HV71 med 16-8. Det tog 3:09 i andra perioden. I tredje tog det 2:05 och ny reducering från hemmalaget och 2-3. Kort efter får Rögle ett powerplay och 5 sekunder av detta PP så tar Cam Abbott time out. Men det numerära överläget utnyttjades inte. Och HV71 går nu för en kvittering.  Med 2:54 kvar av perioden/matchen åker hemmalaget på en ny utvisning. Rögle förvaltar inte detta överläge heller men o andra sidan så går tiden och dom sista 54 sekunderna håller Rögle och Justin Pogge tätt och Rögle tar revansch och lyckas vinna ett av dessa två back to back möte och tre poäng in på kontot innan det kommande uppehåll. Rögle nu på 21 poäng.


Rögles + Tre boxplay och insläppta. Äntligen en bortaseger. Den första sedan i oktober.

Rögles - Powerplayet. Ett 5-3 och tre 5-4 utan resultat. 

Övriga matcher spelas på lördag.


Hockeyallsvenskan.

Almtuna-Vita Hästen 2-1
Oskarshamn-Leksand 1-0
Södertälje-Pantern 1-2
Västervik-Karlskoga 5-2
Tingsryd-Modo 1-3

Oskarshamn ny serieledare med sina 46 poäng. Tvåa är Timrå med 45 och trea är Pantern med 44 poäng.
I botten ligger Troja/Ljungby och Karlskoga med 28 och 27 poäng.


(null)Trötta Rögle förlorade och fotboll

Rögle förlorade hemma mot HV71 med 1-2 efter ledning med 1-0. Målskytt var Bryan Lerg en av få glädjeämne i Rögle. Ett Rögle som såg väldigt trötta ut i kvällens match och HV71 vann rättvist. HV71 kvitterade i första perioden i powerplay och i andra perioden så avgjorde bortalaget efter I slutsekunderna var Rögle millimeter från en kvittering men matchen slutade 1-2 och detta var Rögles femte raka förlust mot HV71.

Rögle-HV71 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Publik 3597 åskådare

Domare Andreas Harnebring Sigtuna och Patrik Sjöberg +++


+++ Bryan Lerg
++ Linus Sandin 
+ Jesper Williamsson 

Övriga matcher slutade så här.

Skellefteå-Mora 3-2, Frölunda-Karlskrona 4-1, Örebro-Malmö 4-5 SD, Luleå-Brynäs 1-6, Djurgården-Linköping 6-3 och Färjestad-Växjö 4-5.

Växjö i fortsatt SHL topp med sina 56 poäng. Färjestad är tvåa med 50 och Djurgården är trea med 46 poäng.
I botten så finns Mora ovanför strecket med 27 poäng och under strecket ligger Karlskrona och Rögle med 23 och 18 poäng.Hockeyallsvenskan.

Måndag.
Troja/Ljungby-Timrå 2-1

Tisdag.
Oskarshamn-Södertälje 5-4 str och Modo-Vita Hästen 4-2

Onsdag.
Troja/Ljungby-Pantern 2-3 SD, Karlskoga-AIK 4-3, Västervik-Timrå 2-0, Leksand-Tingsryd 3-4 str och Björklöven-Almtuna 2-4.

Timrå leder allsvenskan med sina 45 poäng, Oskarshamn är tvåa med 43, Leksand trea med 42 och Pantern är på fjärde plats med 41 poäng.
I botten finns Troja/Ljungby och Karlskoga med 28 och 27 poäng.
I Europa league fotbollen så spelade Östersund 1-1 borta mot Hertha Berlin och blev grupptvåa efter Athletic Bilbao. Ett Bilbao som vann med 2-0 borta mot Zoraya Luthansk.
För Östersund väntar nu sextondelsfinal. Vem det blir lottas imorgon.

(null)

Luciatåg i periodpausen mellan Rögle-HV71.


Rögle föll till slut och VM

Rögle hade grepp om hemmamatchen mot Skellefteå men fick till slut se sig besegrade med 3-4 efter att gästerna avgjort i powerplay. Skellefteå hade två PP och gjorde mål på båda. Rögle hade sju PP och gjorde ett. Rögle bjöd dessutom på 3-3 målet och dom
insläppta i boxplay kom efter två väldigt onödiga utvisningar. Målskyttar för Rögle var Ted Brithen, Daniel Widing och Daniel Sylwander. Målet vaktades av Emil Kruse och han nådde upp i 80 i räddningsprocent, räddade 16 av 20 skott. Publiksiffran i lördagens match var 3511 åskådare. Nästa hemmamatch väntar HV71 på torsdag. Rögle har nio poäng upp till säker mark. 


Övriga matcher.

Fredag.

Karlskrona-Färjestad 2-5.

Lördag.
Karlskrona-Färjestad 3-4 SD, Frölunda-Malmö 3-4, Mora-Djurgården 4-3, Örebro-HV71 3-0, Brynäs-Växjö 2-1 och Luleå-Linköping 3-2.

Växjö i topp med och Färjestad tvåa med poäng.
I botten finns Karlskrona och Rögle med 23 och 18 poäng.


Hockeyallsvenskan.

Fredag.
Södertälje-Almtuna 3-4 SD, Oskarshamn-Troja/Ljungby 2-3 SD, Timrå-Modo 4-1 och Pantern-Tingsryd 3-2 SD.

Lördag.

Björklöven-Västervik 1-6 och Karlskoga-Leksand 1-5.

Timrå leder serien med sina 45 poäng och sedan följer Oskarshamn och Leksand båda med 41 poäng.
I botten ligger Troja/Ljungby och Karlskoga båda med 24 poäng.
Till fotbolls VM i Ryssland lottades Sverige i samma grupp som Tyskland, Mexico och Sydkorea.
Man möter i följande ordning Sydkorea, Tyskland och Mexico.

Öppningsmatchen blir mellan Ryssland och Saudiarabien i Moskva.


Rögle blandar och ger och dricka som dröjer

Rögle som ligger sist i SHL blandar och ger. En bra insats mot Frölunda följdes upp av en ny bra insats mot Brynäs borta. Dessvärre blev det förlust med 0-4 och avståndet till Brynäs är nu uppe i 11 poäng. Med tanke på resultatet 0-4 så kan man egentligen fråga sig om Rögle gjorde en så bra match innerst inne?? Men det är åter igen defensiven som spökar. Både Brynäs 1-0 och 2-0 är mål som görs av situationer som inte är någon målchans från början utan beror mer på att Röglebacken inte hänger med och för långsam. Och i andra perioden så vinner Rögle skotten med 18-5 men förlorar perioden med 0-2. Men det kvittar för det är målen som räknas. Och Brynäs hade David Rautio i mål som var strålande i mål och höll nollan. I Rögle så svarade hemplockade Ludvig Elvenes för en bra insats.

På lördag gästar Skellefteå Ängelholm och Lindab Arena. Är inte defensiven och målvaktsspelet bättre lär Rögle få en jobbig lördagkväll. Det är många matcher att spela och många poäng att tävla om, så hoppet finns. Men en eller två nya rejäla backar borde stå högt upp på Rögles önskelista. Sedan är det ju positivt att Ville Kolppanen är tillbaka i träning efter sin huvudskada.

En sak till som egentligen inte har med hockeyn att göra på så vis men i alla fall. Jag och två grannar befann oss på Harrys i Ängelholm för att se Rögles match mot Brynäs. Och det var också ett gäng som hade en sämre kväll. Personen sidan av oss fick vänta 40 minuter på sin öl, förvisso skulle dom byta ölfat men ändå. Själv så väntade jag cirka 15 minuter på att köpa en cola, men ingen av krogens bartenders var intresserade av att sälja eller servera mig. Någon minut in i andra perioden tog jag min jacka och valde att lämna stället och följa hockeyn hemma. Vad beror denna dåliga service på??

Övriga resultat.

Onsdag
Malmö-Karlskrona 2-4

Torsdag
Brynäs-Rögle 4-0, Djurgården-Örebro 3-1, Växjö-Luleå 3-5 (här gjorde Luleå fyra mål på vid ett 5 minuters powerplay), HV71-Mora 5-0 och Linköping-Skellefteå 2-0.

Växjö är i fortsatt serieledning med 53 poäng, Färjestad tvåa med 45 och Djurgården trea på 43 poäng.
I botten finns Karlskrona och Rögle med sina 22 och 18 poäng.


Hockeyallsvenskan på onsdagen.

Björklöven-AIK 4-1, Karlskoga-Oskarshamn 5-3, Västervik-Södertälje 1-4, Vita Hästen-Pantern 4-1, Troja/Ljungby-Tingsryd 2-3 str och Leksand-Timrå 2-3 SD.

Timrå är etta i tabellen på 42 och Oskarshamn är tvåa på 40 poäng.
Längst ner finns Västervik och Karlskoga båda på 24 och Troja/Ljungby med sina 22 poäng.

(null)

Denna nalle var nog glad efter onsdagens match.

(null)
RSS 2.0