Rögle besegrade mästarna

Efter fyra raka förluster och debaclet i Skellefteå, så vann Rögle på lördagen hemma mot HV71 med 4-1 efter tre mål i powerplay inför 4118 åskådare. Bra i Rögle var backen Jesper Williamsson med ett mål och en assist och målvakten Ville Kolppanen med räddningsprocent på 96,43

HV71 tog ledningen med 1-0 i spel 5-3 och Rögle kvitterade i samma spelform genom Jack Connolly. Perioden och även andra förryckt av alla utvisningarna. Dom två första perioderna hade Rögle fyra tvåor medan bortalaget hade åtta tvåor. Domare Bjälkander och Persson hade att göra. I andra perioden sköt ovan nämnda Williamsson 2-1 efter 17 sekunder och med 41 sekunder kvar av perioden kom 3-1 genom Lucas Elvenes. I tredje perioden styrde Daniel Sylwander in slutresultatet 4-1. Tackvare segern tog man in poäng på både Karlskrona, Mora och Örebro. Rögle tog med Anders Eldebrink som tränare 11 poäng på 19 matcher, ett snitt på 0,6 poäng. Med Cam Abbott som tränare har man förutom en bättre hockey också tagit 14 poäng på 12 matcher, ett snitt på 1,17 poäng. Trots segern är det ett poängsnitt som måste öka för att Rögle ska säkra ett kontrakt.


Övriga resultat:

Linköping-Karlskrona 2-3 SD 
Frölunda-Mora 3-2
Brynäs-Örebro 4-3 SD 
Djurgården-Malmö 3-4 SD 
Skellefteå-Luleå 1-3
Växjö-Färjestad 3-0

Växjö i fortsatt serieledning på poäng och tvåa är Djurgården med 55 och Frölunda trea med 52 poäng.
I bottenregionen så har Örebro 33 och Karlskrona 32 poäng på säker mark. Under strecket finns Mora med 31 och Rögle med 25 poäng.
En match i hockeyallsvenskan och derbyt Modo-Björklöven. Björklöven vann med 4-2.


Jag satt efter Rögles match och  och räknade på hur många poäng Rögle tappat genom att rasa ihop trots klara ledningar.

Malmö H tre måls ledning som blev 2 poäng, 1 poäng tappad.
Djurgården B ledning 2-0 som blev 1 poäng, 2 tappade.
Malmö H ledning 2-0 som blev 0 poäng, 3 tappade.
Skellefteå B ledning 3-0 som blev 1 poäng, 2 tappade.
På dessa matcher har det blivit 4 poäng och på samma matcher har man "slängt bort" 8 poäng.

På pluskontot så har man:
Luleå B underläge 1-3 som vändes till straffseger med 4-3 och 0 poäng blev 2 poäng.
Totalt sett om man räknar tappade till vända matcher så kommer Rögle upp i 6 poäng, det hade givit dom 31 i totalpoäng. Jag hoppas inte dessa blir avgörande när grundserien är färdigspelad.Målvakt Kolppanen schowar efter degen mot HV71 .

(null)
I junior VM vann Sverige mot Schweiz med 7-2 efter 4-0 i sista perioden. På nyårs natten väntar Ryssland, en match som avgör vem som blir gruppsegrare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0