Rögle straffade sig själva.

Annandag jul och bortamatch mot Örebro inför en busslast med Rögle supportrar. Då blev det lite att Rögle straffade sig själva efter tre insläppta i boxplay och det sista insläppta i BP efter att tränare Abbott korkat nog snackat till sig en tvåa. Det visade sig lite matchavgörande eftersom  det återstod 5:24 av matchen (tredje perioden) och Rögle redan spelade i BP. Dumheterna slutade inte. Efter slutsignalen skämde målvakt Ville Kolppanen ut sig med att snacka till sig ett matchstraff 5+20 matchpenalty. Kolppanen blir förmodligen avstängd också och lär missa minst Djurgården hemma på fredag.


Nu lite positivt. Inlånade Trevor Mingoia gjorde 2+1 och Jacob Bondesson den unga backen stod för en assist. Rögles första mål gjordes av den ständigt kritiserade Jesper Williamsson. Rögle föll ner på en elfte plats med sina 38 poäng. Endast nio poäng ner till Örebro på tolfte och Mora på kvalplats. Det går fort när man förlorar ett par matcher och konkurrenterna vinner sina. Nya tag!

Örebro-Rögle 5-3
Mora-Skellefteå 3-1
Timrå-Brynäs 3-2
Färjestad-Växjö 3-2
Malmö-Linköping 2-3 SD
Djurgården-Hv71 0-2
Frölunda-Luleå 5-3

Färjestad övertar serieledningeb i SHL med sina 50 poäng. Frölunda är tvåa på 49 och Luleå är trea med 48 poäng.
I botten finns förutom Mora med 29 också Timrå med 27 poäng.Hockeyallsvenskan.

Tingsryd-Pantern 1-4
Västervik-Södertälje 2-3 SD
Leksand-Almtuna 3-2
Karlskoga-Oskarshamn 1-3
Västerås-AIK 3-2 SD

Oskarshamn toppar allsvenskan med sina 67 poäng och AIK är tvåa med 61. Karlskoga med 57 och Västerås med 56 poäng jagar bakom. Längre ner finns det fyra lag med 39 poäng och det är Västervik, Tingsryd, Almtuna och Pantern innan jumbon Vita Hästen avslutar med 24 poäng. Det skiljer fyra poäng mellan play off/slutsspelsserien och negativt kval. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0