KHK med greppet SM guld för Luleå och fotboll

Karlskrona vann den tredje matchen och lite av nyckelmatchen mot Timrå med 4-2 i NHL Arena inför 5350 åskådare. Timrå ledde både med 1-0 och 2-1 men Karlskrona gjorde både 1-1 och vände 1-2 till seger. KHK 2-2 och 3-2 mål var en aning billiga, både från målvakten sida och försvaret. Filip Cruseman sköt två mål och så var det två gånger Mattias, Karlsson och Guter som svarade för övriga målen. Jonathan Dahlén och Marcus Harlegård gjorde hemmalagets mål. Karlskrona vann skotten med 34-30 och utvisningarna med 12-10 (minuterna). Domarekvartetten hade en mindre lyckad dag på jobbet. Hoppas verkligen det är SHL domare som får sköta resten av dom båda matchserierna nu.

Bra insats av dom fyra tv reportrar och bra drag på läktaren matchen igenom.

En sak till. Jag beundrar verkligen dom båda lagens supportrar som åker 87 mil enkel resa för stötta sitt lag på plats. Det är enastående. Det är supportrar det.

(null)
Luleå vann den avgörande matchen mot Linköping med 5-1 och tog hem SM guld på damsidan. Michelle Karvinen svarade för 2+1. Grattis Luleå,

(null)Premiären i superettan mellan AFC United och Brage slutade 0-0 inför 1835 åskådare.

Mötet mellan Halmstad och Helsingborg blev uppskjuten på grund av ospelbar matchplan.

Mora har vänt matchserien och utjämnat i damernas final

Mora har vänt 0-1 till 2-1 i matchserien mot Leksand. Ikväll vann man hemma med 2-0 efter mål av Alexander Hilmersson efter 32:13 och Emil Aronsson efter 53:03. Moras målvakt fick hålla nollan ikväll och rädda samtliga 25 skott. Matchen böljade mycket fram och tillbaka med mycket kamp och lite ställningskrig. Relativt få målchanser. Undantaget i detta möte var att matchen bara hade 12 utvisningsminuter (8-4) jämfört med i dom andra två matcherna. 
Det var fullsatt i Jalas Arena med 4500 åskådare. Mora leder med 2-1 i matcher.

(null)


I damernas SM final andra matchen vann även bortalaget detta möte med 1-0. Men idagens möte var det Linköping som kvitterade till 1-1 i matcher genom Lara Stalders mål med 41 sekunder kvar av tredje perioden.
Det blir en tredje och avgörande match i Luleå imorgon klockan 15:00. Matchen sänds i SVT 1.Bloggen kan också berätta att Ängelholms FF förlorade genrepet inför söderettan när man mötte Tvååker och förlorade med 0-3. Nästa lördag väntar Skövde borta i premiären.Malmö och Skellefteå vidare

Malmö vann hemma med 4-2 mot Frölunda på hemmais inför 12 150 åskådre och är klara för semifinal mot Växjö. Malmö gjorde 1-0 och 2-0 i powerplay genom Erik Forsell och Frederik Storm efter 4:51 och 5:29. Direkt i början på andra perioden sköt Axel Wemmenborn 3-0 i spel 4-5. Där och då var det lite ridå Frölunda. I slutet av perioden sköt Victor Olofsson efter 38:38. När lagen spelat 46:50 kom 4-1 på en spelvändning genom Johan Olofsson innan Max Friberg tröstmålade med 4-2 efter 51:52. Frölunda vann skotten med 27-18 men Malmö är klara för semifinal. 

(null)

 

Klara för semifinal är också Skellefteå som besegrade Färjestad med 5-2 inför 5029 åskådare och vann matchserien med 4-2.
Pär Lindholm gjorde två mål, Oskar Möller, Pontus Petterström och Jesper Olofsson var hemmalagets målskyttar. Medan Färjestads målskyttar var Michael Lindqvist och Johan Ryno. Två spelare fick gå och duscha kallt efter varsitt matchstraff. Det var Henrik Hetta i SAIK och Morgan Ellis i Färjestad för boarding respektive checking to the head. Något som inte är något att orda om.

Måste berömma sändningens kommentatorer Lasse Granqvist (den bästa) och Niklas Wikegård. Då blir en fröjd att följa matchen också.

En fröjd är också att höra Jimmie Ericsson åka ut i speakerbåset för att greppa microfonen och bestämt uppmana publiken att inte kasta in en massa skit på isen som skedde i samband med dom två matchstraffen. Föredömligt av Jimmie.

(null)
Tog tag i det gjorde även Timrå som bortabesegrade Karlskrona med 5-2 inför 4027 åskådaren. Timrå inledde målskyttet redan efter 8 sekunder och efter 9:40 ledde Timrå med 3-0. Anton Wedin, Alexandre Lavioe och Jacob Olofsson. Andra perioden kröp Karlskrona närmare när man reducerade både till 1-3 och 2-3 genom Joel Kellman och Emil Larsson. Närmare än så kom inte KHK utan istället kunde Timrå utöka till 4-2 genom Johannes Kinnvall innan Jonathan Dahlén lyfte in 5-2 i tom kasse. Skottstatistiken blev jämn 22-23.
Karlskrona leder matchserien med 2-1.


(null)
Kvalserien till hockeyallsvenskan.

Troja/Ljungby-Västerås 5-1
Västervik-Borlänge 4-1
Piteå-Huddinge 3-5

Västerås toppar serien med 9 poäng efter fyra omgångar. Västervik är tvåa med 7. Sedan följer tre lag med 6 poäng och det är Troja/Ljungby, Borlänge och Huddinge och så slutligen Piteå med 2 poäng.

Mora kvitterade

Ikväll var det ny hockeymatch att följa på tv och daladerbyt mellan Leksand och Mora i direktkvalet till SHL. Leksand tog ledningen med 1-0 i powerplay genom Austin Madaisky efter 8:45. Powerplayen i matchen fortsatte, i måndags 58 utvisningsminuter medan det ikväll landade på 42 utvisningsminuter och fyra mål. 10:05 kvitterade Mora i PP genom Andrew Rowe. 6:46 in i andra perioden tryckte Michael Haga in 2-1 till Mora. Det blev periodens enda mål. I tredje perioden hade först Leksand spel 5-3 utan att näta. Istället gör man 2-2 i spel 5-4 genom Mattias Ritola efter att ha spelat 46:27. Matchen står och väger därefter. Det svänger på båda håll. Med 3:55 kvar av period 3 trycker Jacob Nilsson in segermålet 3-2 för Mora via Daniel Bertovs skridsko och Mora kan utjämna matchserien till 1-1 inför 7463 åskådare i Tegera Arena.

Bra bra bra. Äntligen en match där domarna inte stod i centrum. Beröm till Patrik Sjöberg och Christoffer Holm med sina linjemän. Beröm även till atmosfären och trycket på läktaren. Härligt. Minus är väl att höra på den förbaskade trumman under matchens gång. Men positivt i övrigt. Bra tv reportrar på plats också.

(null)


Luleå vann borta mot Linköping i damernas första SM final i bäst av tre. Luleå vann med 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) inför 1242 åskådare. Matchens enda mål kom efter 58:52 genom Ronja Savolainen. Match 2 spelas i Luleå på fredag klockan 15:00.

(null)


Mycket slutspelshockey

Djurgården är klara för semifinal efter 5-4 och 4-1 i matcher mot Linköping. Det var en svängig match på Hovet där  hemmalaget vände 0-1 till 2-1 och 3-2 blev senare 3-4 som slutade med att Djurgården vände och vann med 5-4. Tyvärr gör Djurgården sitt avgörande mål i powerplay efter en horribel utvisning på LHC spelare, där kunde man lika bra tagit en hemmaspelare men det bästa hade varit att inte ta någon alls. Men Djurgården avancerar och vinner rättvist inget att säga om. Vilket tryck det var på Hovet i samband med avgörandet. Oj!


Växjö vann hemma mot Brynäs med 3-0 och totalt 4-1 i matcher. Växjö gjorde tidigt 1-0 och 2-0 efter 2:02 och 3:44. Sedan kunde inget hota hemmalaget som även sköt 3-0 efter 50:29. Växjö vann även skotten med 28-20.
I skrivande stund är det oklart vilka Djurgården och Växjö möter i semifinal.

Malmö besegrade Frölunda i Göteborg med 4-0 trots stort spelövertag från hemmalaget som vann skotten med 34-23. Lukas Haudum, Frederik Storm, Axel Wemmenborg och Erik Forsell nätade för Malmö. Dom två sist målen i tom Frölundakasse.
Malmö leder med 3-2 och kan nu avgöra på torsdag.

Färjestad vann mot Skellefteå på nytt och reducerade ytterligare. Färjestad vände 0-1 till 3-1 som så småningom blev 3-2. Efter mål av Michael Lindqvist, Dick Axelsson och Mikael Wikstrand medan SAIK:s mål gjordes av Mike Kostska och Pär Lindholm. Skellefteå hade en 2-2 puck inne som dömdes bort för att pucken var blockerad (fryst). Skellefteå vann skotten med 32-25 men får en ny chans att avgöra på torsdag hemma.

I direktkvalet till SHL vann Leksand första slaget om Siljan när man besegrade Mora borta i en stökig match med 5-2 inför fullsatt salong. Johan Porsberger gjorde två mål för Leksand, det som betydde 0-1 och 1-5. Moramålvakten Christian Engstrand hade ingen lyckad kväll och får ta på sig ett par av målen. Leksand har 1-0 i matcher.

Karlskrona sköt endast 11 skott på mål och 0 skott i tredje perioden. Trots detta lyckades man vinna borta mot Timrå med 1-0 genom mål av och strålande målvaktsspel av Johan Holmqvist som räddade samtliga 22 Timråskott. Timrå hade verkligen bud på kvittering men KHK höll undan och vann och har nu 2-0 i matchserien.

Kvalserien till hockeyallsvenskan.

Måndag
Västervik-Piteå 2-3

Tisdag
Borlänge-Troja/Ljungby 5-2
Huddinge-Västerås 1-2

Västerås toppar kvalserien med 9 poäng. Tvåa är Borlänge med 6 och trea är Västervik med 4 poäng. Troja/Ljungby och Huddinge har 3 och Piteå har 2 poäng.

(null)

(null)


Hockeyn fortsatte på söndagen men även fotboll.

Karlskrona vinner den första matchen i kvalet till SHL mot Timrå med 2-1 efter förlängning. Och därmed 1-0 till blekingarna i matchserien.
Bobbo Petersen tryckte in 1-0 i powerplay efter 46:45 innan Timrå kvitterade genom Marcus Hardegård efter 51:44. 1:48 in i fjärde perioden sköt Filip Cruseman det avgörande 2-1 målet bakom Henrik Haukeland inför endast 3769 åskådare.


I Malmö så kvitterade Malmö matchserien mot Frölunda via 3-1 seger. Malmö fick tidigt en 2-0 ledning efter två powerplaymål och då var endast 6:22 spelat. Målskyttar var Frederik Storm och I andra perioden reducerade Göteborgarna till 2-1 genom mål av Victor Olofsson efter 36:10. I period 3 låg Frölunda på för en kvittering men istället skickade Kim Rosendahl in 3-1 i tom kasse med 24 sekunder kvar av matchen, som slutar 3-1 och 2-2 i matchserien. 


Skellefteå bommade första "matchbollen efter att Färjestad vann med 3-1 och reducerade till 3-1 i matcher.
Illari Melart, Dick Axelsson och Alexander Johansson (tom kasse) gjorde värmlänningarnas mål medan Skellefteås mål gjordes av Jesper Olofsson inför 5801 åskådare.
Slutligen lite fotboll.
Helsingborg svarade för en bra insats och besegrade AIK borta på Friends Arena med 3-1 efter 1-0 i paus. HIF:s målskyttar var Mamudu Moro, Charlie Weberg och Mikael Dahlberg.


Jag själv bevittnade derbyt ute på konstgräsplanerna vid Lindab Arena där Landskrona besegrade Ängelholm med 2-1 (1-0). Ganska bra med folk denna lite kalla disiga söndagseftermiddag.

Sekvensen när KHK gör 2-1 i förlängningen mot Timrå.
(null)


Bild från uppvärmningen ÄFF-BoIS idag

Slutspel, kvalhockey och fotboll

Nu är det frågan om inte både Växjö och Djurgården avgör i nästa match på hemmais. Växjö besegrade Brynäs i Gävle med 5-3 efter att ha vänt 2-3 till 5-3 på 4:42 i tredje perioden. Hemmalaget hade haft ledningen både med 1-0, 2–1 och 3-2. Brynäs 3-2 mål redan efter 42 sekunder i period 3. I slutet på andra perioden rånades Brynäs på ett friläge då ena linjemannen felaktigt blåst offside. Oavsett vilket så är det som följande nu vilket också är fakta. Växjö leder matchserien med 3-1.

Djurgården vann i Saab Arena mot Linköping med 4-2 efter två mål vardera av Axel Fjällby Jonsson och Linus Hultström. Fyra av dom sex målen gjordes i powerplay och det sista i spel 4-6.
Djurgården har 3-1 i matchserien.


Leksand är klar för direktkval till SHL efter att ha besegrat Oskarshamn i den avgörande matchen med 4-0. Hemmalaget vann rättvist och vann tillexempel skotten med 44-21.
I direktkvalet väntar Mora i bäst av sju matcher med start på måndag i Mora.Kvalserien till hockeyallsvenskan
Omgång 2

Troja/Ljungby-Piteå 7-2
Västerås-Borlänge 2-1
Huddinge-Västervik 3-2


Västerås toppar tabellen med 6 poäng. Sedan följer Troja/Ljungby, Västervik, Borlänge och Huddinge på 3 poäng och slutligen så kommer Piteå utan poäng. Men tabellen lever.
I en träningslandskamp på Friends Arena besegrade Chile Sverige med 2-1. Svensk målskytt var Ola Toivonen i matchminut 23.
  (null)

(null)Frölunda vände igen

Vända matcher verkar vara Frölundas melodi i årets slutspel. I onsdags vände man 2-4 till seger med 5-4 på dom sista åtta minuterna. Ikvällens match vände man 0-1 till seger med 2-1 hemma i Göteborg i Scandinavium i tredje perioden. 
Malmö sköt 0-1 efter genom Stefan Warg och i tredje perioden kvitterade Frölunda i powerplay efter 41:11 genom Carl Grundström. När klockan stod på 53:51 bökade Max Friberg in segerpucken bakom blixtinkallade Jonas Gunnarsson. Någon direkt kvitteringschans fick aldrig bortalaget, jo föresten en när Johan Olofsson höll på att raka in 2-2 men hakades effektivt och på tillåtet vis av Frölundabacken och 2-1 stod sig matchen ut inför 12 044 åskådare 
2-1 är det till Frölunda i matchserien också.


Desto mer ojämnt är det mellan Skellefteå och Färjestad. Skellefteå vann ikväll i Karlstad inför åskådare med 4-1 (1-0, 3–1, 0-0). Sebastian Olsson stod för 1+1 och Linus Lindström svarade för två assist. Jonio Ortio i Skellefteåmålet hade en räddningsprocent på 96,30 och räddade 26 av 27 skott.
Skellefteå har 3-0 i matchserien.Nu när det blir sommartid på söndag och det är så att ni inte har något för er. Så kan jag tipsa om att Ängelholms FF möter Landskrona BoIS i en träningsmatch klockan 14:00 på konstgräsplanerna vid Lindab Arena.

(null)


(null)Utjämnat i play off och kvartsfinalerna

Oskarshamn kvitterade till 1-1 i matcher när man besegrade Leksand med 4-1. Oskarshamns mål gjordes av Jonas Engström (2), Lucas Elvenes och Marcus Björk medan bortalagets mål gjordes av Jens Bemström. Seger var helt rättvis och Oskarshamn svarade för en bra insats. Leksand får repa mod inför avgörandet på lördag som spelas i Tegera Arena med nedsläpp klockan 

Oskarshamn-Leksand 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Publik 3275 (slutsålt) åskådare i BeGe Hockeycenter.


I slutspelets kvartsfinaler vann Växjö hemma mot Brynäs med 4-0 efter att hemmalaget vann skotten med 31-14 inför 5394 åskådare. Växjö gjorde två mål i powerplay och det fjärde i tom kasse med en man mindre. Växjö tog därmed ledningen med 2-1 i matcher i bäst av sju.


2-1 i matcher är det till Djurgården också som besegrade Linköping med 4-3 (0-1, 3-1, 1-1) inför 7923 åskådare på Hovet. Djurgården vände 0-1 till 3-1 och med det la grunden för segern i denna match.


Kvalserien till hockeyallsvenskan

Omgång 1
Västervik-Troja/Ljungby 4-1
Borlänge-Huddinge 5-3
Piteå-Västerås 1-2

(null)Slutspelshockey

Jag är lite efter med uppdateringen men börjar med måndagens matcher. Där både Malmö och Skellefteå vann borta. Malmö besegrade Frölunda med 2-1 efter en fenomenal insats av Oscar  Alsenfeldt i bortakassen. Frölunda var dock det bättre laget och vann skotten med 38-18. Men det är målen som räknas.

Ikvällens retur i Malmö var det desto målrikare då Frölunda vann med 5-4 efter att ha vänt 2-4 med till seger med 8:08 kvar . Detta är en match Malmö inte får tappa med 4-2 ledning och drygt 8 minuter kvar av period 3. Matchens nio mål gjordes av nio olika målskyttar och hemmalaget vann skotten med 33-21. 1-1 i matcher.

Skellefteå besegrade Färjestad i Karlstad i måndags med 3-1 efter ha ryckt åt sig en 2-0 ledning efter 8:32. Joakim Lindström fick matchstraff efter en ful crosschecking.

Ikvällens match var Skellefteå numret för stort för Färjestad och vann med komfortabla 5-0 efter två mål av Joakim Lindström. Skellefteå har nu 2-0 i matcher.

Linköping avgjorde i sjätte perioden mot Djurgården då Chad Billins skickade in sitt andra mål för kvällen efter drygt 108 minuters spel. Skotten blev 42-55 och 1-1 i matchserien.

Brynäs besegrade favoriten Växjö med 4-3 efter 4 mål i powerplay. Även två av Växjös mål gjordes i PP. Bortalaget vann skotten med 30-26 inför 5549 åskådare. 1-1 även i denna matchserien.


I play off mötet till SHL kvalet vann Leksand med 5-4 efter förlängning mot Oskarshamn. Leksand ledde med 4-2 med 7:35 kvar av tredje perioden. Men IKO både reducerade och kvitterade efter 54:08 och 58:42. I förlängningen avgjorde Daniel Pietta efter 72:53. 1-0 i matcher i bäst av tre.

(null)Oskarshamn till play off, bandy och fotboll

Oskarshamn är klara för play off till direktkval till SHL efter att seger 6-0 hemma mot Almtuna i sista omgången i slutspelsserien. Med det vann man serien på bättre målskillnadän Södertälje. Oskarshamn hade 12 poäng,19-7 och +12 medan Södertälje också hade 12 poäng men 16-11 och +5. Björklöven blev trea med 11 poäng.

Oskarshamn-Almtuna 6-0
Pantern-Södertälje 2-5
Björklöven-AIK 4-3


Dom första kvartsfinalerna fick relativt väntade resultat (inte siffrorna) när Växjö besegrade Brynäs med 4-1.
Djurgården hemmaslog Linköping inför ett fullsatt Hovet med 8094 åskådare med 6-1.


I hockeyettans play off 3 så vann både Västerås och Piteå sina tredje avgörande på lördagen med 2-1 mot Kristianstad och Kallinge/Ronneby. 
Kvalserien till hockeyallsvenskan kommer att bestå av följande sex lag.

Västervik och Troja/Ljungby från hockeyallsvenskan.
Borlänge vinnare av hockeyettan finalen
Huddinge, Västerås och Piteå från play off.
Kvalserien inleds på torsdag 22/3.Det blir final i svenska cupen mellan Malmö och Djurgården.
MFF besegrade Östersund borta med 1-0 och Djurgården vann derbyt borta med 2-0.


GRATTIS till svenska mästarna i bandy 2018 som blev Edsbyn på herrsidan 
GRATTIS till svenska mästarinnorna i bandy på damsidan som blev nykomlingarna i elitserien 2017/2018 och är Skutskär som vann SM guld.

(null)

(null)

(null)


Timrå till direktkval och fotboll

Timrå är klart för direktkval till SHL efter 4-1 seger hemma mot Leksand och 3-0 i matcher.
Jonathan Dahlén svarade för två mål och har gjort sju poäng på tre matcher. Denna finalserie var aldrig spännande utan Timrå har varit för bra. Timrå möter Karlskrona i en plats i SHL med start den 25/3 klockan 18:00.
För Leksand väntar ett play off i bäst av tre matcher mot segraren i slutspelsserien.


I slutsspelserien på onsdagen så besegrade AIK Pantern med 2-1.

Björklöven hemmabesegrade Oskarshamn med 3-2 efter sudden. 

Södertälje bortavann i Uppsala med 4-2 mot Almtuna.

På fredagen spelades den fjärde av fem omgångar. 

Oskarshamn vann på Hovet efter straffar mot AIK. Bortalaget kvitterade med 2:21 kvar av tredje perioden.

Södertälje hemmaslog Björklöven i en intensiv tillställning med 1-0

Och Almtuna vann det betydelselösa mötet mot Pantern efter sudden med 4-3. Båda lagen hade enbart äran att spela för.

Det innebär att Oskarshamn (+6), Södertälje (+2) och AIK (-2) dessa tre lag har 9 poäng. Björklöven har också chansen med sina 8 poäng (+3).

På söndag möts Pantern-Södertälje, Oskarshamn-Almtuna och Björklöven-AIK.

Hockeyettans play off 3 första matchen.

Västerås-Kristianstad 2-0
Kallinge/Ronneby-Piteå 4-1
Visby/Roma-Huddinge 0-2

Ikväll spelades match två i bäst av tre.

Kristianstad-Västerås 2-1.
Piteå-Kallinge/Ronneby 2-1
Huddinge-Visby/Roma 3-1

Huddinge är klara för kvalserien till hockeyallsvenskan medan en avgörande match väntar imorgon mellan Kristianstad-Västerås och Piteå-Kallinge/Ronneby 

Ikväll så vann Brynäs borta mot Luleå med 4-2 och med det 2-1 i matcher.

Hockeyslutspelet kvartsfinaler ser ut så här. Match ett på söndag och måndag.

Växjö-Brynäs, Djurgården-Linköping, Frölunda-Malmö och Färjestad-Skellefteå.I svenska cupen i fotboll så är Malmö, Östersund, Djurgården och AIK klara för semifinal som spelas så här

17/3 Östersund-Malmö 
18/3 AIK-Djurgården


Kvartsfinalerna i Champions league får följande möten.

Juventus-Real Madrid 
Sevilla-Bayern München 
Barcelona-Roma 
Liverpool-Manchester City

Speldagar är den 3-4/4 och 10-11/4


I Europa league blev kvartsfinalerna så här.

Arsenal-CSKA Moskva
Atletico Madrid-Sporting Lissabon 
Lazio-Salzburg 
Leipzig-Marseille 

Och dessa speldatum är den 5 och 12/4.(null)

(null)(null)Kvalhockey

Timrå har kopplat ett grepp om den hockeyallsvenska finalen efter att ha besegrat Leksand borta med 2-1.
Timrå grundlade segern via 1-0 och 2-0 målet genom Jonathan Dahlén och Erik Karlsson i andra perioden. Hemmalaget reducerade med endast 5 sekunder kvar av matchen när Oscar Lang tråcklade in 1-2.
Nästa match spelas på tisdag klockan 19:00 och sänds för övrigt i Sportkanalen.


Västerås och Kallinge/Ronneby vann sina tredje avgörande matcher i hockeyettans play off 2. Det innebär att lagen är klara för play off 3 som spelas den 14, 16 och 17/3

Västerås-Mariestad 3-1 och Kallinge/Ronneby-Boden 2-0.


I slutspelsserien på måndagskvällen så besegrade Södertälje AIK med 5-3 efter att ha gjort 4-3 med 1:24 kvar av tredje perioden. AIK ledde med 1-0 och 2-1.

Oskarshamn som toppar slutspelsserien på 6 poäng efter 5-2 borta mot Pantern. Pantern är jumbo i tabellen med 1 poäng. Matchen lockade endast 464 åskådare. Suck.

Björklöven vände 1-2 till seger med 3-2 borta mot Almtuna. Austin Farley sköt två mål för Löven. Björklöven är nu delad tvåa i tabellen på 6 poäng medan Almtuna ligger femma med 3 poäng.


I slutspelet play in och åttondelsfinal så vann Linköping borta mot HV71 med 3-1.

Brynäs avgjorde med 28 sekunder kvar borta mot Luleå. Brynäs vann med 3-2 och har också 1-0 i matcher som LHC har i den andra åttondelsfinalen.
Nästa match på onsdag 14/3.

(null)

(null)


Rögles avslutning och annan kvalhockey

Rögle BK avslutade säsongen 2017/2018 med hemmamatch mot Luleå. Luleå vann matchen med 5-3.
Luleå gjorde både 1-0 och 2-0 efter 27:15 och 31:19. Målen gjordes av Johan Forsberg och Joey Hishon. Efter 36:26 reducerade Rögle genom Ludvig Rensfeldt på assist från Olle Liss och målvakten Justin Pogge. När vi spelat 43:50 i tredje perioden så kvitterade hemmalaget genom Jack Connolly och vi hade 2-2. 3:04 senare återtog Luleå ledningen med 3-2 efter att målet videogranskats. Målskytt var Pontus Själin. Det blev en händelserik period för något senare med 9:38 kvar av tredje perioden skickade Alen Bibic in 3-3 på assist från Daniel Sylwander. Detta blev Rögles sista mål denna säsongen. För 1:12 senare efter 51:40 så sköt Luleå 4-3 genom Robin Kovac och med 45 sekunder kvar av så skickade Jonas Berglund in slutresultatet 5-3. Vi noterar också att tränare Cam Abbott blev uppskickad på läktaren med 2:57 kvar. Rögle slutar på en elfte plats med 61 poäng. Med tanke på hur säsongen inleddes så får det anses som imponerande att Rögle säkrar kontraktet och blir elva i tabellen. Ska bli spännande att följa Rögles silly season nu och se vad som händer.

Resultat omgång 52 och sista.

Rögle-Luleå 3-5
Malmö-Mora 6-1
Skellefteå-Karlskrona 2-1 SD 
Örebro-Djurgården 2-3 SD 
Färjestad-HV71 4-3 str
Frölunda-Brynäs 8-3
Linköping-Växjö 1-3

1. Växjö            116
2. Djurgården  96
3. Frölunda       94
4. Färjestad      86
5. Skellefteå     86
6. Malmö           86  
7. Luleå               81
8. HV71               81
9. Linköping      80
10. Brynäs          70  
11. RÖGLE            61
12. Örebro           58  
13. Mora              51
14. Karlskrona    46

Åttondelsfinaler (play in) med start på måndag. I bäst av tre matcher.

Luleå-Brynäs 
HV71-Linköping 

Kvartsfinaler, med start söndag 18/3 och avgörs i bäst av sju matcher.

Växjö-
Djurgården-
Frölunda-Malmö 
Färjestad-Skellefteå 
Hockeyettans play off 2 och match 2.

Kristianstad-Tranås 3-2 SD 
Västerås-Mariestad 1-0
Visby/Roma-Vimmerby 5-2
Kallinge/Ronneby-Boden 2-6
Piteå-Kalix 4-1

Kristianstad, Visby/Roma, Boden och Piteå till play off 3.

Västerås-Mariestad och Kallinge/Ronneby väntar en tredje avgörande match imorgon.

(null)

(null)

(null)
Rögle straffvann

Rögle vann hemma mot Färjestad med 3-2 efter straffar. Det krävdes 18 straffar innan det var klart.

Färjestad tog ledningen med 1-0 efter ett slarv i hemmalaget. Målskytt var Martin Johansson efter 9:23. I andra perioden efter 1:04 kvitterade Rögle genom Janne Jalasvaara. Sedan svarade Libor Hudacec för en ful slashing och fick 5 minuter och matchstraff. Samtidigt fick även FBK ytterligare en tvåa vilket innebar att Rögle fick spela 5-3 i två minuter. Då sköt Ted Brithen 2-1 efter 34:12. Denna ledning stod sig till då Färjestad kvitterade efter att målet videogranskats. En helt rätt bedömning. Spelet böljade fram och tillbaka men det stod 2-2 efter 60 minuter. 

I förlängningen började bortalaget i powerplay men utan att utnyttja det. Matchen gick till straffar. På straffarna gjordes det 5 mål på 18 straffar och Benjamin Youds var den som fick avgöra för Rögle.

Rögle-Färjestad 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0).
Publik 4411 åskådare. (Kändes inte som det var så många personer i arenan)

Domare Mikael Holm Skärhamn och Morgan Johansson Ljungby ++


+++ Stephen Perfetto
++ Olle Liss
+ Ville Kolppanen

Resultat omgång 51 av SHL.

Rögle-Färjestad 3-2 str
Karlskrona-Frölunda 3-5
Mora-Örebro 0-3
Brynäs-Linköping 1-5
Växjö-Malmö 6-2
Luleå-Skellefteå 0-1
Djurgården-HV71 5-2

Växjö är klara seriesegrare och Djurgården ligger på andra plats med 93 och Frölunda är trea med 91 poäng.
Rögle blir elva i tabellen på sina 61 och Örebro är klar tolva med 57 poäng.
I botten finns Mora och Karlskrona med 51 respektive 46 poäng.

I sista omgången kan HV71 vid bortaseger mot Färjestad samtidigt som Malmö blir utan poäng, bli topp 6. Luleå och Linköping kan passera HV71 i sista omgången. Brynäs är klar tia. Rögle och Örebro har säkrat kontraktet. 
Mora placerar sig på plats 13 och får möta segraren i mötet mellan förlorarna av den hockeyallsvenska finalen och segraren i slutspelsserien medan Karlskrona möter segraren i den hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Leksand. 


Den första hockeyallsvenska finalen spelades ikväll. Timrå vann efter förlängning med 4-3. Timrå avgjorde efter 6:35 i den fjärde perioden. Match två på söndag i Leksand.


Och så är ett annat dalalag klara för kvalserien till hockeyallsvenskan efter 5-2 hemma mot Huddinge och 2-0 i matcher.

(null)

(null)Avslutningen i hockeyallsvenskan och fotboll.

Att det skulle bli Timrå och Leksand i den hockeyallsvenska finalen visste vi före kvällens omgång. Timrå vinner hockeyallsvenskan grundserie på sina 99 poäng.
Leksand blir tvåa i serien med 91 poäng.
AIK blir trea med 85, fyra blir Almtuna med 82 och femma blir Björklöven med sina 80 poäng.
På sjätte plats hittar vi Pantern med 79, sjua blev Oskarshamn också med 79 och den sista slutspelsserieplatsen tog Södertälje efter att ha besegrat Pantern med 4-1 och slutade på 75 inspelade poäng.
För lagen Vita Hästen 73, Modo 72, Tingsryd 71 och Karlskoga också med 71 poäng är säsongen över. Både Tingsryd och Karlskoga vann sina matcher.
För småländska Västervik på 69 och Troja/Ljungby med 66 poäng väntar kvalserien för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Resultat omgång 52 den sista.

Oskarshamn-Leksand 1-6
Västervik-Karlskoga 1-2
Södertälje-Pantern 4-1
Almtuna-Vita Hästen 2-1 SD 
Tingsryd-Modo 3-1
AIK-Troja/Ljungby 5-3
Timrå-Björklöven 2-3

(null)I finalen i hockeyettan vann Borlänge borta mot Huddinge med 7-4. Detta var första mötet i bäst av tre. Nästa match är på fredag i Borlänge och en eventuell avgörande spelas i Borlänge på lördagen.

(null)


FOTBOLL:

I Champions league gick Real Madrid och Liverpool vidare på tisdagen efter totalt 5-2 och 5-0. På onsdagen så fick dessa lag sällskap av Manchester City och Juventus som tog sig vidare via 5-2 och 4-3.
Fyra åttondelsfinaler är kvar att spela och spelas den 13 och 14/3.

Rögle säkrade kontraktet

Rögle säkrade ikväll sitt SHL kontrakt efter att ha besegrat Linköping borta med 3-0 inför 4509 åskådare i SAAB Arena. Med det har man ointagliga 59 poäng.

Ludvig Elvenes sköt 1-0 och 2-0 efter 15:01 och 19:59 assisterad av brorsan Lucas och Ted Brithen och Benjamin Youds. 2-0 med 1 sekund kvar av första perioden blev psykologiskt och vägledande. Andra perioden slutade 0-0. Rögle hade 1:30 i spel 5-3 utan att näta. I tredje perioden gasade LHC på för en reducering och vann skotten i tredje ronden med 15-5 och totalt 40-22. Justin Pogge höll nollan och räddade samtliga 40 skott. 
Med 1:22 kvar sköt Craig Schira 3-0 i tom Linköpingkasse och kontraktet  var klart.

Samtidigt vann Mora hemma med 6-2 mot Brynäs och Örebro besegrade Karlskrona med 5-0. Med detta så skiljer det 3 poäng mellan Örebro och Mora (54-51) och dessa möts på torsdag i Mora. Matchens sänds även i Sportkanalen. Karlskrona får kvala för hålla sig kvar.

Notera att det endast var HV71 som vann av lag placerade 7-10 och man gjorde det med besked, 7-1 mot Luleå. Dessutom förlorade både seriesegrarna och serietvåan, Växjö och Djurgården.

Resultat omgång 50.

Linköping-Rögle 0-3
Mora-Brynäs 6-2
Örebro-Karlskrona 5-0
Malmö-Färjestad 3-1
Skellefteå-Djurgården 3-1
HV71-Luleå 7-1
Frölunda-Växjö 2-1

(null)

(null)

(null)


Hockeyallsvenskan och cupfotboll

I hockeyallsvenskan så är det finalklart mellan Timrå och Leksand.
Det är också klart med fem av sex play off/slutspelslag som är AIK, Almtuna, Pantern, Oskarshamn och Björklöven är klara och i botten handlar det om fyra lag som ska undvika två negativa kvalplatser.

Den sista play off platsen står mellan Modo 72 poäng, Södertälje 72 och Vita Hästen också 72 poäng.

Kvalplatserna handlar om Västervik 69 poäng, Tingsryd 68, Karlskoga 68 och Troja/Ljungby 66 poäng.

Så här gick det idag.

Björklöven-Västervik 2-1 str
Pantern-Tingsryd 2-4
Modo-Timrå 2-3
Oskarshamn-Troja/Ljungby 5-4 str. Här gjorde Troja/Ljungby två mål på 8 sekunder, 4-3 59:51 och 4-4 59:59.
Södertälje-Almtuna 2-8
AIK-Vita Hästen 2-1 SD 
Karlskoga-Leksand 2-1

Sista omgången på onsdag enligt följande.

Oskarshamn-Leksand
Västervik-Karlskoga 
Södertälje-Pantern 
Almtuna-Vita Hästen
Tingsryd-Modo
AIK-Troja/Ljungby
Timrå-Björklöven 

(null)I hockeyettans play off gick följande lag vidare till play off 2.
Mariestad, Tranås och Visby/Roma.

Mariestad-Skövde 4-2, Östersund-Tranås 2-3 SD och Dalen-Visby/Roma 1-3.

(null)


I svenska cupen lottades kvartsfinalerna med kvarvarande lag.

Malmö-Göteborg 
Djurgården-Häcken 
AIK-Örebro 
Östersund-Gais 

Matcherna spelas på söndag 11/3.

SHL kontraktet nära cupfotboll

Rögle tog gruvlig revansch på Karlskrona och vann den andra matchen i back to back mötet med 6-2 (4-1, 2-0, 0-1).
Rögle hade 3-0 efter 10:22 efter mål av Bryan Lerg, Daniel Sylwander och Lucas Elvenes, assist för övrigt av broder Ludvig Elvenes. Karlskrona fick spela powerplay i 4 minuter och reducerade då till 1-3 genom Marcus Paulsson. Men 22 sekunder senare replikerade Rögle när Ted Brithen sköt 4-1 och Rögle gjorde 4 mål på 12 skott och fick även Johannes Jönsson i hemmamålet utbytt. I Röglemålet stod Justin Pogge och kom upp i en räddningsprocent på 92,59

I andra perioden så efter 11:06 sköt Ludvig Rensfeldt 5-1 och 15 sekunder senare sköt Lerg sitt andra mål och Rögle hade 6-1 efter två perioder. Tredje perioden spelades mest av. Hemmalaget snyggade till siffrorna men Rögle kunde vinna med 6-2.
Rögle har åtta poäng och 16 plusmål på Mora med tre omgångar kvar. Ett Mora som vann borta mot Djurgården efter straffar med 3-2. Örebro vann också sin match. En jobbig förlust för Karlskrona men desto gladare i dom andra lagen i den nedre regionen.

Karlskrona-Rögle 2-6
Djurgården-Mora 2-3 str
Färjestad-Örebro 1-3
Växjö-Linköping 2-0
Luleå-Malmö 2-0
Brynäs-Skellefteå 2-0
Frölunda-HV71 4-5 SD 

Växjö toppar SHL tabellen med sina 110 poäng. Tvåa är Djurgården med 90 och Frölunda är trea med 85 poäng.
På plats tio finns Brynäs med 70 poäng och är sista slutspelslag.
På plats elva finns Rögle på 56 och tolva är Örebro med 51 poäng.
På kvalplats finns Mora med 48 och Karlskrona på sina 43 poäng.

Notera att nu på tisdag möts Örebro och Karlskrona och det kan vara sista chansen för KHK. Sedan på torsdag möts Mora och Örebro i Jalas Arena.


I hockeyettans play off andra matchen gick det så här.

Boden-Nybro 3-1
Östersund-Tranås 6-2
Mariestad-Skövde 1-3
Hudiksvall-Kalix 1-3
Kallinge/Ronneby-Köping 3-0
Dalen-Visby/Roma 2-3

Boden, Kallinge/Ronneby och Kalix vidare till play off 2. I övriga tre matcher spelas tredje och avgörande under morgondagen.


(null)


(null)


I svenska cupen är Helsingborg utslagna. Idag besegrade man Tvååker med 3-0 hemma efter två mål av men man hade behövt ytterligare ett mål då resultatet mellan Norrköping och Örebro blev 2-2 och var till HIF:s fördel.  Nu blev det Örebro som tog sig till kvartsfinal.Rögle tog inte chansen och finalklart i HA


Rögle hade ett gyllene tillfälle att ta ett stort kliv mot nytt kontrakt. Men istället så vek laget ner sig hemma mot Karlskrona och förlorade med 1-4. Rögle vet hur Karlskrona kommer att spela och agera. Varför spelar man KHK rakt i famnen och låter dom få matchen ditt dom vill?? Här hade inte Rögle gjort sin läxa. 

Rögle reducerade i powerplay genom Lucas Elvenes efter 18:23. 1:23 senare kändes det som Karlskrona stängde matchen med sitt 3-1 mål. Och framför allt när Rögle spelade tio minuter i powerplay i andra perioden via fem tvåor och en 2+10 på bortaspelare så når man ingen reducering och man sköt endast 10 skott i denna perioden. Totalt sköt Rögle 11 skott utanför. Det kändes som det i alla fall var det dubbla. Men ingen tid att deppa. Nya tag i Blekinge imorgon. Jag tar en kopp kaffe så länge.

(null)


Kaffe för att komma över förlusten


I hockeyallsvenskan så är det klart att det blir Timrå och Leksand i den hockeyallsvenska finalen i bäst av fem. Timrå vann borta mot Leksand med 2-1. Medan både AIK och Pantern förlorade och kan inte nå ifatt Leksand.
I bottenstriden är det tre lag på 65 poäng. Där ett lag ska undvika dom två kvalplatserna.

Så här gick det ikväll.

Leksand-Timrå 1-2
Vita Hästen-Pantern 4-1
Björklöven-AIK 4-2
Karlskoga-Oskarshamn 4-1
Västervik-Södertälje 4-1
Modo-Almtuna 4-3 str
Troja/Ljungby-Tingsryd 3-6

Klara seriesegrare är Timrå med sina 96 poäng och klar serietvåa är Leksand med 88. Trea är just nu AIK med 80 och fyra är Pantern med 79 poäng,
I botten finns tre lag med 65 poäng och det är Troja/Ljungby, Tingsryd och Karlskoga.

(null)


Kallt och varmt

Det är vinter i Skåne och kallt och blåsig och minusgrader. Men det positiva är att solen skiner och det är torr mark. 

På tal om kallt så har jag hittat en ny favorit som är McDonalds päronmilkshake som jag provat mer än en gång. Jag bjuden även min bror på denna milkshake efter en promenad vid havet i lördagskväll och jag tror det blev uppskattat.

Något som är varmare och som jag inte ätit på några år är tomatsoppa. Det smakar när man kommer in och varit ute i kylan. Åt det mycket förr som barn nu har det blivit betydligt färre gånger.

(null)

(null)


I veckan och i tisdags var det högtidsdag för mig för då började bokrean. Det blev några inköp och jag har börjat läsa den ena idag.

Jag har inte dömt innebandy på över två veckor. Men i helgen har jag matcher både lördag och söndag. Sen även i nästa vecka då jag har distriktsmatcher. Ska bli kul att döma igen.

(null)

Nu önskar jag trevlig helg.

Växjö seriesegrare, play off och deckare

Vi konstaterar att Örebro och Mora inte tog in några poäng i bottenstriden. Örebro förlorade med 1-2 hemma mot seriesegrarna Växjö. Växjö vände 0-1 till 2-1 via två powerplaymål. Växjö klar seriesegrare med 107 poäng medan Örebro har den sista platsen som innebär säker mark och nytt SHL kontrakt med 50 poäng.

Mora förlorade borta mot Luleå med 0-3. Emil Larsson gjorde två mål för Luleå. Mora är kvar på kvalplats med 48 poäng och Luleå är sjua med 75 poäng, samma poäng som Linköping och HV71.

Linköping förlorade efter straffar mot Färjestad med 3-4 och är trea med 84 poäng.

HV71 revancherade sig efter 2-8 mot Färjestad och besegrade Skellefteå med 3-1. Skellefteå är sexa i tabellen med 79 poäng.

En poäng efter Malmö på 80, som förlorade mot tvåan Djurgården efter straffar med 3-4. Alla fyra möten lagen i mellan har slutat 3-3 efter 60 minuters spel.

Fyran Frölunda vände 0-1 till 2-1 i Gävle mot serietian Brynäs. Frölunda gjorde två mål på 1:18.

Idag fredags kompletteras den 48 omgången med matchen Rögle-Karlskrona.
Dessutom full omgång av hockeyallsvenskan med bland annat mötet Leksand-Timrå och derbyt i bottenstriden Troja/Ljungby-Tingsryd.


Hockeyettans play off.

Match 1 i bäst av 3.

Nybro-Boden 1-2 SD 
Kalix-Hudiksvall 2-1
Köping-Kallinge/Ronneby 0-4
Skövde-Mariestad 2-3
Tranås-Östersund 2-1 SD 
Visby/Roma-Dalen 0-2

Match 2 på lördag och eventuell match 3 på söndag.

Finalen av hockeyettan spelas mellan Huddinge och Borlänge med första match den 7/3

(null)

(null)

Slutligen något helt annat. Jag ångrar lite att jag inte följt den brittiska deckaren Hard sun som gått på SVT på söndagar med repris torsdagar rätt sent. Sista avsnittet slut precis i detta nu. 

(null)


Seriesegrarna och slutspelslagen klara i hockey.

På onsdagskvällen besegrade Brynäs Djurgården borta med 2-0. Det innebar att Växjö blev seriesegrare i kavaj, då Växjö har ointagliga 17 poäng till tvåan Djurgården. Det innebar också att Rögles chanser att knipa en play in plats är microskopiska då Rögle har 14 poäng upp till Brynäs med 15 poäng att spela om.

Desto mer positivt var för Rögle och även för Karlskrona för den delen, att Linköping besegrade Mora borta med 2-1 och med det är Mora kvar på en kvalplats med 48 poäng. LHC har med 74 poäng, 5 poäng upp till topp 6 (kvartsfinalplats).

På en sjätte plats finns Malmö som förlorade på straffar mot Frölunda med 1-2. Frölunda med 81 poäng och fightas med Djurgården och Färjestad om andra och tredje platsen.

Just Färjestad vann stort hemma mot HV71 med hela 8-2 och är trea med 82 poäng

Resultat
Mora-Linköping 1-2
Frölunda-Malmö 2-1 str
Djurgården-Brynäs 0-2
Färjestad-HV71 8-2

Vi fokuserar på lagen som försöker undvika negativt kval och deras återstående matcher.

Plats 11 Rögle 53 poäng -40. Karlskrona h och b, Linköping b, Färjestad h och Luleå h.

Plats 12 Örebro. 48 poäng -38. Växjö h, Färjestad b, Karlskrona h, Mora b och Djurgården h

Plats 13 Mora 46 poäng -53. Luleå b, Djurgården b, Brynäs h Örebro h och Malmö b

Plats 14 Karlskrona 43 poäng -66. Rögle b och h, Örebro b, Frölunda h och Skellefteå b.

Sista grundserie omgången i SHL spelas den 10 mars med matchstart klockan 15:15 i samtliga matcher.


(null)


RSS 2.0