Finaler och svensk fotboll.

Det blev amerikanskt guld i fotbolls VM när USA vann finalen med 2-0 mot Nederländerna. USA vann rättvist då man var det bättre laget i finalen. Megan Rapinoe sköt 1-0 på straff minut 61. Straffen tillkom efter VAR granskning. 2-0 gjordes av Rose Lavelle i 69 minuten. Finalen sågs av 57 900 åskådare (utsålt) i Lyon.
I fotbollsallsvenskan så besegrade Hammarby Falkenberg med 6-2 efter Alexander Kacaniklic svarat för ett hattrick och en assist. Nikola Djurdjic stod för två mål. Hammarby finns på en sjunde plats med 22 och Falkenberg är nästjumbo med 10 poäng.

IFK Norrköping hemmaslog BK Häcken med 2-1 efter i paus. Segerskytt blev Christoffer Nyman i 79 minuten. Norrköping finns på en sjätte plats med 24 och Häcken ligger på en femte plats med samma poäng.
I finalen i Copa America vann brasilien med 3-1 mot Peru. Första titeln i turneringen för brassarna på 12 år. Matchen spelades på Maracana i Rio de Janeiro inför 69 986 åskådare.Argentina tog bronset i Copa America efter 2-1 mot Chile i bronsmatchen på lördagskvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0