Lite perpektiv på ishockeyn

Igår i Karlavagnen i radions P4 pratades det om längtan. En hade flyttat från Norge till Sverige men längtan tillbaka till Norge hade blivit för stor och hon trivdes inte. En annan kvinna längtade tillbaka till gamla tider med sin man, då mannen var helt frisk. Mannen var dement och som hon sa "det är bara halva han kvar" Detta fick mig att under min match på mitt nya x-box 360 att tänka på att man själv längtar efter både det ena och andra. Man är så beroende i humöret på hur det går för Rögle och vice versa. Då kom jag fram till att, att om man tänker efter riktigt noga så förstår man hur oviktig hockeyn egentligen är. Det är bara sport och det finns människor som aldrig i någonsin skulle hänga upp sig på ett hockeyresultat, med tanke på deras livssituation. Det tål att tänkas på när man är helt ur slag, deppig allmänt frusterad för att Rögle inte vinner.

För även om man är en rabiat Röglesupporter så får man inte låta hockeyn gå ut över sin egen hälsa. Som mammas vän säger, om du blir dålig, bryr sig Röglesspelare om dig då? Nej garanterat inte.

Dessutom har det nyligen varit ett jordskalv i Haiti, med en fruktansvärd dödsiffra. Som sagt hockeyn handlar inte om liv och död.

Avslutningsvis. Pappas bygdespelsgäng har premiär i Össjö idag 15:00. Jag önskar honom lycka till! Jag vet vad detta bygdespel betyder för honom.

Kommentarer
Postat av: Fadern

Tack för dom varma tankarna kring bygdespelet. Premiären gick "kanonbra". Härliga applåder efteråt och nöjd publik.

Det andra som stod i bloggen: Bra skrivet. Mycket tänkvärt. Tänk vad vi egentligen har det bra.

2010-01-16 @ 21:09:01
Postat av: Pontus

Amen!

2010-01-16 @ 23:13:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0