Ingen är felfri

Jag skulle sent igår provat att blogga via mobilen, men det slutade med att jag somnade med mobilen i handen och texten försvann. Så kan det vara.

Jag läste på expressens hemsida att ishockeyns domare bas Thomas Thorsbrink var oroad av den i riksidrottsnämnden friade Ole Christian Tollefsen. Som av disciplinämnden stängdes av fem matcher, varav två omvandlades till böter för anklagelserna om att ha hotat en linjeman. Tollefsen frias från dessa anklagelser och det gör att Thorsbrink oroad. Dels över att nämnden inte går på linjemannens linje och dels tycker beslutet är beklagligt och menar att spelare indirekt kan göra vad som helst mot domarna och även kan påverka rekryteringen av nya domare.

Men vänta nu lite...... Som spelare innehar du både respekt och disciplin mot såväl medspelare, motståndare, domare, publik eller funktionärer. Alla spelare vet att man inte får "hota" eller på annat sätt kränka andra annan part. Men i detta fallet så har det ju framkommit att Tollefsen inte har uttalat hos mot linjemannen. Av den anledningen har han friats. För det är skillnad på få matchstraff på grund av osportsligt uppträdande eller regelbrott än att rent ordagrant uttala hot mot domare.

Sedan så ska man vara klar över att inte heller domarna är felfria, vilket man skulle kunna tolka Thorsbrinks uttalande. Det vet jag själv personligen, och en anledning till att jag själv började döma idrott. Och jag dömer "bara" på ungdomsnivå. Alla människor kan göra fel, så väl domare som spelare.

En sista sak jag tycker om hockeyn. Det är att ta bort 3-3 spelet i förlängningen. Jag tycker nästan spelet blir parodi. Men det är en personlig uppfattning.

Jag måste ju också säga att det är nästan vårvärme i Skåne så här i början på februari. Skönt men å andra sidan kan det vända rätt fort.

Nu ska jag återgå till hunden, brodern och fikan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0