Rögle tog andra raka

LJag har ingen koll på när Rögle senast besegrade Skellefteå eller om man besegrat Skellefteå tidigare i elitserien. Men jag vet att ikväll hände det. Rögle besegrade Skellefteå med 3-2. Och istället för att förlänga sviten på sju raka förluster och en poäng på sju matcher så tog man alltså den andra raka segern i elitserien på tre dagar. Nu har också Rögle tagit lika många poäng på tre dagar och två omgångar som dom gjort på dom tio andra omgångarna. Visst är hockeyn en märklig sport.

Rögle tog ledningen både två och tre gånger men tredje gången gillt så var butiken stängd. Det kom efter avgörande i powerplay med 8:12 kvar av period tre genom Bryan Lerg på kvällens lösaste skott. Men man måste få puckarna på mål och allt det där.

Om vi börjar från början så tog Rögle ledningen när Conolly tog köksvägen och lade in 1-0 i andra perioden och efter endast 55 sekunder av den samma. Skellefteå kvitterade genom ungtuppen Söderlundh som utan pardon bankade in 1-1 efter 7:02 och innan andra perioden var över så hade Cade Fairchild bombat in 2-1, hans första mål i Rögle dressen. Måste nog vara skönt för honom. För resten av matchen var det en helt annan Fairchild på isen än tidigare. Han tog intiativ pressade och stötte högt upp och var delaktig på nästan en ny nivå. Dessutom hade han assist på 3-2 målet också. I tredje perioden så återgick Rögle lite i sina tidigare synder. Man backade hem, blev passiva och bara slängde iväg pucken. Så därför kom 2-2 rätt så väntat när Calof stänkte in pucken bakom Oskar Dansk. Eriksson i SAIK vann en brottningsmatch framför mål med i Rögle efter 9:53 av tredje perioden. Men för en gång skull så kunde Rögle trots insläppt kvittering och i mellanåt passivt spel avgöra med 3-2 med drygt 8 minuter kvar.


Rögle-Skellefteå 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
Publik: 3235

Domare Sören Persson Lidköping och Andreas Harnebring ++


+++ Daniel Widing. Så förbaskat bra och nyttig är han. Honom måste Rögle förlänga med.
++ Cade Fairchild. Tänk vad han kan. Ikväll visade han sitt kunnande och blev dessutom målskytt. Det hände något här.
+ Jack Conolly. Mål och assist. Bra skridskoåkning och gnuggar på.

Rögle på en tolfte plats med 12 poäng. Nästa match är på torsdag mot Djurgården på Hovet.

På söndagen så besegrade Luleå-HV71 med 3-1.
På tisdagen så spelas resterande sex matcher från omgången.

Det var lite så här man kände sig och såg ut när Rögle för första gången på länge besegrade Skellefteå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0